Discussió:Califat fatimita

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Article en alemany[modifica]

Article en alemany

Està força be, tot i que pel que he llegit a altres bandes te qualque error (el més destacat diria que es el relatiu al sistema de canalització). M'agrada la divisió en 2 etapes, que no he posat en aquest article per falta d'informació sobre l'etapa magrebina. -- Usuari:AnnubiX

  • Al final he agafat alguns elements d'aquell article, i molts més de Historia del Islam, de M.A. Shaban. Com que està en castellà, moltes de les transcripcions s'hauran de catalanitzar... però en aixo vaig bastant peix. També convé revisar algunes dades, pq en part sortien de forma una mica confosa a les meves fonts. Apa, salut a tothom! -- Usuari:AnnubiX.

Articles dels califes fatimites i canvi de nom dels articles[modifica]

Estic pensant de crear, ni que sigui com a esborrany, un article per a tots els califes fatimites que no en tenen i, al mateix temps, regularitzar les transcripcions de tots els noms i afegir-hi el nom en àrab. En aquest sentit, proposo de canviar els encapçalaments dels articles, fins i tot dels ja fets, per una forma més breu que inclogui solament la primera part del làqab i, entre parèntesi, la indicació (fatimita), de la mateixa que s'ha fet amb els abbàssides. Això fa més clars els encapçalaments i més fàcils, crec, els enllaços en els altres articles. Tanmateix, com que això implica modifica força articles, volia comentar-ho primer, abans de fer-ho. El que proposo implica, per exemple que l'article Abul Qasim Muhammad al-Qaim Biamrillah esdevindria Al-Qàïm (fatimita), o que l'incorrecte Al-Amir Abu Ali Mansur Bi-Ahkamillah esdevindria Al-Àmir (fatimita). Quina és la vostra opinió? --CarlesVA (parlem-ne) 20:09, 25 set 2009 (CEST)