Discussió:Asnurri

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Asnurri és un petit nucli de població dins el municipi de les Valls de Valira, a la comarca de l’Alt Urgell. La procedència d’aquest topònim és incerta, tot i que conté la partícula “uri” que significa “poble” en basc. Aquest emplaçament es troba a mig camí entre la Seu d’Urgell i el Principat d’Andorra, tot prenent la desviació de la Farga de Moles i seguint la direcció cap a Civís.

Un dels majors atractius d’aquest poble és la conservació de l’estructura originària de la majoria de les seves cases; típiques cases rústiques de muntanya. També es pot visitar l’església romànica dedicada a Santa Eulàlia, que fins l’any 1936 va conservar una imatge romànica de la Mare de Déu. Asnurri també té la particularitat de no disposar de botigues ni restaurants, fet que contribueix a accentuar encara més el seu caràcter genuí. Són poques les famílies que habiten a diari en aquest emplaçament, tot i que s’hi troba segones residències de famílies que els caps de setmana o en època de vacances es traslladen a Asnurri per gaudir de la tranquil•litat que s’hi respira.

Des d’Asnurri es poden divisar unes vistes extraordinàries de la naturalesa, i és un lloc idoni per a realitzar caminades o sortides amb bicicleta de muntanya. Un altre aspecte a tenir en consideració pels amants de l’esport i del contacte amb la natura és la proximitat d’Asnurri amb les pistes d’esquí del país veí (Andorra).

Així doncs, Asnurri és un exemple significatiu del típic poble de l’Alt Pirineu que val la pena visitar.