Discussió:Classificació internacional de malalties

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:CIM)

No seria millor anomenar l'article Classificació Internacional de Malalties? --Bestiasonica (disc.) 20:19, 17 abr 2010 (CEST)[respon]

Classificació internacional de malalties[modifica]

Probablement sí que seria millor reanomenar-ho a Classificació internacional de malalties o Classificació Internacional de Malalties. Algunes wikis així ho fan, però d'altres no.

Hi ha el problema de que l'enunciat és massa curt per a indicar el que representa la CIM, ja que inclou quelcom més que malalties. El correcte llavors seria (a semblança de la versió anglesa): Classificació Estadística Internacional de Malalties i Problemes de Salut; però continuaria essent incorrecte, ja que la CIM-9-MC, que és la que utilitza bona part dels proveïdors del CatSalut, comprèn Causes externes i Procediments. L'altre qüestió és que ja és sobrera la paraula estadística, ja que també, des de la substitució del paper per ordinadors, l'utilitzem clínicament: els codis ens serveixen de denominació de la "carpeta" on hi posem els cursos clínics (la visita, informes) i procediments (petició d'anàlisis, proves complementàries; o els resultats d'aquestes proves) relacionats.

A més l'acrònim CIM, és força conegut, per utilitzat, almenys per part dels sanitaris, només cal mirar en la nostra wiki com en cada article de malaltia (i signe i símptoma), conté en el requadre de la dreta la indicació de la referència CIM-9 i CIM-10 (abans de que ho canviés hi havia ICD).

--Jmarchn (disc.) 08:15, 18 abr 2010 (CEST)[respon]

No et dic que sigui un acrònim que no es faci servir en l'àmbit professional de la medicina (ans al contrari), però CIM pot ser acrònim de molts altres termes [1]. Si aquest wiki fos destinat a professionals sanitaris no veuria cap inconvenient a fer-ho així, però Viquipèdia és destinat a un públic generalista. --Bestiasonica (disc.) 12:38, 18 abr 2010 (CEST)[respon]