Discussió:Coronela de Barcelona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

el comentari anterior sense signar és fet per Panotxa (disc.contr.) 01:04, 29 juny 2013 (CEST)[respon]

Com està posat no se sap si es va organitzar expressament per al setge o si sempre havia existit. Evolució 19:18, 9 set 2006 (UTC)

La frase Van lluitar amb una força i una determinació admirable i reconeguda davant d'un exèrcit professional i enormement superior. és molt poc neutral.--Pere prlpz 15:03, 8 set 2007 (CEST)[respon]

Existia abans del 1714, el 1639 ja tenia 39 companyies. De totes formes no tots els batallons tenien 8 companyies, n'hi havia amb 9 i d'altres amb 7. Podeu veure l'annex del llibre 11 de Setembre de Santiago Alberti que dona la organització de la coronela el 1714.

Sapiens.

Article molt arbitrari. El 1705 eren borbónics.

Ajuda desxifrant una frase ambigua[modifica]

He fet una revisió de l'article, que tenia moltes mancances de llengua, i m'he trobat amb aquesta frase que no entenc: "Barcelona va armar a companyies de militars professionals, que van acabar fonent-se amb la milícia gremial en el Terç de Santa Eulàlia, existia el Terç de Barcelona, d'actuació va ser decisiva en la victòria en la Batalla de Montjuïc."

L'he reescrit de la següent manera: "Barcelona va armar a companyies de militars professionals, que van acabar fonent-se amb la milícia gremial en el Terç de Santa Eulàlia. També existia el Terç de Barcelona, l'actuació del qual va ser decisiva en la victòria de la Batalla de Montjuïc.", però no sé pas si és aquest el sentit que hauria de tenir.

Si hi ha algun expert en el tema per aquí agrairia que hi fes un cop d'ull! Unapersona (Missatges) 16:59, 18 març 2024 (CET)[respon]