Discussió:Club Patí Vilanova

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Invisibilitzar l'esport femení?[modifica]

Bona nit, @Amadalvarez:. Per què has eliminat la categoria femenina absoluta de totes les infotaules de clubs d'hoquei sobre patins? La informació no s'ha passat a WD. Poso en còpia a @Docosong: com a interessant en l'assumpte. Gràcies.--Jove (disc.) 00:30, 17 gen 2021 (CET)

@Jove, Docosong: Disculpa, quan es canvien els mobles de casa, sempre es trenca la pota d'algun armari. Ja he explicat en diverses ocasions que la forma en que estructurem els articles no sempre casa amb l'estructura de WD i, abans que diguis "que no t'importa", has de saber què passa i el perquè m'he resistit tant de temps a ficar-me amb les infotaules d'esports.
  • Els clubs són una entitat que pot respondre a un o més esports.
  • Cada esport pot tenir classes i modalitats esportives
  • Cada club pot tenir equips a cadascuna de les combinacions d'esport (futbol, basquet, etc.) i classe (masc./fem., infantil/amateur/professional/senior, etc,)
  • Els articles dels equips no haurien de parlar de una barreja d'aquestes combinacions.
  • Els articles dels clubs sembla lògic que parlin de tot allò que fan, però sense detallar aspectes esportius: ni l'equipació, ni els resultats, ni els jugadors, etc. ja que són atributs de cada equip.

Ara et pregunto: l'article en qüestió, com el consideres?, del club o de l'equip ?. Si és el del club, li sobra tota la informació esportiva (entrenador, lliga, ...). Si és de l'equip, hauríem de tenir un article per cada esport i gènere, com a mínim.

Si mires els exemples que hi ha a Plantilla:Infotaula d'organització/sports examples1, veuràs a que em refereixo.

Que cal fer?. Encara no hem migrat els articles a la nova infotaula i hi ha coses de la vella que no estan previstes a la nova (com el que he esborrat) i hi ha coses que funcionaran a la nova que si les posem ara als articles ç, encara no es veuran. El que he esborrat d'aquest article i tots els que he modificat entre les 22:13 i les 22:41 del 16/1/2021, és perquè tenien informació agregada de dues classes esportives i, en algun cas, de dos esports. Quan estiguin tots migrats a la nova infotaula, caldrà anar endreçant-los, si és que ho volem tenir com cal. Si penses que en molts casos no dona per fer dos articles, això no treu que no haguem de tenir dos items (1 per gènere) i que apareguin dues infotaules, una a cada secció de l'article.

En tot cas, aquests seran fàcils d'arreglar, perquè els tens controlats i actualitzats. Però ja t'asseguro que el 80% dels 7000 articles que van en aquest lot tenen informació barrejada i desactualitzada.

Per cert, no volia invisibilitzar l'esport femení, només volia eliminar la informació de esport2, lliga2, entrenador2 i 3, fos quin fos. Bona nit !,amador (disc.) 02:50, 17 gen 2021 (CET)

Bona nit, @Amadalvarez:. Disculpa si he estat brusc en el títol, m'ha sorprès que es repetís la tònica en tots els clubs, alguns dels quals són destacats en femení i amb prou feines se li coneix secció masculina.
Gràcies per l'exposició sobre la nova infotaula, ara ho entenc de forma diferent. Penso que aquest nou format serà interessant per a articles relacionats amb el FC Barcelona o seleccions esportives (en les que masculina, femenina i federació van per separats) però m'amoïna que en esports amb menor repercussió, com l'hoquei sobre patins, no hi hagi contingut suficient per a discernir secció masculina, secció femenina i club en tres articles diferents. Llavors què fem? Ens arrisquem a que es qüestioni l'admissibilitat del tres? Si hi ha consens a la comunitat per garantir la seva admissibilitat, endavant, però no tinc clar que es toleri. Aleshores, posem tres infotaules? Eliminem la informació a la taula dels equips absoluts? Potser seria interessant poder mantenir dos items de gènere en la infotaula d'equip de manera que diferenciem estructura orgànica i equips per poder fer dos en comptes de tres articles.
No em vull oposar a la mesura, només m'agradaria garantir que amb el canvi no es perd informació. Si es tracta d'anar arreglant articles, ho farem. Gràcies per respondre! Jove (disc.) 03:12, 17 gen 2021 (CET)
@Jove: El que he explicat és el model que permet atendre qualsevol situació tant per grans clubs com per clubs que són un equip amb un entrenador i un president. Ara bé, el que no hem de caure és en barrejar a la infotaula allò que no està barrejat a la vida real. Jo faria un article i faria un item WD pel club, molt senzillet, i un per cada equip. Ara tu veus l'item WD com una cosa vinculada a l'equip, però per sota de l'equip hi ha altres tipus d'item que nosaltres no tenim massa desenvolupats, com són l'equip i resultats per temporada, o els resultats de competicions esportives, que no els podem vincular a un club amb diferents equips. Per tant, tot i que a la VP ho agrupem, l'estructura del model de dades cal respectar-lo. Tal com està ara hi ha coses que s'haurien de treure per no discriminat, com ara, l'equipació. De qui és dels nois o de les noies ?. Que farem quan cadascú tingui un sponsor propi, com li passa al FCB femení de futbol?. No hi ha problema a posar allò que és del club (estadis, president, seu social, premis honorífics de l'entitat, etc.), però si cal separar-ho, es poden posar més d'una infotaula a l'article i enriquirem més la informació sobre les seccions. Merci, amador (disc.) 15:53, 17 gen 2021 (CET)
@Jove, Docosong: He adaptat la infotaula per tractar els multiesport sense haver de duplicar infotaules. He preparat uns casos de com quedarà a special:permalink/26081688. El primer cas és el d'aquest article i es basa en la creació d'un item pel club (el que ja tenia) i un per cada equip amb les seves dades; el segon és un cas d'un club monoequip on ens podem estalviar crear un item per l'equip i agafarà l'esport, entrenador, lliga i capità des de l'item del club; el tercer és un cas multiequip, multiesport. Ja em diràs que et sembla. amador (disc.) 09:08, 20 gen 2021 (CET)
Gràcies per la feina @Amadalvarez: Els entrenadors i capitans estan lligats amb la data? Per exemple, Ronald Koeman (2020-). Suposo que em sobta una mica veure la diferència entre clubs i equips esportius, però entenc que només serà necessari en determinats clubs amb equips de diferents disciplines. Veient els ítems a Wikidata, trobo que no haurien de compartir les mateixes dades. A banda del conflicte d'edicions (mateix estadi, categoria principal, EEC, etc), crec que caldria mantenir la jerarquia club-equip esportiu. Per últim, un detall menor, en la majoria de casos, excepte clubs grans, només cal fer referència als primers equips (masculí i femení). Si entrem en segons i tercers equips pot quedar un taula bastant llarga però sense cap notorietat enciclopèdica. Per exemple, en el cas de Club Patí Vilanova (1er equip femení) el posaria com Club Patí Vilanova (femení)). Salutacions!--Docosong (disc.) 09:44, 20 gen 2021 (CET)
@Docosong: Recordem que la infotaula és un resum, no tot allò que pot tenir. Estàs veient la infotaula del CLUB i, quan mostra els equips, mostre aspectes significatius, no tots, com ara l'equipament que, personalment, el situaria al cos de l'article. Els entrenadors tenen dates, sí, però només es mostren a la infotaula del equip que entrena, com es veu a Barça equip a special:permalink/26082174. Tal com ho he preparat, aquesta informació d'equips sortirà a tots els clubs que tinguin Format per (P527) i mostrarà el nom, lliga, entrenador i capità que hi hagi a l'item de l'equip. És cert que en clubs monoesport i multiequip es veu repetit l'esport, però no ho puc controlar. A més, en el cas d'equips femenins, hi ha esports que fan servir la "classe de competició" enlloc de l'esport per recollir el gènere (ex.:Futbol femení (Q606060)). No entenc a que et refereixes on dius que "a WD no haurien de compartir les mateixes dades". Sobre el tema dels clubs grans i les seccions poc significatives, ho puc compartir, però recorda que estem en aquesta discussió per que vaig esborrar una secció del club i el Jove em va fer veure què SÍ era important. Vull dir que les opinions sobre la importància és subjectiva i la infotaula mostrarà totes les seccions que hagin posat a la P527. Per exemple, quan he fet servir Reus Esportiu com a cas "monoequip", és el que hi ha a WD, però la realitat és diferent si mirem la seva web. I, sobre el nom de l'equip femení del Vilanova, canviant-lo a WD, sortirà diferent. Merci, amador (disc.) 11:12, 20 gen 2021 (CET)
@Docosong: @Amadalvarez: Ideal! Gràcies per l'esmena i la predisposició al debat. Penso que l'aportació feta a la infotaula del CP Vilanova permet superar aquest entrebanc, a mig camí, que es troben alguns clubs esportius suficientment grans per a tenir més d'una equip reeixit i, alhora, massa petits per a tenir equips amb cobertura mediàtica. Com a darrer apunt, comparteixo el punt de vista que a l'etiqueta no cal afegir "1r equip". Gràcies de nou. --Jove (disc.) 11:45, 20 gen 2021 (CET)
Nota didàctica. @Jove: si vas a l'item de l'equip que està a la "format per" de l'item del club, li pots canviar tranquil·lament el nom (català) i ja sortirà bé a la infotaula. Salut ! amador (disc.) 12:01, 20 gen 2021 (CET)
@Amadalvarez: Sí, i tant, n'estic una mica al cas d'edició a WD però no volia "atropellar" la teva feina. Amb el vostre permís, realitzo el canvi.--Jove (disc.) 12:04, 20 gen 2021 (CET)
Per cert, @Jove:, si vols li pots posar el capità/ana a l'item dels equips i ha de sortir. No ho he pogut provar perquè no l'he sabut trobar. Per crear articles mínims de persones que desconeixem, mira com he fet els entrenadors. Apalis !amador (disc.) 12:17, 20 gen 2021 (CET)