Discussió:Antibiòtic

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Realment la definició d'antibiòtic és: "Un antibiòtic és una substància química produïda per microorganismes com a resultant d'una biosíntesi específica"? No és això, l'origen d'alguns antibiòtics concrets? No seria millor començar l'article dient: "Un antibiòtic és una substància química que a a baixes concentracions, és capaç d'inhibir el creixement d'altres microorganismes o d'eliminar-los.", després podem dir que alguns antibiòtics són sintetitzats per alguns microorganismes. Makinal.

Estic d'acord amb el teu comentari. Per mi endavant :-) joanjoc 16:43 8 oct, 2004 (UTC)

virus[modifica]

Crec que els antibiòtics són per a combatre bactèris i fongs no per els virusel comentari anterior sense signar és fet per 81.37.136.124 (disc.contr.) 11:27, 22 nov 2012 (CET)

Referències[modifica]

A l'article li falten referències. o si més no, la citació en el text. Per exemple, a la introducció no hi ha referències per a cap de les afirmacions que s'hi fan, com tampoc n'hi ha a l'apartat d'història (que, a més, és incompleta). La primera referència no es troba fins que no es descriu com actuen alguns antibiòtics en la paret cel·lular. I després es troben faltar referències en molts altres llocs. Per exemple, en l'apartat "Associació d'antibiòtics", no n'hi ha ni una i en farien falta per a cada frase. Per que l'article sigui fiable, les referències són necessàries. (Hi tinc moltes altres observacions, però ara no tinc temps de fer-les.) --Mercè Piqueras (disc.) 01:59, 7 març 2015 (CET)