Discussió:Ciutat del Vaticà

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Llistat dels papes[modifica]

Crec que potser seria més correcte posar la u en lloc de la v al llistat dels Papes en el seu nom llatí donat que la V és la majúscula i la u és la lletra minúscula, per tant, si estan els noms escrits en minúscules crec que seria més correcte posar Benedictus i no Benedictvs. --Illciu (disc.) 22:41, 13 març 2013 (CET)

Govern i política[modifica]

El Vaticà explícitament defensa el seu caràcter de dictadura teòcràtica? En la seva constitució explícitament diu, "el govern del vaticà, és una dictadura teocràtica"? No ho crec. Això em sembla més una questió implícita i no pas explícita. Sí, el govern és absolutista i el papa concentra tots els poders executius, legislatius i judicials del vaticà. I potser defensi el seu títol de "monarca absolut", però no crec que defensi el seu "títol" de "dictador teocràtic" explícitament.

A més, el concepte d'eleccions del papa, com es descriu a l'article és confús: el papa és elegit pels cardinals, però els cardinals no són designats pel papa mateix, sinó pels seus predecessors. --Alonso 17:14, 21 oct 2006 (UTC)

El terme habitual és "monarquia", no dictadura. Proposo canviar-ho.--83.56.144.222 (discussió) 00:43, 9 juny 2013 (CEST)

"La Santa Seu" no és al cercador de la Viquipèdia[modifica]

Es podria fer que en haver cercat la paraula "La Santa Seu" es dirigís automàticament a aquest article? Més que com a una pregunta d'aspecte tècnic quant al funcionament del sistema Wiki, ho faig com a una petició per a aquells que vulguin saber-ne més; sobretot, els estudiants com jo que estudien història i s'han d'estar a l'ordinador fins a mitjanit per a acabar els treballs que mana el professor a última hora. :P

Gràcies i fins una altra!

NiTuS (disc.) 23:48, 22 oct 2009 (CEST)

Fet Fet! De tota manera ja hi redirigia Santa Seu, sense l'article inicial. --Enric (discussió) 01:19, 23 oct 2009 (CEST)

Història[modifica]

Bona part dels fets que surten a la secció d'història no tenen a veure amb el Vaticà, sinó que són història de l'Església en general, o dels darrers papes. Proposo esporgar la secció.--83.56.144.222 (discussió) 00:44, 9 juny 2013 (CEST)