Discussió:Clotoide

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A l'article hi diu: La versió anglesa de viquipèdia afirma que fou descoberta per Marie Alfred Cornu Que passa, que no esta clar que sigui aixi ? Si es una dada certa, no cal dir aixo de "la versio anglesa...". Si no, potser millor treure-ho o buscar mes referencies. 82.41.75.92

Crec que la versió anglesa, en el seu article de les integrals de Fresnel (on redirecciona clothoid) diu que Cornu va descobrir la corba representant les equacions de Fresnel. Caldria comprovar si la corba clotoide ja s'usava i es considerava abans (per exemple en traçat de carreteres o simplement com a exercici de geometria diferencial), o si va ser representant aquestes equacions la primera vegada que algú va dibuixar la corba.--Pau 20:35 14 gen, 2005 (UTC)


Rata de Biblioteca esborrà el text La versió anglesa de viquipèdia afirma que, de manera que en l'article s'afirmava que la clotoide fou descoberta per Marie Alfred Cornu. Permeteu-me dubtar-ne. A la viquipèdia anglesa hom hi pot llegir que Alfred Cornu nasqué el 1841 i morí el 1902. Tenint en compte que el primer ferrocarril als països catalans data de 1848 però que molt abans se n'havien construït a d'altres indrets, m'estranya que no s'haguessin usat clotoides abans que Cornu aprengués a parlar. A més, reitero que a la viquipèdia anglesa no diu que Cornu descobrís la clotoide, sinó que va descobrir la corba com a representació de les equacions de Fresnel (si ho tradueixo bé). Així que he obtat per carregar-me el que quedava de la frase, no fos cas que mentíssim.

Efectivament, la clotoide ja es coneixia en temps de J. Bernoulli i d'Euler. Ja està arreglat el tema.--Pau 20:58 18 mai, 2005 (UTC)