Discussió:Cascada

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Mcapdevila (disc.) 19:34, 6 feb 2012 (CET)[respon]

Cascada o salt d'aigua?[modifica]

S'ha canviat "salt d'aigua" a "cascada" quan aquesta, si bé acceptada, és un cultisme recent. La primera cascada de Catalunya va ser la del Parc de la Ciutadella". "Salt d'aigua" és el terme més genèric i antic i hauria de ser el títol de l'article. A més, per influència del castellà, es va estenent la denominació "cascada" a salts que mai no s'ho havien dit.--Avignasi (disc.) 00:50, 17 des 2021 (CET)[respon]

  • A veure si aclarim les coses, Avignasi: aquesta pàgina es va crear el 29 de juliol del 2005 amb el títol de "Cascada". Aquest nom s'ha mantingut durant més de setze anys fins al passat 15 de desembre, data en què es va reanomenar per "salt d'aigua" al·legant que "cascada és un castellanisme que arracona els noms catalans d'aquest concepte". Jo no he fet més que revertir aquest reanomenament perquè tan "cascada" com "salt d'aigua" són termes acceptats. Com he dit a la teva pàgina de discussió, és un cas semblant al Tema:Wm9dwy8ikvfzcvs2. Dona-hi una ullada, si us plau.
  • Per altra banda, aquest debat, si és que n'hi ha, no s'ha de resoldre entre tu i jo. Planteja-ho a la taverna com he fet jo amb el tema mencionat anteriorment. A veure què hi diuen i obra en conseqüència.
  • Alguna cosa més: No signis els teus missatges amb la teva IP (ho has fet en la meva pàgina de discussió). El títol a Wikidata ha de ser el mateix que el de la pàgina. I, finalment, recorda que per aquesta pàgina ja hi vas passar el 31 de juliol del 2020, quan ja lluïa el títol de "Cascada".
  • Que tinguis un feliç Nadal i bon Any Nou.--Isidre blanc (disc.) 13:08, 17 des 2021 (CET)[respon]