Discussió:Avinguda Meridiana

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Crec que hi ha un petit error sobre l'article. Sobre l'article francès (i castellà), esta indicat que la meridiana esta alineat sobre el meridià de Paris i que va servir a la definició del metre (junt amb Montjuïc) el 1791 per Pierre Méchain, com la 10.000e part del quart del meridià terrestre. D'altra banda l'article català diu que esta aproximativament alineat amb el de greenwich (0°0'0"). Vist la longitud de la meridiana de l'avinguda (2°10'20") i de la del observatori de Paris (2° 20' 13,82"), diria que la versió francesa es mes correcta...

Mes a mes, l'avinguda meridiana no ha de ser alineat amb un altre meridià per justificar el seu nom de meridiana, nomes de ser perfectament en sentit nord-sud. Pero sembla correcte que té aquest nom, no tan per estar en el eix nord-sud, però per haver servit al calcul de definició del metre que implica la mesura del meridià terrestre (del quart d'aquest meridià de fet) i que fou mesurat per triangulació entre Montjuïc-Rodes-Dunkerque d'una banda i per una mesura de confirmació al nivell de l'equador, a prop de Quito. Vatekor (disc.) 11:20, 14 juny 2013 (CEST)

Nomes per afegir que el meridià de Greenwich a l'altura (latitud) de Barcelona passa a 3.2km del poble de Penyalba a prop de Saragossa... Vatekor (disc.) 13:55, 14 juny 2013 (CEST)
D'acord que no està alineada amb el meridià que es va mesurar, que senzillament és un altre meridià que passa prop de Barcelona. De fet, la referència que es fa servir per afirmar que era aquest meridià no ho diu pas, sinó que només s'esmenta la Meridiana per dir que a la plaça de les Glòries hi ha un monument que recorda la mesura del meridià.
Trec la frase.--Pere prlpz (disc.) 16:41, 27 nov 2015 (CET)