Discussió:Cavall Pirinenc Català

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

No s'hauria d'ajuntar aquesta pàgina amb la del cavall hispà-bretó? O són races diferents? el comentari anterior sense signar és fet per Marc Riera (disc.contr.) 8 set 2020 10:28 (CEST)

Penso que són races diferents. Has trobat alguna referència que digui que són el mateix?--Medol (disc.) 14:03, 8 set 2020 (CEST)
La pròpia pàgina del Cavall Pirinenc Català diu això (èmfasis meu):
> La definició d'aquesta raça, impulsada a partir del 2004, fou aprovada el 13 de desembre del 2007 per designar el que fins aquell moment havia rebut noms diversos com Agrupació Hipermètrica Pirinenca, Hispano Bretó, Cavall de carn dels Pirineus o bretó cerdà
No en sé gens, de races de cavall, però entenc que "hispà-bretó" i "pirinenc català" són dues maneres de referir-se a la mateixa raça, pel què diu aquí dalt? Marc Riera (parlem-ne) 14:25, 8 set 2020 (CEST)
Jo tampoc... He estat buscant, i sembla que no és exactament el mateix. Alguns diuen que és una especificació dins dels dels hispano bretons i altres que és un altre tipus. "la denominació d’hispano-bretons per referir-se als individus d’aquesta agrupació és del tot incorrecte. La denominació d’hispano-bretó apareix al 1966 per nombrar als sementals del dipòsit militar de Barcelona. Des de llavors s’ha anat aplicant a tots els cavalls pesats, però és un error etnològic ja que es "refereix a un animal procedent d’un creuament entre un Bretó i un Espanyol" (pàgina 8). No sé, aviam si trobem alguna font on quedi més clar.--Medol (disc.) 16:55, 8 set 2020 (CEST)