Discussió:Can 64

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No arxiveu aquesta nota

Problemes de drets d'autor: Can 64 - La Nova Cançó a Lleida[modifica]

Sóc l'autor i propietari dels drets del web www.can64.com. Sota els pseudònims Carles Ferran i Cantordelleida, el meu nom és Carles Fernández Serra, i la meva adreça electrònica particular és fernandezserra@gmail.com. Totes les dades figuren a "Avís legal" del web. Cedeixo els meus drets d'autor per l'article de Viquipèdia. En principi el web té una llicència Creative Commons que només rebutja l'us comercial, voldria saber si a la Viquipèdia és possible. Cordialment

Pots veure Viquipèdia:Autoritzacions i enviar un correu amb l'autorització, o també pots canviar l'avís legal. Ahir, l'avís legal del web no permetia copiar-ne els continguts enlloc més.
D'altra banda, la redacció l'article és bastant poc enciclopèdica, amb moltes opinions, i sembla que tingui molt de contingut no basat en referències sinó més aviat investigació original.--Pere prlpz (disc.) 17:44, 4 ago 2011 (CEST)[respon]
I per cert, la llicència de la Viquipèdia no prohibeix l'ús comercial. La cessió tampoc el pot prohibir.--Pere prlpz (disc.) 22:43, 30 ago 2011 (CEST)[respon]


Aquest és el correu enviat a info-ca arroba wiquimedia punt org, el 7 d'agost:

Afirmo que sóc la persona que ha creat i únic propietàri dels drets d'autor de [ www.can64.com].

Accepto publicar el meu treball sota la llicència lliure [ CC-BY-SA-3.0 ].

Admeto que concedeixo el dret a qualsevol per utilitzar el treball en un producte comercial, i modificar-lo segons les seves necessitats.

Sóc conscient que sempre mantindré els drets d'autor del meu treball, i mantindré el dret d'atribució d'acord amb la llicència escollida. No se m'atribuiran modificacions que altres puguin fer.

Sóc conscient que la llicència lliure només concerneix els drets d'autor, i em reservo l'opció de prendre accions contra qualsevol que utilitzi aquest treball violant altres drets com restriccions de marca registrada, difamació, o restriccions geogràficament específiques.

Admeto que no em puc desdir d'aquest acord, i que el treball podrà guardar-se permanentment, o no, en un projecte Wikimedia.

2011-08-07 Carles Fernández Serra Cantordelleida (disc.) 10:51, 31 ago 2011 (CEST)[respon]

can 64; modificacions[modifica]

Benvolgut Panotxa: Entenc que he renunciat als drets d'autor, i que l'article es pot modificar, però no entenc que té de millor la seva redacció de la meva. Puc estar o no d'acord en què elimini alguns paràgrafs, sobre tot quan no hi ha hagut possibilitat de discussió o no ha volgut justificar-la, i que mai no m'ha donat cap suggeriment ni explicació ni indicació de què motivava qualsevol canvi o citació. D’entrada em va aclaparar amb una bronca (Repassa les dues darreres contribucions, que has fet un enorme estropici amb les referències) sense oferirme una ajuda per fer-me entendre con funcionaven. Ha estat canviant o rebutjant sense explicació, i ara reescriu l’article sense avisar i sense consens. I com que no domina el tema, fa una barreja inconexa. Potser en té dret, però ho trobo absolutament lluny de l’esperit de Viquipèdia. A mí, personalment, i li prego disculpes, em sembla una falta de sensibilitat, potser fins i tot d’ética, i si més no, una manca de respecte envers l’autor.

I passem a les correcions necessàries (segons el meu entendre) :: Per exemple: Components: anomena els tres membres fundadors i dissolt el grup abans de presentar els demés.

Antecedents: Ha canviat una transcripció literal, perquè encara no es creu que "els grans" és la forma correcte de referir-se als pioners de la resistència cultural lleidatana, (Lladonosa, Manel, catedràtic d'història de la Univ. de Lleida, Creu de Sant Jordi, recollit a la referència 6; Jarne Mòdol, Doctora en Història, recollida a Nota 6).
Ha separat "Antecedents" del paràgraf on es descriu què és el que van fer les persones i institucions esmentades (Josep Vallverdú va escriure.....) que ha posat a “Història”, quan tot està unit, els "grans" són coetanis, no anteriors, amb Can 64, que es relacionava amb tots ells, no parlen de èpoques separades.  :: Història: A la primera línea posa "que persones i institucions donaren suport", absolutament fora de context, perquè no relaciona amb quines persones i institucions (que estan desparramades a la primera línea, el quart paràgraf d'"Història" i l'esmentat "Antecedents").
Reconeixement diu "en la bibliografia sobre la història de la Nova Cançó"... En tot cas, la història entre l'inici i 1995, tal i com estava escrit. Posteriorment estan al menys Can &4..., Diccionari.... i quan Lleida...Això ja m’ho havia fet notar en Pau Cabot. També diu "es fa esment del col•lectiu en breu nota".., quan no hi ha col•lectiu esmentat, només una sola persona, i no se la relaciona amb la cançó a Lleida.
Tampoc entenc que hagi eliminat el darrer paràgraf, que ja estava acordat amb Pau Cabot, i és absolutament històric, irrebatible, està referenciat a bastament (a l'article amb tres treballs històrics). Em cansa anar repetint el mateix: Lleida, franquisme, repressió, puritanisme, Movimiento, censura, brigada político-social...Condicions en què es movia la resistència cultural i amb ella Can 64. La Història de la postguerra franquista és tendenciosa? Dir dictadura és no neutral? Dir que hi havia risc a la Lleida de postguerra (com a tota Espanya)és opinable? La memòria històrica és prescindible? Quí decideix si la repressió franquista a LLeida es pot esmentar o no, quan és imprescindible per a situar els fets? (No és el mateix el context de Sopa de Cabra que el de Raimon, Paco Ibañez o Can64). Perquè no m'explica les raons per eliminar aquell paràgraf.? Qui ha decidit que ja no es parla de la repressió del règim perqué han passat 70 anys? Què té de dolent que s'informi de la reedició del material sonor i escrit del col·lectiu, que podria interesar als lectors, quan no hi ha cap mena de transfons comercial?
"Tarannà": caràcter, idiosincràsia, manera de ser; "no podien reflectir la idiosincràsia (cal citació) d'aquell editor"...Motiu de la citació? S'ha de citar el Fabra?
Leridanismo (cal citació) castellanitzar (cal citació) integrar-la a l’Aragó (cal citació)" La truita espanyola (cal citació) es fa amb ou (cal citació), patates (cal citació) i ceba (cal citació)"(Arguiñano: Receptes, p 3) La dictadura (cal citació) és manca de llibertat (cal citació) i repressió (cal citació) . Hi han tres referències històriques al paràgraf que amplien aquest concepte, consulteu-les. Com en el cas dels "grans", leridanización és un terme històric no solament acceptat, és l’únic que descriu aquella pretensió del règim. És més, el terme el va inventar el mateix règim.

Sr. Panotxa: Intentant mantenir allò més valuós de la seva contribució, permeti’m reestructurar el meu article (que és de tots, sí) a la meva manera. Espero que n’hi hagi prou, o ja ho discutirem amb raons. No estic tancat a res, si és raonable. Crèguim.

Molt cordialment Cantordelleida (disc.) 14:27, 4 set 2011 (CEST)[respon]

he reordenat els paràgrafs perquè hi ha una reclamació al respecte, en un requadre al principi de tot. De fet, l'article, tal com l'havies deixat era il·legible perquè canviava de conceptes contínuament, estant molt desordenat, es parlava de coses semblants en paràgrefs diferents sense seguir cap ordre, ni cronològic ni temàtic. La composició : 1 Components 2 Antecedents i Inicis 3 Història 4 Reconeixement 5 Després de la dissolució 6 Discografia és raonable, similar a centenars d'articles, i no entenc la queixa. Llegeix l'article de nou, de principi a final, com si no n'haguessis escrit una part i veuràs com s'entén força bé. Recordo que la viquipèdia és col·laborativa i els articles son de tots, i les col·laboracions es fan no per espatllar la feina dels demés, si no que es fan per millorar-la. Has d'aprendre a treballar en equip, i veuràs com amb el temps, trobes que el conjunt és millor. De fet, algunes de les modificacions que has fet, les trobo interessants.
  • Al respecte de encara no es creu que "els grans" és la forma correcte de referir-se als pioners de la resistència cultural lleidatana, (Lladonosa, Manel, catedràtic d'història de la Univ. de Lleida, Creu de Sant Jordi, recollit a la referència 6; Jarne Mòdol, Doctora en Història, recollida a Nota 6).. La ni la referència 6 ni la nota 6 diuen això. I la nota 2, que suposo que és la correcte, tampoc: Parla de Nota de l'autor!!!: Aqui no hi ha autors, hi ha col·laboradors. D'on surt aquesta afirmació? El següent que diu és que es pot ampliar informació a La societat civil lleidatana sota el franquisme i a Estratègies de contestació a la Lleida franquista (1939-1977), però no diu pas d'on surt això del grup dels grans.
  • Al respecte de posar el context com antecedents o no, la teva afirmació en l'article és Aquest context va propiciar Can 64. Quan una primera cosa (context) propicia una segona (Can 64), és que és una cosa prèvia, mai coexistent. Per tant, és anterior. Si no és així, hauràs d'explicar-ho d'una altra manera.
  • Al respecte de l'esborrat del darrer paràgref: No està esborrat, precisament com té molta força està inclòs en el primer paràgref. El context i el significat històric i ha d'estar al principi de l'article, per situar al lector, no al final. Per al que a mi fa, reduiria la nota posant-hi part en l'article.
  • Sobre la petició de les referències, soc ben lliure de demanar totes les que vulgui per allò que no estic segur. Pel que veig, tinc una edat semblant a la teva i no havia sentit mai parlar d'un moviment franquista anomenat "leridanismo" que pretengués incorporar ponent a l'Aragó, per tant, crec que demanar referències és més que raonable. Igual que jo, segur que més lectors es poden sorprendre d'aquesta menea d'afirmacions. A part d'aquesta, allà on veig afirmacions dubtoses (tots, multitudinaris, taquicàrdies...) demano que es documentin.
  • Sobre els estropicis en les modificacions que has fet. Només has de demanar ajuda. Qualsevol dels més veterans com jo està disposat a donar-te una mà i ajudar-te i guiar-te en els primers passos i més endavant, quan ja en sàpigues. Només ho has de demanar.
Anem curts d'història de Lleida. Podries dedicar-te a la traducció i ampliació de l'article Leridanismo de la viqui en castellà? Ens faries un gran favor.
A disposar. --Panotxa (disc.) 16:35, 4 set 2011 (CEST)[respon]

can 64[modifica]

Benvolgut Panotxa: He fet algun retoc,m'agrada més com he deixat "Inicis", penso que concreta millor els personatges i les institucions. He afegit algunes referències. Algunes que demanes encara no les entenc (les del "leridanismo, p.e.) Per cert, he llegit l'article a la Wiki i està molt bé. Usa altres fonts però está molt ben explicat. Molt cordialment Cantordelleida (disc.) 00:40, 6 set 2011 (CEST)[respon]

Referències preses d'una autobiografia[modifica]

Algunes de les referències a frases molt subjectives i no neutrals estan referenciades al que considero que és una autobiografia, i entenc que caldria una font imparcial o bé retirar-les. Donem temps a trobar millors referències. --Panotxa (disc.) 19:43, 12 set 2011 (CEST)[respon]

D'acord a treure les frases molt subjectives i no neutrals en general, i si no tenen referències o estan referenciades en una autobiografia encara més. Ara bé, compte que una autobiografia sí que pot servir per referenciar fets no controvertits, que es poden quedar si el to del text és objectiu i enciclopèdic.
El que sí que crec que s'hauria de treure són les cites a comentaris laudatoris de part crítics. Aquests texts estarien molt bé en un recull promocional però no en una enciclopèdia (deixant de banda els problemes de drets d'autor d'aquestes cites).--Pere prlpz (disc.) 13:14, 14 maig 2012 (CEST)[respon]
L'article, redactat per Carles Fernández (Cantordelleida/Carles Ferran), un dels components del grup, peca al meu entendre de manca de neutralitat (la queixa per no aparèixer en els llibres que parlen de la nova cançó), i encara conté palla (el paràgref sencer sobre el sopar d'una revista especialment, i les notes son tremendament llargues). --Panotxa (disc.) 15:37, 14 maig 2012 (CEST)[respon]
Hi he fet una mica de feina, eliminant llarguíssimes citacions, informacions no referenciades, poc enciclopèdiques o poc neutrals. Així i tot, encara s'hi hauria de fer més neteja. També hi he penjat un avís de la manca de neutralitat a l'apartat que cita en Panotxa. Pau Cabot · Discussió 18:52, 14 maig 2012 (CEST)[respon]

can64[modifica]

He afegit una referència (21)de Carme Santiago, i he tranformat la antiga 21 de Jarne Moddol sobre el Club Huracans en una Nota, atesa l'importància que li dónen tots els autors en la lluita antifranquista (S'ha començat a crear una mena de xarxa relacional entre l'Orfeó, la casa de Crist Rei i el Sícoris Club, on l'Alliance Française tampoc no en serà aliena, i que quallarà de manera molt significativa en els anys seixanta, en què, a més, entraran en escena altres segments cívico-socials i religiosos com les Congregacions Marianes del pare Gabernet, l'Esbart Màrius Torres del Sícoris Club i de manera molt especial, des d'un punt de vista polític, el Club Esportiu Huracans, com ja comentarem.(Jarne Mòdol p.85) Cordialment Cantordelleida (disc.) 12:41, 17 set 2011 (CEST)[respon]