Discussió:Arqueologia industrial

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Elmf (disc.) 23:27, 22 juny 2010 (CEST)Respon[respon]

Pense que per a la pàgina aquesta es deuria d'explicar bé quina és la metdologia emprada (molt pareguda a l'arqueologia clàssica però en alguns matissos). He realitzat una mena d'esborrany que podria servir per començar a crear-la. Què n'opineu?

Pense que la introducció podria modificar-se d'alguna manera i les seccions, les comentem a poc a poc com, qui i què avançar.

Naixement de la disciplina (història)[modifica]

Aqui jo vaig fer una introducció del naixement en Anglaterra, la ràpida difusió i la situació al País Valencià i l'estat espanyol, però crec que podria ampliar-se o detallar-ho més per països (almenys els més importants)

Metodologia[modifica]

En la metodologia de treball, molts dels aspectes es poden agafar idees de la pàgina arqueologia (de la castellana perque en la catalana no n'hi ha).

Prospecció[modifica]

Estratigrafia[modifica]

Aquí no només parlar de l'estratigrafia del terra sinó també, i molt important, de la murària.

Fonts[modifica]

Documents, fotografies (de treball, urbanisme, aèries...), audiovisuals, fonts orals.

Posada en valor[modifica]

Enllaçar a la pàgina principal de patrimoni industrial (que en català no existeix encara) Es podria sub-dividir la secció, per exemple, en la difusió que realitza l'arqueologia industrial per a potenciar el patrimoni homònim i, per altra banda, quina posada en valor es pot realitzar (quines formes d'ús pot tindre)

Bibliografia[modifica]

Principals obres en totes les llegües, si bé seria interessant detallar les escrites en les llengües catalana i espanyola.

Veure també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Jo vaig escriure una quantitat de enllaços externs, afegint també museus, podriem deixar-los pa la part de patrimoni industrial i fixa-mos, sobretot, en les associacions d'arqueologia industrial i en les revistes electròniques.