Discussió:Casal d'Aragó

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Doble numeració[modifica]

No hi ha bibliografia que defensi l’existència a l’edat mitjana d’una doble numeració per cognom i per llinatge. Cal que s’aporti o que sigui eliminat allò que no està demostrat. Vibra (disc.) 15:30, 13 oct 2011 (CEST)

Si no està referenciat, es pot eliminar absoluta i tranquilament. Tu mateix pots eliminar-ho, jo no m'hi oposaré pas (Viquipèdia:Verificabilitat).--Georg-hessen (enraona'm) 15:35, 13 oct 2011 (CEST)

Millores[modifica]

Aquest és un dels articles més antics amb l'avís de millorar format, per aquest motiu m'hi he posat i he fet diversos canvis. @Georg-hessen: em demana que demani consens aquí, i així ho faig:

 • Cal fer uns títols que permetin entendre-ho millor i que ho simplifiquin, que siguin curts i que siguin pocs. Proposo context, candidats, aliances, casament i negociació. 12 subcapítols d'una secció em sembla un disbarat. El títol que diu L'adveniment de la Casa comtal de Barcelona a la Casa reial d'Aragó és absurd, un títol sense text a sota.
 • Arreglar les faltes que hi ha
 • Amb tot això arreglat potser es podria treure l'avís del format.

Això és el que opino.--Medol (disc.) 21:43, 29 juny 2016 (CEST)

Ves paràgraf per paràgraf que vols canviar i anem comentant i consensuant. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 21:52, 29 juny 2016 (CEST)
Abans de seguir, vull dir-te que l'article està molt bé, el contingut és fantàstic i llegint-ho s'entén perfectament tot, però em sembla que pel que fa al format s'hauria de millorar, i per això hi deu haver l'avís. Per exemple proposo:
 • Canviar "Del Casal de Barcelona al Casal d'Aragó" per "Història", que és del que va aquest apartat.
Aquí em sembla interessant mantenir el títol perquè denominar-lo història és genèric, no informa del contingut de l'apartat en si, i de fet tot l'article parla d'història, no tant sols aquest apartat. Així mateix l'apartat està en consonància amb la plantilla Del Casal de Barcelona al Casal d'Aragó, que és la idea central de l'apartat, és a dir, com a es va passar del "Casal de Barcelona" (una denominació que s'ha inventat modernament però que mai no va existir en la documentació medieval) al "Casal d'Aragó". En definitiva, el títol de l'apartat reflecteix tot el contingut, mentre que posar-hi "Història" és un genèric que podria abarcar un període més llarg, no només la gènesi inicial del Casal de d'Aragó a partir del "Casal de Barcelona". Si hom s'anima a continuar amb la història del Casal d'Aragó en d'altres períodes històrics fins a la seva extinció al segle XV, llavors si que li veuria sentit en englobar-ho tot dins d'un apartat història que podria tenir els següents subapartats: 1.Del Casal de Barcelona al Casal d'Aragó 2.L'expansió peninsular 3.L'expansió mediterrània i les altres branques del Casal d'Aragó 4.Crisi i extinció. Però ara com ara només hi ha desenvolupat l'aparatat "el Casal de Barcelona al Casal d'Aragó".
No hi estic d'acord, és un apartat sobre la història del Casal d'Aragó, que sigui parcial no el fa menys històric. Però bé, no ens encallarem aquí.--Medol (disc.) 09:16, 30 juny 2016 (CEST)
 • Incloure els dos primers paràgrafs en un apartat que fos "Context"
No hi veig la necessitat, però si creus que es millor endavant. (continuaré amb la resta de punts un cop hagis respost) (i només recordar-te que aquest article segueix l'estructura de la plantilla. El primer punt és un resum de l'artícle [1] i el segon punt és un resum de l'article [2])
Digui el que digui la plantilla, no s'ha de posar un títol a cada paràgraf, és exagerat. Fet.--Medol (disc.) 09:16, 30 juny 2016 (CEST)
 • Als paràgrafs 3 i 4 hi ha informació duplicada, s'haurien de refer. Proposo deixar-los com estan aquí
No acabo de distingir quins són els paràgrafs 3 i 4. Són els que has anomenat candidats?
El que comença per "L'11 de setembre" i el que comença per "Per la seva banda".--Medol (disc.) 09:52, 8 jul 2016 (CEST)
No hi veig quina és la informació repetida?? Si vols reorganitzar els paràgrafs com dius no hi veig problema, però això de posar-hi per títol candidat 1 i candidat 2 sembla un llenguatge més propi de gran hermano vip o la isla de los supervivientes que no pas d'un article enciclopèdic.
N'hi ha prou en llegir la primera frase de cada paràgraf per a veure-ho. Ara ho arreglo I pel que fa als títols, la proposta que faig no és posar candidat1... sinó posar Candidats, tal i com vaig deixar anotat clarament en el punt següent.--Medol (disc.) 15:39, 9 jul 2016 (CEST)
 • Els següents apartats s'haurien d'incloure en un nou apartat: "Candidats"
Això dels candidats no hi estic gens d'acord. No és era un concurs de gran hermano. Millor no tocar-ho això
 • Els 1.4 i 1.5 (Que ara són 1.3 i 1.4) es poden incloure a "Aliances"
Si vols incloure-ho tot a aliances....ok.
 • L'1.6, 1.7 i 1.8 podrien anar a "Diplomàcia i descendència"
 • L'1.9, 1.10 i 1.11 a "Casament i negociació"
 • L'1.12 a "De comtes de Barcelona a reis d'Aragó" (en aquest tinc dubtes)
 • A continuació hi hauria d'anar "L'exaltació del Casal d'Aragó"
 • Convé treure totes les negretes de dins el text, menys la paraula de l'inici de l'article.
 • Hi ha diverses faltes com "conocats" per "convocats", contrare per contraure o fuginr per fugint, que s'haurien d'arreglar.
I la resta tal i com està. Amb això ja es podria llevar l'avís.--Medol (disc.) 22:20, 29 juny 2016 (CEST)

Els últims canvis molt bé, però el problema dels llargs títols de capítols es manté igual. Convindria:

 1. Que cap títol de capítol tingui més de tres paraules per a fer-ho més enciclopèdic.
 2. Posar referències a la secció Branques reials.--Medol (disc.) 09:36, 21 jul 2016 (CEST)