Discussió:Déu

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

He retocat la definició del sentit de la religió perquè no és només epistemològic (sobre el coneixement de la realitat, per tant en competència directa amb la ciència), sinó també teleològic i ètic. --Jdemarcos 11:11, 9 jul 2006 (UTC)

Referència als bahà'í[modifica]

No veig perquè has esborrat els bahà'í. Societat s'entén com un conjunt de gent que es regeix sota unes determinades normes (en aquest cas, morals), pel que la comunitat bahà'í és un bon exemple. Societat no vol dir país, ni nació, ni res d'això, tot i que a vegades es pugui usar en aquest context. Jo ho deixaria així:

Les societats religioses se solen regir per una moral de comportament inspirada en el llibre de revelació de la religió: per al cristianisme és la Bíblia, per a l'Islam l'Alcorà, i per a la Fe bahà'í el Kitàb-i-Aqdas.

Millor? --Meldor 00:22, 12 oct 2007 (CEST)

Deu cristià[modifica]

Si tenim un article per Al·là, per Jahvè, i altres, per què no en tenim un pel Déu cristià? Aquest article només tracta els déus en general. – Leptictidium (pm!) 23:24, 14 abr 2008 (CEST)

Estaria bé tenir un article sobre el Déu cristià, i un altre sobre deïtat o divinitat, explicant a l'article de Déu que a vegades es fa servir en l'accepció general del segon. --Meldor (discussió) 11:52, 15 abr 2008 (CEST)

Al·là, Jahvè i Déu són el mateix déu, escrit en llengües diferents. No li digueu a un musulmà que Al·là no és exactament el mateix que Déu. Totes tres religions reconeixen el Pentateuc o Torah, els primers cinc llibres de la biblia, (bé no sóc gaire entès en judaisme per saber si tot l'antic testament és comú a les tres religions), i és d'aquest Déu del que parlen, per bé que després reconeixen llibres addicionals diferents cadascú. El Déu és el mateix, les religions diferents. Imagino que els articles haurien de ser "Concepció de Déu segons", l'islam, el cristianisme i el judaisme, perquè això de parlar de Déu Cristià, Al·là o Jahvè, com si fossin Zeus o Odin es una blasfemia greu per a aquestes religions. Una salutació. Daniel. --92.56.251.253 (discussió) 15:47, 11 ago 2010 (CEST)

Ampliació[modifica]

--Jordicollcosta (discussió) 17:23, 17 abr 2009 (CEST)

Ampliació de la creença en contra de l'existència[modifica]

Recentment he llegit aquest article on el reconegut astrofísic Stephen Hawking descarta l'existència de Déu i atribueix la creació de l'univers a lleis inevitables de la física. Crec que seria interessant citar aquest autor, ja sigui pel prestigi que l'acompanya com del punt de vista contemporani que aporta.--Jove (disc.) 01:15, 3 set 2010 (CEST)