Discussió:Barcelona en Comú

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ideologia, populisme[modifica]

Ep gent, què feu debatent a través del resum d'edició? Amb aquesta pàgina de discussió abandonada...!! Sobre el tema que treieu i poseu de "populisme" a la infotaula: crec que la informació sobre la ideologia d'una formació política s'hauria de basar:

  1. Preferentment en la ideologia declarada, la que la pròpia formació proclama com a pròpia
  2. Secundàriament en la ideologia atribuïda, preferentment no pels seus adversaris polítics ni pels titulars simplificadors dels mitjans sinó per historiadors, politòlegs o comentaristes polítics en articles de fons (no en declaracions tertulianes)

El segon aspecte crec que hauria de ser quan la formació té un recorregut temporal suficient perquè hi hagi un consens o atribució socialment assentada sobre aquesta atribució ideològica. I si no convertim una enciclopèdia en premsa groga.

Si hi ha una controvèrsia ressenyable sobre la ideologia d'una formació i no hi ha consens ("se l'acusa de ser populista", "se l'acusa de ser xenòfoga") s'ha de posar dins l'article de manera que respecti el punt de vista neutral indicant qui li atribueix aquesta ideologia, si la formació ho desmenteix, etc... Però no en la infotaula.

-- Dvdgmz(Escriu-me) 10:03, 12 juny 2015 (CEST)[respon]

Hola @Dvdgmz: el problema bàsicament és que els qui ho han introduït a l'infotaula són comptes que s'han dedicat a això a tres wikis alhora: aquí, a la anglesa i la espanyola. L'anàlisi de les fonts s'ha centrat aquí finalment per no anar cadascun a la nostra; la feinada és molt pesada i necessita temps d'anar mirant les fonts per si cal, i són fiables (bé, és fiable i diu quelcom semblat, que ja sols queda una per analitzar, la que està en alemany, i no pinta tampoc gaire clara..), introduir-ho dins l'article tal com dius. Ara bé, si creus que és ja adient retirar-la de la infotaula -no ho vaig fer jo ahir, per prudència més que res-, tens el meu suport totalment.--Yeza (disc.) 11:20, 12 juny 2015 (CEST)[respon]
He fet les consideracions sobre l'atribució ideològica també en castellà. Vaig a esborrar a la fitxa i posaré al resum que la gent intenti arribar a un consens aquí a la discussió. -- Dvdgmz(Escriu-me) 12:05, 12 juny 2015 (CEST)[respon]