Discussió:Derbi (esport)

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Derbi)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Derbi Barceloní[modifica]

Doncs, sí serà millor obrir una discussió. Com be s'ha dit, l'espanyol ha canviat de casa, ha deixat Montjuïc per anar a la seva nova casa i si, aquesta està a Cornellà-Llobregat, es a dir ja no juga a Barcelona i per tant tècnicament no existeix cap mena de derbi amb el Barça. Ho va ser durant molts anys, va ser històric però ja no es així i s'hauria d'actualitzar l'article. --Baggio (missatges) 14:11, 15 set 2009 (CEST)

Jo crec que es podrà continuar dient "el Derbi barceloní". L'Espanyol es continuarà dient Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona encara que l'estadi estigui en un altre terme municipal. Si hagués marxat posem per cas a Perpinyà ja no podríem parlar de derbi barceloní, però Cornellà està dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i per tant podem extendre l'àmbit del derbi, del municipi a l'àrea metropolitana. A més a més, tractant-se dels dos equips catalans de més nivell crec que està totalment justificat poder parlar de derbi.--gpatgn (discussió) 15:32, 15 set 2009 (CEST)
Hola Baggio. Entenc el teu raonament, però m'havia semblat un canvi que calia debatre abans. Jo ara no sé on té la seu social l'Espanyol. Possiblement sigui a Cornellà o a El Prat. Tècnicament tens raó, però, crec que l'Espanyol segueix sent considerat un club barceloní (caldria canviar la categoria a clubs del baix Llobregat, per exemple?). Manté "de Barcelona" al seu nom com bé apunta en Gpatgn. Bé, tot i que tècnicament possiblement tinguis raó, a la pràctica, quan arribi el primer partit amb el Barça, tots els mitjans crec que parlaran de derbi. Vull dir que el derbi barceloní seguirà al conscient col·lectiu. Per mirar de posar alguns altres exemples, hem de considerar l'Espanyol B un club de Sant Adrià?. Quan el Barça enderroqui el miniestadi, passarà el Barça B a ser un club de Sant Joan Despí? Entenc el que proposes però jo crec que ara per ara és més correcte mantenir-lo. No crec que l'Espanyol sigui en un futur considerat com el club representatiu de la ciutat de Cornellà. Salut. --Felato (disc.) 00:52, 16 set 2009 (CEST)

Re-anomenant l'antic article Derbi a Derbi (esport)[modifica]

He canviat l'ambigüitat que hi havia entre els articles Rabasa-Derbi, que en realitat parlava de la marca de motocicletes catalana Derbi, i "Derbi" a seques, que parlava de l'esdeveniment esportiu homònim, de manera que ara Derbi redirecciona al primer dels dos possibles significats, i l'antic article "Derbi" l'he re-anomenat com a Derbi (esport). Entre altres coses, ho he fet tenint en compte el següent:

  • L'actualitat fa que el mot Derbi s’associï més a la marca de motos, i més ara que està en fase de tancament.
  • Derbi com a esdeveniment esportiu està entrant en desús al costat de la nova creació "clàssic", que ara sembla predominar.
  • Si mirem l'historial de visites durant els darrers 90 dies, veiem que l'article Rabasa-Derbi ha estat visitat 751 vegades, mentre que l'antic Derbi (esdeveniment esportiu) ho ha estat 492. Per tant, sembla que es cerca més la primera accepció que no pas la segona.
  • Finalment, si consultem l'Enciclopèdia Catalana veiem que també introdueix com a primera accepció del mot "Derbi" la marca de motos. Vegeu Derbi a enciclopedia.cat.--Peprovira (disc.) 01:27, 21 feb 2013 (CET)