Discussió:Casa de les Punxes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hi ha unes interessants imatges mostrant dibuixos de les façanes a la Biblioteca Nacional Espanyola publicades a la revista Formas número 3 disponibles on-line. No les carrego a commons perquè no són encara de domini públic (afortunadament Puig i Cadafalch no fa tant que va deixar aquest mon). --Bestiasonica (disc.) 01:20, 21 oct 2012 (CEST)

Més enllà de que la BNE li posa copyright a tot (com si no s'hagués pagat amb diners públics), les fotos probablement són de l'arxiu Mas i el blueprint està a l'Arxiu Municipal com qualsevol altre projecte i, al meu entendre, publicable. A banda d'això, molt interessants els anuncis de l'època. Gràcies per l'aportació. Mai se sap quan l'haurem de menester. --amador (disc.) 08:11, 21 oct 2012 (CEST)
Òbviament la BNE protegeix per defecte allò que pot tenir (C) entre totes les obres que disposa. D'altra banda, tenir una còpia (arxius, i instituts) no autoritza a reproduir-la a no ser que es disposi d'autorització expressa dels titular dels drets. En aquest cas l'autor (pressuposo que és en Cadafalch) va morir abans de la prescripció de drets i no és per tant de domini públic. Els anuncis d'aquesta revista estan farcits d'il·lustracions d'en R. Casas. És fantàstica! --Bestiasonica (disc.) 10:58, 25 oct 2012 (CEST)
No discrepo sobre els criteris d'entrada en domini públic. Ara bé, els planos d'una casa (que nosaltres avui la veiem com una obra artística) era un mer instrument tècnic. A Commons tenim centenars de plànols fins i tot més moderns i no s'esborren (afortunadament); és, per tant, una interpretació que agreeixo. Salut !--amador (disc.) 11:55, 25 oct 2012 (CEST)
Compte que:
  • Si no m'equivoco, l'obra de Ramon Casas no és en domini públic a Espanya fins a final d'aquest any. Per altres autors de la revista pot ser més tard.
  • No trobo la data de la revista. Si fos posterior a 1923, no seria de domini públic als Estats Units fins a 95 anys després de la data de publicació. Si es carrega a Commons seria molt útil posar l'any de la revista, i amb referències si pot ser.
  • La publicabilitat dels projectes em sembla un camp una mica obscur. Si algú a Commons s'hi fiqués, no se m'ocorren arguments per defensar les imatges d'un projecte de Puig i Cadafalch.--Pere prlpz (disc.) 12:05, 25 oct 2012 (CEST)