Discussió:Catalunya

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca


Contingut

Sol·licitud de modificació protegida 30-03-2014[modifica el codi]

{{modificació protegida}} Canvi suggerit: "constituït com a comunitat autònoma" > "constituït actualment com a comunitat autònoma"

79.145.69.158 (discussió) 19:39, 30 març 2014 (CEST)

Quins són els motius d'aquest canvi? Entenc que pot ser un canvi controvertit.--Àlex (Discussió) 20:36, 8 abr 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 19-04-2014[modifica el codi]

Densitat: 273,3 h/Km² 88.24.66.157 (discussió) 16:17, 19 abr 2014 (CEST)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 18:44, 19 abr 2014 (CEST)

"Llista_d'estats_per_població"[modifica el codi]

Per que Catalunya redirige al articulo de la "Llista_d'estats_per_població" y "Llista_d'estats_per_superficie", como si fuese un estat soberano???. Entiendo y respeto los deseos de parte (tal vez mayoritaria) de la poble catala, pero mientras no sea una realidad el estat propi, viquipedia debe ser objetiva y factica, es una enciclopedia, no un documento de deseos de independencia.-

Solucionat !. Ho deixo preparat per quan sigui necessari utilitzar-lo o per quan la comparativa s'expressi de forma més adient.--amador (disc.) 06:44, 9 maig 2014 (CEST)
D'acord que el que cal (de moment) és comentar-la per evitar que els que no sàpiguen que Catalunya no és un estat puguin confondre's i entendre que estem dient que ho és.--Pere prlpz (disc.) 17:17, 9 maig 2014 (CEST)

Name of Catalonia in the lead[modifica el codi]

I believe it is the as per the policy of Wikipedia to include in the lead the names of the regions in all offical languages. The official languages of Catalonia are Catalan, Spanish and Occitan, therefore the name Cataluña should be added in the lead along with the other two languages. Regards, --84.22.10.6 (discussió) 15:51, 31 maig 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 17-07-2014[modifica el codi]

{{modificació protegida}} Cataluña no es un país y nunca lo ha sido. Tan solo hay que comprobarlo con cualquier artículo histórico sobre España y el reino de Aragón al que el condado de Barcelona pertenecía.

Esta mal redactado.

Saludos

Dmartinezmansell (disc.) 17:09, 17 jul 2014 (CEST)

@Dmartinezmansell: hola compañero, puedes leer más arriba, ya se ha tratado bastante el tema. Saludos--Arnaugir (discussió) 19:32, 18 jul 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-08-2014[modifica el codi]

92.133.213.127 (discussió) 16:15, 20 ago 2014 (CEST)

Pots ser més clar en la teva petició? --Panotxa (disc.) 06:48, 22 ago 2014 (CEST)

Plantilla[modifica el codi]

Suggereixo usar la plantilla "Taula d'estat". --Hartsols (disc.) 03:44, 22 ago 2014 (CEST)

Acerca de poner que Cataluña es un pais.[modifica el codi]

Hola a tod@s.

Visto la enormidad de discusiones al respecto de llamar a Cataluña pais, sin contar la aun mayor enormidad de discusiones al respecto que se han borrado del historial de discusiones, me veo en la obligación de intentar explicar buenamente mi punto de vista. Bueno, matizo; no es mi punto de vista, es el punto de vista de la Fundacion Wikimedia; no voy a cometer el error de erigirme como el defensor de la verdad, porque hallar la verdad es trabajo de los detectives, no de los wikipedistas, y creo que es en ese punto de donde surge la confusion, siempre y cuando se presuma buena fe, que por cierto es una norma de etiqueta establecida.

Lo que si estoy en posicion de hacer valer, son los pilares y normas derivadas de ellos, requisito para publicar o editar cualquier articulo en Wikipedia. Obviamente tenemos que empezar por las politicas basicas de fuentes (referencias externa) y consenso.

La fuente externa que se cita para publicar que Cataluña es pais es absolutamente valida, no porque lo diga yo, sino porque es una fuente enciclopedica y esas fuentes son admisibles para escribir un articulo segun las politicas de verificabilidad de las fuentes.

Todas las demas fuentes enciclopedicas de España y del mundo no dicen que Cataluña es un pais. A grosso modo todas vienen a decir que es una region española o una region autonoma española.

Teniendo esto me remito a la politica de consenso establecida en Wikipedia. "ni siquiera una mayoría de un grupo limitado de editores podrá compensar nunca el consenso de la comunidad a una escala más amplia". Las fuentes son la base para poder llegar a un consenso en caso de discrepancia, por lo tanto, al enfrentar las fuentes, vemos una abrumadora mayoria que no dice que Cataluña es pais frente a solamente una que lo dice. Mas alla de que este proceder sea norma establecida globalmente, ademas es absolutamente logico y de sentido comun para cualquier articulo.

Uno de los argumentos mas repetidos que he leido para defender la actual version es que en catalan pais tiene un significado distinto. Y me vuelvo a remitir a los cinco pilares; lo primero que se dice es que Wikipedia no es un diccionario; los editores no pueden ni deben interpretar la informacion de las fuentes, ya que eso es investigacion original y no se admite en Wikipedia, y es logico, ya que si no, esto no se diferenciaria en nada de cualquier blog personal de internet. Lo que diferencia a Wikipedia de una pagina web personal es el cumplimiento de los cinco pilares.

Dicho esto, solicito formalmente la revision del articulo para que se borre la definicion de Cataluña como pais, y se haga una version que cumpla con los principios fundamentales de la Wikipedia, esto es, con la definicion abrumadoramente mayoritaria de todas las enciclopedias conocidas. 77.228.17.120 (discussió) 01:47, 2 oct 2014 (CEST)

Pots aportar arguments nous als ja sabuts que en idiomes que no son el propi d'aquesta viquipèdia el significat de país és diferent al que té en català? I en tot cas, m'acabo de prendre la molèstia de llegir l'entrada país en l'idioma en què escrius, i crec que encaixa perfectament, de manera que entenc que barreges inapropiadament els conceptes d'estat, nació i país. Per acabar, pots aportar fonts fiables que justifiquin explícitament que Catalunya no és un país? --Panotxa (disc.) 04:11, 2 oct 2014 (CEST)
Los articulos se hacen copiando la informacion mas ampliamente aceptada en las fuentes. En la version actual se hace al reves.77.228.17.120 (discussió) 18:35, 2 oct 2014 (CEST)
Jo opino que els arguments que presenta l'usuari que ha iniciat aquest debat són suficients per reconsiderar la definició de Catalunya com a país. Cap enciclopèdia (exceptuant les catalanes) no defineix Catalunya com a país, malgrat que la definició de país que ofereix el IEC és molt similar a la que ofereix, per exemple, la RAE. De tot això només podem treure una conclusió: el terme en qüestió es profundament ambigu i dóna lloc a molts malts de cap. Deixant de banda aquesta evidència, la pregunta que ens hem de fer no és si Catalunya encaixa amb el terme "país", ja que, com bé sabeu, la nostra tasca no és reflexionar, ni pensar, ni definir, ni tampoc elucubrar. La nostra tasca és buscar la màxima objectivitat, i trobo que aquesta s'aconsegueix contrastant el màxim nombre possible de fonts. Des del meu punt de vista, el teu plantejament, Panotxa, és incorrecte. No hem de buscar fonts que diguin que Catalunya no és un país, sinó fonts que ho diguin. I sabem d'una font que ho diu. Dos si considerem el IEC. I fins i tot més si cerquem en més fonts catalanes. Qualsevol altra font no definirà Catalunya com un país. No intento discutir si Catalunya és o no és un país. Ni tampoc intento discutir si encaixa o no encaixa amb la definició del IEC perquè, repeteixo, aquesta no és la meva feina. Proposo el terme regió, que és el que utilitza, per exemple, l'Encyclopædia Britannica (puc cercar més enciclopèdies si aquesta petició es considera). Dit això, demano que es reconsideri aquest aspecte de la pàgina.el comentari anterior sense signar és fet per Ferazuza (disc.contr.)
No acabo de veure clar per quina raó, si les fonts en català parlen de país, a la viquipèdia en català no podem dir que Catalunya és un país. Les fonts en altres llengües, lògicament, utilitzaran altres paraules, en altres idiomes. A banda del fet que les traduccions no són exactes, és realment curiós l'interès en fer passar fonts en altres idiomes per damunt de les fonts en català. En definitiva, jo opino que no cal reconsiderar la definició de Catalunya com a país, que és el que és (en català, naturalment, ja sabem que en castellà no).--Edu Rne (disc.) 17:35, 27 gen 2015 (CET)
D'acord amb l'Edu Rne. Si en altres idiomes la paraula "país" es fa servir en altres contextos o amb altres significats, s'ha de tenir en compte en les viquipèdies en aquests idiomes. Només cal veure que les diferències entre les definicions de país en català en qualsevol diccionari i la definició de la RAE, que no només no són iguals sinó que l'ordenació dels significats és molt diferent.--Pere prlpz (disc.) 18:48, 27 gen 2015 (CET)
Jo també hi estic d'acord. Aquesta discussió ja s'ha obert infinitud de vegades amb intencionalitat política —que no pas científica—, i es pot donar per tancada. Altrament, però, a fi d'evitar confusions i que es reobri per enèsima volta altre vegada aquesta discussió per part dels nacionalistes espanyols de sempre, es podria prendre en consideració —si es creu convenient— el desenvolupament del sub-article Comunitat Autònoma de Catalunya (actualment un redireccionament) que, conjuntament amb el Departament dels Pirineus Oriental, són les dues superestructures administrativo-polítiques que existeixen al nostre país, Catalunya.--Georg-hessen (enraona'm) 21:44, 28 gen 2015 (CET)
Deixeu-me afegir un comentari. Georg-hessen, no he parlat en cap cas de política. Parlo d'enciclopèdies. De fet he intentat remarcar el màxim possible que la nostra tasca no es considerar ni opinar, sinó cercar. Crec que és una solució fàcil titllar-me de nacionalista espanyol, però com bé sabem, el fàcil no acostuma a ser el correcte. Per falta de consens accepto que la petició es denegui, però trobo que la mateixa acusació que m'has fet tu a mi per voler definir Catalunya com una regió, te la puc fer jo a tu per voler definir Catalunya com un país. La diferència és que puc aportar forces més enciclopèdies que recolzen el que jo he explicat. Per suposat, sempre es podrà fer referència que país té un significat diferent en català que en castellà. Però no deixarà de ser el que és: una falta de rigor, que situa la viquipèdia en contra de moltíssimes enciclopèdies arreu del món. Excepte, casualment, les catalanes. --Ferazuza (disc.) 11:51, 4 feb 2015 (CET)
El dia que obris un post a la "wikifacha.es" sol·licitant que el País Vasco deixi d'anomenar-se país perquè no és un país i porta a confusió et començaré a creure. Fins que no arribi aquest dia, queda clar que tant en castellà com en català la paraula país, té varies accepcions i no és de cap manera un sinònim unívoc d'estat nació contemporani. Mira't també Nación constitutiva i País i ves a obrir posts a la "wikifacha.es" abans de tornar a obrir-lo aquí. Com que de moment no ho has fet l'única conclusió lògica és creure que ho has obert —justament— aquí perquè ets un nacionalista espanyol motivat políticament i no pas perquè tinguis cap motivació científica. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 16:42, 4 feb 2015 (CET)
Estimat Georg-hessen. Et revelaré un secret: podria dir-te que sóc, com tu dius, facha. Fins i tot podria dir-te que sóc la reencarnació personal de Mussolini. Però això no faria aparèixer la paraula país, paese, pays o country en cap de les nombroses enciclopèdies que he consultat. Les teves tristes però nombroses (i per què no, irrespectuoses) referències al feixisme només fan que reafirmar la teva manca d'arguments fent incís al fet que, probablement, tu i jo pensem diferent. I això posa en evidència la teva falta de recursos per contrastar aquesta informació, cosa que et converteix en un mal viquipedista. Estem oposant dos Viquipèdies diferents: la que cerca una màxima sintonia amb les millors i més prestigioses enciclopèdies internacionals o les que estan al servei dels que pensen igual que tu. La Viquipèdia, company, és patria común e indivisible de tots els viquipedistes (aquells que tenim el privilegi de parlar català), no només dels no-fachas. El teu ús indiscriminat del terme científic em desconcerta. Sembla utilitzat a la babalà. La Viquipèdia no funciona amb cap mètode científic ni empíric. Funciona contrastant les màximes fonts possibles, i davant la falta de consens, predomina la informació que apareix en un màxim nombre de fonts. Per tant et proposaré un exercici mental, en aquests tristos temps en què les persones es venen a les idees i la inteligència és sovint insultada: tan estrany et sembla que posi en dubte el terme país a la Viquipèdia quan no hi ha cap enciclopèdia no catalana que així ho especifiqui? Si la resposta és sí, llavors la motivació ideològica no és meva, sinó teva. Si la resposta és no, et convido a fer una cerca conjunta per veure quin terme encaixa millor en funció del que especifiquen les grans enciclopèdies, deixant de banda les nostres idees, i fer així de la Viquipèdia un lloc més rigurós, precís i imparcial. ¿Què et sembla? Estaré expectant a escoltar la teva resposta. Ferazuza (disc.) 02:33, 8 feb 2015 (CET)
Sense nous arguments. S'està entrant en discussió personal que com a molt s'ha de dur a terme en la pàgina de discussió d'usuari.
Yes check.svg Tancat
--Panotxa (disc.) 10:10, 8 feb 2015 (CET)
Me gustaria seguir con esta discusion que considero totalmente inacabada y me parece vergonzoso el tratamiento que se hace de la misma cuando evidentemente se estan violando las normas de uso y los cinco pilares. Acerca de los puntos de vista marginales todas las Wikipedias del mundo conocen y tratan este tema de la manera adecuada, incluyendo la catalana; https://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Fuentes_fiables#Puntos_de_vista_marginales 79.155.159.45 (discussió) 04:05, 5 març 2016 (CET)
Podries començar per no esborrar el que han respost altres en aquesta pàgina. Recupero el darrer comentari de Panotxa. Sobre el que dius, pensa bé si estàs aportant alguna cosa nova que no s'hagi ja discutit ad nauseam. Ho dic, perquè la Viquipèdia no és un espai de tertúlia on determinar el millor posicionament polític per a Catalunya ni per la llengua catalana, i trobaràs poc ressò. Salut !--amador (disc.) 06:33, 5 març 2016 (CET)
Disculpa pero no tengo la mas minima intencion de hablar de politica, lo que me indigna es el uso (mal uso) que se hace de la enciclopedia, y mi exigencia de seguir con esta discusión es para que el articulo se revise y se adecue a las normas; no es admisible abrir el articulo diciendo que Cataluña es un pais siendo esta definicion marginal. El articulo se tiene que revisar y escribir una introduccion que se ajuste a la MAYORIA de fuentes externas. Esa es mi unica reclamacion, no hablar de lo que es Cataluña; eso no es trabajo nuestro. 83.35.10.120 (discussió) 13:35, 6 març 2016 (CET)
La majoria de fonts externes diuen que Catalunya és un país. Si ets tan amable d'aportar les fonts bibliogràfiques en català que afirmen les teves teories, i que segons tu son la majoria, aporta-les, en cas contrari, tancaré el fil, la viquipèdia no és un fòrum. --Panotxa (disc.) 16:03, 6 març 2016 (CET)
Cuando se trata de afirmaciones conflictivas es muy importante buscar una referencia de terceros, que no de una página web cercana al tema del artículo [1]
Hay que traer siempre las referencias originales, aunque estén en otro idioma. [2]
No existe limitacion alguna para los idioma de las fuentes, lo cual es logico ya que seria mutilar la Wikipedia de manera brutal. En esta misma Wikipedia se usan muchas fuentes en distintos idiomas. --83.58.21.27 (discussió) 21:38, 8 març 2016 (CET)
Tot els punts que esposes es compleixen. El tema és que, com ja s'ha dit moltes vegades, la definició del què sembla que creus que és un país no és la mateixa en l'idioma d'aquesta viquipèdia del què tu uses de manera habitual.Panotxa (disc.) 22:21, 8 març 2016 (CET)
Los cinco pilares advierten explicitamente que la Wikipedia no es un diccionario; no se puede entrar a discutir lo que significa pais. La cuestion no es si Cataluña es o no un pais europeo, la cuestion es que esa definicion, siendo marginal, se le da una primacia frente a las fuentes mayoritarias que definen a Cataluña como region española, no como pais europeo. Me gustaria ver donde estan las fuentes no relacionadas con este tema que se refieren a Cataluña como pais europeo. --83.58.21.27 (discussió) 04:22, 9 març 2016 (CET)
Les fonts usades en els articles per la definició de País i Catalunya com a tal son La GEC i el GDLC. Justifica si et plau, la teva afirmació que en català aquestes son fonts marginals, o no que d'acord a Viquipèdia:Fonts fiables no siguin vàlides, i si et plau, contraposa-les amb les fonts de què disposes que en català afirmen el contrari, cosa que se t'ha demanat en massa ocasions i en fas cas omís, et recordo que la viquipèdia no és un fòrum i les opinions, si son discutides, s'han de justificar, cosa que no fas. --Panotxa (disc.) 06:42, 9 març 2016 (CET)
Yo no he dicho en ningun caso que las fuentes no cumplan las politicas (fuentes que se citan pero no se visualizan, por cierto) Lo que estoy diciendo es que la redaccion del articulo no las cumple; una fuente puede ser valida y a la vez marginal o minoritaria, como la que dice que Cataluña es un pais europeo, y no se puede usar una fuente minoritaria para escribir la base e introduccion del articulo. Hay que usar las fuentes mayoritarias en primer lugar;
[3] REGION, COMUNIDAD AUTONOMA
[4] COMUNIDAD AUTONOMA DE ESPAÑA
[5] Comunidad Autónoma de Cataluña
[6] comunitat autònoma espanyola
[7] COMUNIDAD AUTONOMA DE ESPAÑA
[8] Catalunya és una de les comunitats autònomes d'Espanya.
[9] comunitat autònoma dins d'Espanya
[10] Historical region and autonomous community in Spain
[11] comunidad autónoma (autonomous community) and historic region of Spain
[12] comunidad autonoma de españa
[13] comunidad autonoma española historica
FUENTES NO RELACIONADAS CON EL TEMA
[14] Comunidad Autónoma de Catalunya
[15] comunitat autònoma d'Espanya
A eso le puedes añadir las fuentes usadas por todas las wikis importantes;
[16], [17], [18], [19], [20] --83.58.21.27 (discussió) 00:36, 12 març 2016 (CET)
No has justificat, com se t'ha demanat, la teva afirmació que en català la GEC i el GDLC son fonts marginals o minoritàries, que d'acord a Viquipèdia:Fonts fiables no siguin vàlides, ni aportes cap font en català contradigui que Catalunya és un país. Sense entrar en la qualitat de les fonts que aportes, que Catalunya està constituïda en comunitat autònoma, com diuen els enllaços, ja ho diu l'article en el seu primer paràgraf, i mentre no aportis fonts que desacreditin la GEC i el GDLC com a fonts fiables (i només son dues incloses en l'article, a efectes d'evitar la sobrereferenciació i la redundància), i que aquestes siguin desacreditades per la comunitat, el contingut d'ambdues restarà aquest i la resta d'articles de la viquipèdia. --Panotxa (disc.) 01:31, 12 març 2016 (CET)
Em sembla que usar el terme país per parlar de Catalunya és jugar a un límit en el qual no tots estaran a gust, amb el sigmificado de país en català i Estañol i les seves accepcions. Jo crec que el més correcte, i el que menys indueix a error és cridar comunitat autònoma, que és el que és. De fet, en l'Estatut diu que "es constitueix com una comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i l'Estatut". País, com a àrea geogràfica natural o amb cultura semblant ja es fa servir per Països Catalans, però no crec que sigui correcta per referir-se en exclusiva a Catalunya, Balears o València, en solitari. Chemcoes (disc.) 15:01, 20 oct 2016 (CEST)
Costen d'entendre, els texts, quan hom fa servir un traductor automàtic, eh?. Comparteixo el que diu en Panotxa una mica més amunt.--Pere Sallavinera (disc.) 17:52, 25 oct 2016 (CEST)

DADES SOBRE ATUR I ALTRES ERRADES[modifica el codi]

Bon dia,

bé, he entrat per a fer unes consultes a aquesta entrada i m'he trobat amb algunes sorpreses que penso que no reflexen l'actualitat d'aquesta nació:

- La primera és la taxat d'atur: la persona que entri tantsols trobarà la taxa de desocupació del 2005 (i val a dir que és errònia). Aquest any 2014 la taxa d'atur està a Catalunya al 22,7 % segons l'IDESCAT. Penso que si s'ha actualitzat la fotografia de l'actual president de la generalitat, ha d'estar tot contextualitzat. Penso que si hom busca sobre el procés sobiranista ha de poder relacionar-ho amb el context actual de crisi que també pateix Catalunya.

- En segon lloc, En l'inici de l'entrada, al 4t paràgraf, es diu que Catalunya és un país pròsper. Aquesta dada també és errònia! Catalunya actualment té una taxa de risc de pobresa del 26,7% al 2011 segons el següent informe oficial de l'IDESCAT.

http://www.idescat.cat/cat/idescat/publicacions/cataleg/pdfdocs/xifresct/xifres2014cat.pdf

- En l'apartat economia, tothom sap que els bancs son part del problema i una vergonya, i la banca catalana també. Com pot ser que es pali de l'èxit dels bancs? Si tantols ells són els que es beneficien dels seus beneficis!

En quin cap cap que Catalunya sigui un país ric?

Tens tota la raó. La gran virtut de la Viquipèdia és que no cal ser una autoritat editorial per a actualitzar el seu contingut quan la realitat evoluciona. Si s'ha canviat la foto del president deu ser perquè hi ha algú que li preocupen les imatges més que l'economia o que les dades estadístiques. Però com que dins la comunitat hi ha multiplicitat d'interessos, algú passarà per aquí amb aquesta mena de preocupacions que tu manifestes i ho actualitzarà. Per exemple, per què no t'animes a fer-ho tu directament ?. Has fet el més difícil: detectar-ho i saber on obtenir la informació correcta; posar-la a lloc, és tan sols una qüestió mecànica. Si no et sents prou segur de com fer-ho, em demanes ajut i et faré de tutor. Ens interessa gent preocupada per la qualitat, com tu. Em tens a la teva disposició, només cal que deixis un missatge a la meva pàgina de discussió. Per cert, seria convenient que et donessis d'alta com a usuari. No és obligatori però és molt útil per comunicar-nos, cosa que amb un anònim és impossible perquè no disposa de pàgina pròpia per a establir converses. Ànim !! --amador (disc.) 18:18, 15 oct 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 2-11-2014[modifica el codi]

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és una regió europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.546.522 d'habitants del 2013, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia. 109.69.10.78 (discussió) 13:02, 2 nov 2014 (CET)

Vegeu més amunt --Panotxa (disc.) 14:25, 2 nov 2014 (CET)

Modificació escut de Catalunya[modifica el codi]

Estimats viquipedistes, tot consultant la pàgina de Catalunya, m'he adonat que l'escut que apareix actualment a la capçalera no és el més indicat.

ALERTA!!! no proposo canviar-ne el contingut, sinó la corona

La corona que apareix actualment és la que s'ha fet servir tradicionalment en l'heràldica castellana, diferent de la de la Corona Catalanoaragonesa, que és aquesta: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg El canvi de significat seria mínim, però seria heràldicament i històricament més correcte utilitzar la corona pròpia.

Si algú considera el canvi digne de consideració, que l'apliqui. Moltes gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 88.0.97.22 (disc.contr.) 17:49, 6 nov 2014 (CET)

Hi estic d'acord. Si ningú no hi diu res en contra, ho hauriem de canviar.--Carles (enraonem) 17:49, 6 nov 2014 (CET)
Notifico @Enric: i @Panotxa:, sospito que tots dos en sabeu més d'heràldica que jo.--Carles (enraonem) 18:15, 6 nov 2014 (CET)
Fixeu-vos en aquest article de la SCGHSVN sobre l'escut de Catalunya, de l'Armand de Fluvià. Precisament la corona reial que s'hi representa és més semblant a la que tenim ara que no pas a la que es proposa, amb les flors de lis. De fet, no sé d'on surt això que les flors de lis fossin les tradicionals de la corona de l'antiga ídem d'Aragó... --Enric (discussió) 02:56, 7 nov 2014 (CET)
D'acord amb la valoració de n'Enric, fins i tot en la pàgina de Commons apareix linkat l'article d'AdF, i tot i això s'ha canviat la imatge per la de les flors de lis, que hauríem de revertir! --Panotxa (disc.) 06:24, 7 nov 2014 (CET)
Desconec com ha estat la corona reial tradicional del nostre país i no vull dir amb això que la de les flors de lis sigui una invenció, només que no sé de què va la cosa. Aquí hi ha un altre article de l'Armand de Fluvià sobre el tema; la pega és que no descriu com és la corona reial.
  • El DIEC descriu així la corona reial: "Corona que és un cercle d'or enriquit de pedreria, realçat per vuit florons o fulles d'acant, intercalats amb una perla cada un, que sostenen vuit diademes carregades de perles i tancades al punt d'intersecció on agafen un món centrat i somat d’una creu d’or" (el subratllat és meu).
  • La pàgina d'heràldica cívica del Municat la descriu així: "De rei: Varia també en algunes monarquies. El model tradicional, però, és un cèrcol d'or enriquit de pedreria, realçat per vuit florons de fulles d'acant, api o julivert, intercalats amb una perla cada un, però que sostenen vuit diademes (només se'n veuen cinc) perlejades i tancades al punt d'intercessió on agafen un món. Va folrada de gules."
  • En aquest altre article d'Armand de Fluvià parla també de la corona reial, i hi ha una frase que diu, en referència als timbres de l'escut: "En aquest darrer cas tampoc no sabem quin criteri s'ha considerat per timbrar unes vegades amb l'autèntica corona reial i d'altres amb una anomenada corona real abierta inventada, suposem, durant el “regne” franquista. Hem restat també sorpresos de veure com un escut ha estat timbrat amb una peculiar corona del reino de Aragón, que desconeixíem." No sé si aquesta corona del reino de Aragón és la de les flors de lis, perquè no la descriu. --Enric (discussió) 13:52, 7 nov 2014 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 22-02-2015[modifica el codi]

{{modificació protegida}}


89.131.211.249 (discussió) 12:25, 22 feb 2015 (CET) Catalunya es una comunitat autonoma espanyola

No fet No fet! llegeix més amunt. --Arnaugir (discussió) 16:21, 11 març 2015 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 31-03-2015[modifica el codi]

{{modificació protegida}}

Només volia ficar en localització afegir geogràfica 2.136.35.137 (discussió) 18:17, 31 març 2015 (CEST)

Pots concretar més?--Arnaugir (discussió) 09:35, 1 abr 2015 (CEST)
No fet No fet! --Arnaugir (discussió) 12:07, 6 abr 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 5-04-2015[modifica el codi]

{{modificació protegida}} Fet Fet!
Topinímia: on diu "ka-" i "kalat" ha de dir "qa-" i "qalat". L'àrab distingeix entre "k" i "q", aquesta segona emfàtica. i qalat és, efectivament, emfàtica. No escrivim per casualitat Qatar -no ha de ser "Catar" com, absurdament, ha decidit la RAE en castellà. 62.57.85.26 (discussió) 18:05, 5 abr 2015 (CEST)

Anònim, gràcies per l'aportació. @Enric, Leptictidium: podríeu mirar aquest comentari de sobre?--Arnaugir (discussió) 12:07, 6 abr 2015 (CEST)
Hola, @Arnaugir:. No tinc gaire coneixements de transcripció de la llengua àrab i la seva transcripció al català. Hi ha un usuari que hi té la mà trencada, tot i que ara no recordo bé si era en @CarlesMartin:, en @Hinox: o algú altre... —Leptictidium (digui, digui) 19:05, 6 abr 2015 (CEST)
Pot ser que fos el @CarlesVA:?--Lohen11 (disc.) 20:02, 6 abr 2015 (CEST)
Diria que sí que és el CarlesVA. De tota manera, en àrab és cert que els fonemes que representen el que transcrivim com a k i q són diferents, i que el mot قلعة (qàlat) es transcriu amb la lletra q, no pas k. --Enric (discussió) 21:24, 6 abr 2015 (CEST)
(Jo no sóc)--Hinox (disc.) 09:53, 7 abr 2015 (CEST)
Leptictidium, Hinox, Arnaugir, Lohen11. Sí, en principi la lletra qaf (ق) s'hauria de transcriure per "q" i per tant hauria de ser qa- i qala (si usem transcripció simplificada, és a dir sense diacrítics; per contra, qa- i qalʿa, si transcrivim literalment), segons la proposta de l'IEC. El comentari sobre Qatar és gratuït. --CarlesVA (parlem-ne) 13:30, 7 abr 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 29-05-2015[modifica el codi]

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. JJDjango (disc.) 02:00, 30 maig 2015 (CEST)

@JJDjango: No fet No fet! Sense argumentar. Llegir més amunt --Panotxa (disc.) 07:25, 31 maig 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació[modifica el codi]

Demano que Catalunya deixi de ser considerat un país. No es tracta que uns ho considerin un país i uns altres una comunitat autònoma d´Espanya. Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya i és absurd que en la Viquipèdia no se'l consideri com a tal. No és normal que en els articles calgui posar que el país dels nascuts a Catalunya és Catalunya , perquè és faltar a la veritat. Siguem seriosos amb el tema i canviem això ja. (disc.) 21:19, 10 juny 2015 (CEST)

Nogensmenys, l'article ja diu que el país està constituït com a comunitat autònoma, i que és un país està referenciat. Sobre que "No és normal que en els articles calgui posar que el país dels nascuts a Catalunya és Catalunya", la veritat és que no acabo de veure la lògica que duu a considerar que això no sigui normal.--Carles (enraonem) 22:36, 10 juny 2015 (CEST)
De l'article sobre allò que és un país: "Un país és un territori, o una contrada, delimitat per característiques naturals (unitat fisiogràfica o paisatgística), culturals (territori d'un poble, d'una nació) o polítiques (estat)". Catalunya, igual que altres territoris dins i fora de l'Estat espanyol, és un país, la majoria del territori del qual està comprès dins la Comunitat Autònoma Catalana (CAC).--MaxEiP (disc.) 11:43, 31 jul 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 30-12-2015[modifica el codi]

{{modificació protegida}} En esta página de wikipedia dice que Cataluña es un país, no se si se habían dado cuenta, pero si es así me parece un atentado a la información objetiva del siglo XXI que intenten engañar a sus lectores.

Manolo72oficial (disc.) 15:31, 30 des 2015 (CET) Atentamente des de el reino de España.

@Manolo72oficial: Has mirat què vol dir país en un diccionari en català?--Pere prlpz (disc.) 17:10, 30 des 2015 (CET)
No fet No fet!. Sol·licitud sense consens. Tema controvertit.--Àlex (Discussió) 20:57, 5 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 12-01-2016[modifica el codi]

Hi ha un error al començament de l'article. Catalunya no és un país. És una comunitat autònoma, sense cap altre tipus de categoria. 88.3.158.182 (discussió) 19:24, 12 gen 2016 (CET)

No fet No fet! llegeix més amunt --Panotxa (disc.) 20:20, 12 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 16-01-2016[modifica el codi]

Una enciclopedia no es un lugar para hacer política. Cataluña no es actualmente un país europeo. Decir lo contrario es dar información falsa. Para hablar de ese país (según la definición catalana de la palabra) ya existe la página Principat de Catalunya. Gracias, aunque doy por hecho que no habrá modificación. 80.29.25.174 (discussió) 00:59, 17 gen 2016 (CET)

Es cierto, no es el lugar, y por eso hay que aportar referencias (como la que hay puesta). Consulta las definiciones de "pais" en el DRAE o en el DIEC y verás que no se miente tal y como está escrito. Saludos. -Aleator (disc.) 01:44, 17 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 18-02-2016[modifica el codi]

Aquest article és parcial, no-neutral i políticament lleig de llegir. Dir que Catalunya és un país, així a la brava, sense altres definicions, i malgrat tota la pila d'arguments presentats en els últims anys que aquí s'hi esmenten, no fa per la viquipèdia. Si no es mostren les diferents definicions, s'està polititzant un article que tan sols enmarca un territori que es pot marcar amb EXACTA PRECISIÓ a qualsevol mapa. No es pot tractar un troç de terra i aigua com "UN SENTIMENT". Això no és un blog de la Via Catalana ni d'Òmnium, per sort. Vull saber com s'ha de fer per sotmetre a revisió aquest article perquè s'hi incloguin conceptes com Nació, Regió, Comunitat Autònoma, etc. en igualtat de condicions de manera NEUTRAL. --Yoques (disc.) 02:38, 18 feb 2016 (CET)

@Yoques: Per la revisió de les definicions, com dius de conceptes com Nació, Regió, Comunitat Autònoma, etc. en igualtat de condicions de manera neutral. Ara mateix es defineix: Catalunya (...) és un país (...) constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. i més endavant es diu El Parlament de Catalunya (...) ha definit Catalunya com a nació (...) Tanmateix, la Constitució espanyola (...) reconeix la realitat nacional de Catalunya com a nacionalitat. Hauries de començar per justificar de manera referenciada amb obres de referència en català, que és com està ara, que la definició que donen les fonts és incorrecta i/o no aplicable al subjecte de l'article, i un cop justificat, fer una proposta de quins son els elements que caldria canviar segons el teu punt de vista i aportar referències com a mínim de la mateixa solidesa que les actuals que els justifiquin. Ara mateix es diu que segons uns i altres s'entén del subjecte de l'article d'una manera o una altra, i en la meva modesta opinió, de manera equilibrada. --Panotxa (disc.) 13:28, 18 feb 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 25-02-2016[modifica el codi]

Considero que seria una millora modificar la frase següent: Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya Per la següent: Catalunya és la part més extensa de l'antic Principat de Catalunya, Estat medieval inicialment independent que fou paulatinament itegrat a la monarquia hispànica i finalment fou absorvit pel Regne d'Espanya durant el període 1714-1812, com a conseqüència del nou escenari polític peninsular obert amb el domini de la casa de Borbó al tron d'ençà de l'acabament de la Guerra de Successió (1700-1714). El motiu és evitar l'equívoc que suposa qualificar un antic Estat sobirà com el Principat de Catalunya com a simple territori històric i cultural, amb connotacions més folklòriques que polítiques.83.47.105.92 (discussió) 19:47, 25 feb 2016 (CET)

No fet No fet! Caldrien referencies que avalin el text, en el què hi ha judicis de valor. Recordo que una part del territori va quedar en mans franceses, coses tanmateix explicades en la part històrica. --Panotxa (disc.) 21:59, 25 feb 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 16-03-2016[modifica el codi]

Afegir enllaç intern a l'article Demografia_de_Catalunya (a l'apartat Demografia) 83.56.46.249 (discussió) 14:28, 16 març 2016 (CET)

Fet Fet!.--Àlex (Discussió) 15:29, 19 març 2016 (CET)

Escut[modifica el codi]

S'hauria d'estudiar detingudament quin paper juga l'escut en la infotaula. Els apartats de bandera i escut de les infotaules se solen reservar per als oficials. En el cas de Catalunya, l'escut no és oficial ni és utilitzat per cap administració pública ni òrgan de govern; tampoc se'l cita a l'estatut com a símbol de Catalunya. No seria millor deixar la infotaula sense escut?--Darth (disc.) 01:53, 1 maig 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 21-05-2016[modifica el codi]

Volia modificar l'apartat, on posa que Catalunya és un país, mai ho serà penso jo, però continuar amb aquest somni, al que anava que encara no és un país quan ho sigui el poseu però mentrestant no. 83.40.224.246 (discussió) 19:39, 21 maig 2016 (CEST)

@83.40.224.246: segons el DIEC, un país és el territori d’una nació, d’un poble. I, de fet, la frase d'exemple és Catalunya és un país muntanyós..--Unapersona (Missatges | xat) 20:26, 21 maig 2016 (CEST)

Indescifrable[modifica el codi]

Bon dia estimats srs, Només volia publicar de passada que genuinament no entenc la primera frase (és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya ). No vui embolicar-me en temes polítics perquè honestament m'és igual i perquè ja he trobat que s'ha fet una llarga discussió al respecte que, sincerament, no em vull llegir hahaha. El tema es que la frase no té sentit, no li trobo sentit, especialment constituït com a comunitat autònoma? bé, des d'un punt totalment reflexiu i genuí trobo que cal reconsiderar l'estructura d'aquesta oració. Salutacions! 9:03 am 23 de maig del 2016 el comentari anterior sense signar és fet per 2a02:c7d:c517:1300:8091:ee45:b81a:b1bc (disc.contr.)

Molt bé, doncs la pots reconsiderar, i quan ho hagis fet, pots proposar de canviar-la.--Prest! (disc.) 12:26, 23 maig 2016 (CEST)

Objectivitat, senyores i senyors, objectivitat![modifica el codi]

Em pareix absurd haver de fer això, però vaig a fer-ho. Per a començar vull dir que tot el món qui escriu en una pàgina com és Viquipèdia, ha de saber que s'ha d'escriure informació ÚNICAMENT I EXCLUSIVA OBJECTIVA. Amb això vull dir que no es pot emprar la subjectivitat EN NINGÚN MOMENT (Sí, la subjectivitat inclou trets polítics i ideològics, per si algú no ho sabia). Per tant, independentment de la meua ideologia i de consensos absurds sobre trets objectius, sol·licito que: NO ES DEFINIXCA A LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE CATALUNYA COM A UN PAÍS D'EUROPA PERQUÈ NO ÉS UN PAÍS, SINÓ UNA COMUNITAT AUTÒNOMA D'ESPANYA. el comentari anterior sense signar és fet per Español34 (disc.contr.) 16:34, 30 maig 2016‎

En canvi a mi em sembla que el fet que sigui un país és el més rellevant per a la comunitat catalanoparlant. D'altra banda, si llegeixes més enllà de les tres primeres línies, ja hi diu que la part principal de Catalunya és una Comunitat Autònoma.--Edu Rne (disc.) 18:43, 30 maig 2016 (CEST)
Mira't les definicions de país —que no estat—, que dóna la RAE del teu país, que possiblement és del meu mateix estat, però NO del mateix país. Sigue'm objectius i diguem a les coses pel seu nom. Per la present també demano una advertència a @Español34 pel seu comportament vandàlic. --Georg-hessen (enraona'm) 19:39, 30 maig 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-06-2016[modifica el codi]

En aquesta pàgina s'exposa, en númerosas ocasions, que Catalunya és un país, quan constitucionalment no disposa d'aquesta denominació. Per això sol·licite que es canviïn totes les definiones com a nació i es canviï excluisvamente a Comunitat Autonoma. 84.232.9.149 (discussió) 13:57, 20 juny 2016 (CEST)

No fet No fet! llegeix més amunt --Panotxa (disc.) 18:27, 20 juny 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 30-09-2016[modifica el codi]

{{modificació protegida}} Catalunya no és un país.

Alejandro Martín Monleón (disc.) 10:14, 30 set 2016 (CEST)

No fet No fet!. Proposta sense consens segons es pot comprobar a aquesta mateixa pàgina.--Àlex (Discussió) 18:24, 1 oct 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 1-10-2016[modifica el codi]

Catalunya no és un país. S'ha escrit que Catalunya és un país quan no és cert. Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya considerada nacionalitat històrica. La redacció final aprovada per les Corts Generals el 2006 reconeix Catalunya com una nacionalitat històrica. Al seu torn la Constitució Espanyola de 1978 reconeix la nació espanyola com la unica nacion del conjunt d'Espanya. No té sentit mentir als lectors, cal ser objectius i mostrar la realitat. Les ideologies personals no han d'interferir en la redaccion d'un contingut. El Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord aquesta conformat per quatre països constituents. A Espanya no hi ha tal unió ja que l'únic país reconegut internacionalment tant dins com fora d'Europa és Espanya. Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord són països autonomos, Catalunya ni tan sols és considerat un país per la comunitat internacional. Insisteixo en no barrejar les ideologies personals amb la realitat. JosocEnxo (disc.) 20:46, 1 oct 2016 (CEST)

No fet No fet! Llegiu més amunt --Panotxa (disc.) 22:01, 2 oct 2016 (CEST)
Al final sempre acaba sent el mateix raonament: «Mira lo que dice tu DNI». --Enric (discussió) 12:50, 7 oct 2016 (CEST)

Sol·licitud de correcció de l'article 23/10/2016[modifica el codi]

Sento reobrir el tema, però em sembla que usar el terme país per parlar de Catalunya és jugar a un límit en el qual no tots estaran a gust, amb el significat de país en català i castellà i les seves accepcions. Jo crec que el més correcte, i el que menys indueix a error és cridar-la comunitat autònoma, que és el que és. De fet, en l'Estatut diu que "es constitueix com una comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i l'Estatut". País, com a àrea geogràfica natural o amb cultura semblant ja es fa servir per Països Catalans, però no crec que sigui correcta per referir-se en exclusiva a Catalunya, Balears o València, en solitari. el comentari anterior sense signar és fet per Chemcoes (disc.contr.) 15:13, 23 oct 2016‎

No fet No fet! Llegiu més amunt --Panotxa (disc.) 19:35, 23 oct 2016 (CEST)
Per què? els meus motius crec que són els suficientment nous i de pes com per tornar a tractar el tema. Ho diu el propi estatut. Tampoc crec que estigui ben expressat això d'un país europeu, que sens dubte vol deixar veure que és el que no és! No s'ha de començar per una cosa tan inespecífic, no es diu que Madrid és una capital d'Europa, sino d'Espanya. No té sentit aquest ànsia per polititzar la viquipèdia, això no és el Parlament ni un partit polític. Panotxa, no veig correcte que vulguis imposar la teva ideologia a costa de la neutralitat o objectivitat d'aquest projecte. Chemcoes (disc.)
D'acord amb Panotxa. Jo no hi veig cap motiu nou ni de pes. Només veig que el traductor automàtic no t'acaba de girar rodó, i més que grinyolar, crida.--Pere Sallavinera (disc.) 17:48, 25 oct 2016 (CEST)
que l'estatut designi a Catalunya com una comunitat i no com un país, en català, em sembla un bon motiu a tenir en compte. Almenys dir que és un país d'Europa és clarament tendenciós. La Viquipèdia no es va crear para això. Chemcoes (disc.) 18:29, 25 oct 2016 (CEST)
La primera frase de l'article diu Catalunya és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït, actualment, com a comunitat autònoma d'Espanya. Que Catalunya és un país està ben referenciat en l'article, i immediatament després es diu que una part de Catalunya és una comunitat autònoma. @Chemcoes: no m'ha semblat que aportis cap font fiable en català de nivell equivalent a la GEC que contradigui que Catalunya és un país, de manera que no hi ha arguments nous. En tot cas, l'estatut, que és la font que uses, defineix Catalunya com una nació, llavors entenc que vols que es canviï país per nació d'acord amb la referència que vols emprar? --Panotxa (disc.) 18:43, 25 oct 2016 (CEST)
":Article 1. Catalunya. Catalunya, com a nacionalitat, exerceix el seu autogovern constituïda en comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i amb aquest Estatut, que és la seva norma institucional bàsica." Ho diu clarament, es constitueix com a comunitat autònoma i no com a país. Però feu el que vulgueu. Una pena que els catalans que accedeixin a la Wikipedia en català no tinguin informació objectiva i neutra sobre la seva pròpia regió. Esperem que accedeixin a la Wikipedia espanyola. Chemcoes (disc.) 19:52, 25 oct 2016 (CEST)
@Chemcoes: Tot això que dius en la darrera aportació està en la introducció de l'article, concretament en el tercer paràgraf. Atès que el que crec que pretens és negar la condició de Catalunya com a país, si et plau, aporta les fonts acadèmiques en català que afirmin literalment que Catalunya no és un país perquè les puguem incloure en l'article i objectivar-lo i neutralitzar-lo segons el teu punt de vista, però sembla que no t'has llegit a fons l'article, perquè de moment tot el què demanes en les diferents entrades que has fet per que s'hi incorporin ja hi son. --Panotxa (disc.) 21:21, 25 oct 2016 (CEST)

PLANTILLA[modifica el codi]

Hola a tothom! M'he fixat que a l'infotaula de l'article hi apareix l'imatge de satèl·lit de Catalunya, amb la frase fotografia_descripció a sota. Vaig intentar afegir aquest paràmetre a l'infotaula per a poder-hi posar una descripció, però no sé quin problema hi ha que la descripció no surt i en comptes d'això hi surt fotografia_descripció, que queda molt malament. Algú sap com arreglar-ho? --Martí8888 (disc.) 21:21, 8 nov 2016 (CET)

Pensava que es tractava de la informació de wikidata, i per això he afegit el qualificador "peu de foto" al paràmetre "imatge", però continua apareixent el text que dius. No sé que pot ser docs... --Yuanga (disc.) 22:57, 8 nov 2016 (CET)
Crec que el problema està en la plantilla Plantilla:Infotaula de divisió territorial administrativa, però no m'atreveixo a tocar-la per si espatllo alguna cosa que ja funcioni... algú s'hi atreveix amb:
{{#if:{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}|{{!}}{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}}}]]{{#if:{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}| <small>'' {{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}} ''</small>}} }} --Yuanga (disc.) 23:03, 8 nov 2016 (CET)
Potser cal cridar algun malalt de les infotaules. Ehem... @Amadalvarez:...--Carles (enraonem) 23:35, 8 nov 2016 (CET)
@Martí8888, Yuanga, CarlesMartin: El canvi era fàcil, però calia tenir bona vista per trobar-ho. L'error afecta a tots els articles que fan servir {{Infotaula de Comunitat Autònoma}} i està des del.....2006 !!. Menys mal que no m'ho vareu preguntar llavors, perquè no l'hauria sabut trobar. --amador (disc.) 00:14, 9 nov 2016 (CET)
Gràcies @Amadalvarez:, la meva edició anava en la línia de fer que cridés el valor de wikidata, i no vaig mirar l'altre. Ara ja va, genial! --Yuanga (disc.) 07:07, 9 nov 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 11-11-2016[modifica el codi]

{{modificació protegida}} Penso que en els enllaços externs hi escauria un enllaç a la Base de dades sobre catalanofòbia (http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Base_de_Dades_sobre_la_Catalanof%C3%B2bia_(B.D.C.)) . Compte, no és una informació qualsevol, hom pot accedir a les fonts (p.e. a la fitxa http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Article_del_Dr_Albi%C3%B1ana_a_%22El_bien_p%C3%BAblico%22:_%22El_Estatuto_catal%C3%A1n,_contra_lo_que_piensa_la_mayor%C3%ADa_de_los_espa%C3%B1oles,_no_representa_sino_un_episodio_de_la_despiadada_lucha_secular_de_jud%C3%ADos_y_masones_contra_Espa%C3%B1a...%22 hom pot accedir als documents originals digitalitzats per les hemeroteques).

81.184.212.66 (discussió) 17:21, 11 nov 2016 (CET)

No fet No fet!. Potser resultaria d'utilitat per referènciar algun aspecte relacionat amb la catalanofòbia, però no per afegir als enllaços externs d'aquests articles sense contextualitzar. Vegeu VP:EE.--Àlex (Discussió) 21:26, 11 nov 2016 (CET)
A part que és una font no fiable en ser una wiki, no té cap contingut ara mateix --Panotxa (disc.) 10:27, 12 nov 2016 (CET)
Per poder qualificar de fiable una informació, primer cal mirar-la. Disculpeu que us digui que en general és bastant més fiable que la vostra Wiki, atès que dirigeix a la informació original (ORIGINAL) a les hemeroteques digitals.

Sigui com sigui, crec que en tot cas aquests enllaços haurien d'anar a catalanofòbia i no pas a Catalunya. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:52, 18 nov 2016 (CET).

Pau, penso que erres, la catalanofòbia (p.e. la de Primo de Rivera o la del franquisme) també ha modelat profundament la Catalunya actual, i per tant un enllaç que hi remeti seria més que adient a la pàg. de Catalunya.

Pregunta sobre hackers[modifica el codi]

Benvolguts amics, permeteu-me preguntar si patiu atacs de hackers, i especialment en forma de creació continuada d'usuaris que alhora creen pàgines d'spam. I si és així, com ho preveniu. A la BDC, on hi ha informació molt i molt sensible, hi ha ara mateix una cosa que no puc qualificar d'altra manera que un atac (http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Especial:Canvis_recents) amb creació de 4 - 6 usuaris per minut. Gràcies.

No és el lloc per fer aquesta pregunta. Et recomano que la facis a Viquipèdia:La taverna o bé a Viquipèdia:Plantejament de preguntes. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:55, 18 nov 2016 (CET)

Definició de Catalunya[modifica el codi]

Crec que, de cara a fer la redacció més neutral, seria correcte escriure: "d'acord amb la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia del 2006" (amb cita de l'Estatut corresponent) al final de la definició de Catalunya i treure "l'actualment. el comentari anterior sense signar és fet per Guils780 (disc.contr.) 17:36, 22 nov 2016‎

Per què actualment no és neutral? Catalunya s'ha regit per un grapat de constitucions i estatuts. --Panotxa (disc.) 08:11, 10 gen 2017 (CET)
Crec que utilitzar el terme "actualment" dona peu a la idea de transitorietat i per tant, a interpretacions. La fórmula que proposo segueix dient el mateix però d'una forma que s'entengui en base a què es reconeix Catalunya com a comunitat autònoma, sense segones. Guils780 (disc.)

El Rey[modifica el codi]

En "Organització" debemos añadir el nombre del Rey de España Felipe VI y el nombre del Primer Ministro Mariano Rajoy. Son los líderes de Cataluña. 72.28.189.162 (discussió) 03:54, 10 gen 2017 (CET)

Potser que demanis els canvis en l'idioma que t'és propi, on aquesta info no està. I et deixes al President del Consell Donald Tusk, al de la Comissió, José Manuel Durão Barroso i al del Parlament Europeu Martin Schulz, que segons la teva lògica també son líders de Catalunya. --Panotxa (disc.) 08:15, 10 gen 2017 (CET)
El català és un dialecte de l'espanyol, no? Andalús no és un llenguatge tampoc. Però ... Catalunya és una part d'Espanya al país. Aixi que El rei i el cebador Ministre d'Espanya són a els caps de la Província de Catalunya. La UE no és País de l'ONU. Com és l'article sembla suggerir que Catalunya és independent d'Espanya. "Catalunya és País de les Nacions Unides [3] Europeu de la Mediterrània Occidental constituit ..." 72.28.189.162 (discussió) 16:03, 10 gen 2017 (CET)
Era millor quan escrivies en una altra llengua, almenys llavors el que deies semblava tenir significat. Ara en canvi és incomprensible.--Carles (enraonem) 16:40, 10 gen 2017 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 4-04-2017[modifica el codi]

{{modificació protegida}} No es un país

Tu madre 23 Spain (disc.) 11:44, 4 abr 2017 (CEST)

No fet No fet! Sense consens, només cal llegir més amunt.--Carles (enraonem) 00:36, 15 abr 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 28-08-2017[modifica el codi]

{{modificació protegida}} The first sentence in the article is wrong, I think it should be modified. The definition of Catalonia as an 'European country' is taken from www.enciclopedia.cat, which has no official or recognised sources. It should be defined in a similar manner to that of Andalusia or the Community of Madrid, since they are similar entities within Spain. Please also refer to the English, Spanish or German version of Wikipedia to correct it.

Thank you. 2001:4CA0:2203:0:DBBD:C92D:D272:66B4 (discussió) 10:11, 28 ago 2017 (CEST)

No fet No fet! pots llegir més amunt tot el que s'ha dit sobre això.--Carles (enraonem) 10:15, 28 ago 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 17-09-2017[modifica el codi]

{{modificació protegida}}

En el primer párrafo se especifica que Cataluña es un país. Se trata de un término incorrecto, pues país es un territorio i población d'un estado independiente, cosa que no ocurre en el caso catalán, pues se trata de un territorio dependiente del Estado del Reino de España.

Plcontreras (disc.) 16:36, 17 set 2017 (CEST)

No fet No fet! llegeix més amunt.--Carles (enraonem) 16:58, 17 set 2017 (CEST)

Per què no pot crear plantilles sobre el país?[modifica el codi]

en wikipedia en anglès i en moltes altres wikipedia podeu crear plantilles de països, per què no hi ha wikipedia catalana? -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 12:23, 10 oct 2017 (CEST)

@CYl7EPTEMA777:. No entenc la petició. Posa un exemple de plantilla de la wikipedia anglesa, si us plau. Gràcies--amador (disc.) 14:43, 10 oct 2017 (CEST)
en:Template:Catalonia topics, en:Template:Spain topics, en:Template:United States topics i així successivament -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 17:35, 10 oct 2017 (CEST)
@CYl7EPTEMA777:. OK. No tenim plantilles amb contingut genèric sobre un estat. Hauràs vist que s'acostuma a posar unes plantilles de navegació al peu sobre aspectes geogràfics, però no tenim una visió de síntesi com la que proposes. No crec que hi hagi cap problema si les vols crear. Gràcies.--amador (disc.) 22:21, 10 oct 2017 (CEST)

Posar subpagina sobre el proces de independencia/Poner subpagina sobre el proceso de independencia/Put subpage for the process of independence[modifica el codi]

Hola, Vull demanar crear una subpagina sobre el proces que s'esta duent a terme actualment a catalunya, el proces de la independencia. Quiero pedir crear una subpagina sobre el proceso que se esta llevando actualmente en cataluña, el proceso de independencia. I want to create a subpage about the process why is actually in term, the independence of catalonia.

Didac Castells