Discussió:Correu electrònic

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Text original a sota - em sembla poc apropiat per una article enciclopedic. El refaig totalment.


En efecte podeu comprovar (envient-vos-en un a si mateix, que només cal uns segons per que arribi a destinació. Evidentment, exactament com podeu rebre correu cargol i només llegir-ho el lendemà (perquè seu absent, o heu oblidat mirar la bústia, o només la mireu una vegada per dia) un c-el. pot ser enviat i imediatament disponible sense que el seu destinatari ho sapigui i sense que l'hagi llegit (per les mateixes raons).

S'ha d'assenyalar una variant molt empreada de c-el. que és la "llista de correu" (que no s'ha de confondre amb els "g'rups de discussiosn que no utilitzen el c-el.). Normalment una Llista de c-el. és fa, des de casa, al seu propi ordinador -desconectat- i és del tot aconsellat fer-ho així, no depenent de ningú en lloc d'utilitzar serveis dedicats, o pàgines web proposant serveis similars). Es tracta, a dins de la pròpia eina dedicada a enviar i rebre c-el., de crear en un "dossier" específic la llista dels destinataris (evidenment la podreu modificar, afegint o esborrant adreces). Qualsevol eina de c-el (eudora, pegasus mail...) proposa aquesta possibilitat. Un cop feta aquesta llista escrius un c-el "normal" i poses el dossier d'adreces aquestes a BCC (Blind carbon copy en anglès). TOTS els de la llista rebran el teu c-el. sense (respectant la netiquette) veure l'adreça de tots els de la llista. Es recomanant sistemàticament recordar en els missatges enviats a la llista que es pot esborrar o proposar incritcions de nous destinataris i establir un text (més curt millor) definint els objectius i el (incloure-hi regles de bons us i moderació és molt recomanat també, funcionament de la llista.


ordre apartats[modifica]

caldria endreçar una mica els apartats, per exemple reptes i problemes haurien d'anar junts i l'apartat sobre ús de l'anglès amb les denominacions generals. --barcelona (disc.) 18:54, 11 set 2010 (CEST)[respon]