Discussió:Asbest

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Diria que aquest article no tracta de l'asbest (amiant de serpentina) sinó sobre l'amiant en general. curiosament, la paraula "amiant" no apareix en tot l'article, només en un dels enllaços.

Amiant, no pas asbest[modifica]

Vist de què parla l'article i de quins en són els interviquis, s'hauria d'anomenar amiant, no pas asbest.

amiant
«Silicat mineral amb estructura de fibres molt llargues, d'aspecte sedós, resistent als àcids i als àlcalis i inalterable a alta temperatura.»
asbest
«Amiant de serpentina, de fibres fines i paral·leles, de lluïssor sedosa i colors tornassolats.»

Si us plau, respecteu els canvis i reanomeneu l'article. --46.25.48.186 (discussió) 13:38, 16 nov 2016 (CET)[respon]

No sóc pas jo tècnic en el tema, però a l'IEC diuen això:
Asbest: 1 m. [LC] [GL] [GLM] Amfíbol que apareix en fibres llargues i fines o en venes fibroses, generalment de colors blanc, gris o verd grisenc tornassolats i lluïssor sedosa.
2 m. [LC] [GL] [GLM] Crisotil .
3 m. [GLM] [GL] Amiant.
Amiant: m. [LC] [GLM] Varietat d’alguns amfíbols i serpentines que forma agregats fibrosos que es poden desfer en fils flexibles, incombustibles i resistents als àcids.
Pel que sembla que «Asbest» i «Amiant» siguin bàsicament sinònims. I, per cert, per a fer canvis substancials d'aquesta mena a un article, el més adient és comentar-ho abans de fer-ho, no fer-ho i dir que no es toqui. Si no, quina opció se li dóna al debat?. Papapep (disc.) 14:54, 16 nov 2016 (CET)[respon]
+1 a mantenir asbest. Amiant és considerat sinònim d'aquest segons el Nomenclàtor d'espècies minerals. --Yuanga (disc.) 22:09, 16 nov 2016 (CET)[respon]