Discussió:Llista de diputats del Parlament de Catalunya (X Legislatura)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Millorar la llista[modifica]

Hola! Anava a fer jo l'article avui. Quina casualitat! :) L'article em sembla bé i tenim intenció d'utilizar-lo per Viquiprojecte:Wiki Loves the Catalan Parliament, però necessitem uns requisits. Propostes de millora:

 • Reanomenar: Llista de diputats del Parlament de Catalunya (X Legislatura) o "de la Legislatura" o "durant la Legislatura X". En el fons l'article és un llistat i s'ha d'actuar en conseqüència.
 • Crec que hauria de tenir un format més semblant a Llista de monuments de l'Alt Empordà. Per exemple, jo introduiria el camp Imatge, crec que pot ser útil pel lector.
 • Afegir el camp legislatures (saber quantes legislatura fa que és diputat pot ser una dada interessant.
 • Respecte a posar el Grup Parlamentari, jo posaria també a quin partit pertanyen com a mínim entre parèntesi. Per exemple, el grup Mitx s'hauria d'especificar a quin pertanyen; en aquesta legislatura és fàcil (només hi ha un partit), però si aquesta la volem exportar a d'altres anys (pex, anterior legislatura C's i SI, és més confusió).
 • Jo la mesa del parlament no els separaria de la resta de diputats. Jo si es cau faria una secció per la mesa del parlament com la dels partits amb text.
 • Creació en text, dels canvis durant la legislatura de càrrecs.
 • Ordenació per grups, no? Crec que és més visual i s'entén més el pes de cadascun. L'ordre alfabètic ja el poden fer amb l'opció "sortable".
 • Les baixes podrien aparèixer també en una taula i no només en una taula.
cc: @Herodotptlomeu: i @Leptictidium:.--KRLS , (disc.) 14:19, 19 jul 2014 (CEST)
Una versió de en:113th United States Congress#Changes in membership, per les baixes. Ells ho integrarien a Desena legislatura de la Catalunya autonòmica, però jo no ho veig clar.--KRLS , (disc.) 14:27, 19 jul 2014 (CEST)
Hola @KRLS:! jo feia temps que volia posar-me amb el tema dels diputats i per fi m'he decidit. I com més siguem, millor. Com exemples per fer la taula he agafat una mica, d'aquí i d'allà, com pot ser en:List of former members of the United States House of Representatives (A) o en:List of members of the 17th Bundestag.
Pel que fa els punts que comentes:
 • A mi no m'acaba d'agradar tampoc el nom. He seguit els que ja hi havia de la VIII i la IX. Fins hi tot, podriem dir-ho Llista de diputats del Parlament de Catalunya (10a Legislatura) ja que tenim Desena legislatura de la Catalunya autonòmica. Però si que millor posar "Llista de..."
 • Pel que fa les imatges crec que et refereixes que quedés així, més o menys. Podria ser bona idea, però jo m'esperaria als tràmits que està fent en Kippelboy. Li vaig comentar si podriem tenir les fotos oficials, i es veu que hi estan treballant. Dels actuals diputats, i dels anteriors, falten imatges o les que hi ha potser no lliguen les unes amb les altres, com aquesta, aquesta o les que hi ha oficials.
 • Estaria bé. En un camp de "Legislatures anteriors" i posar VIII, IX o V, VI, VII..amb els seus enllaços a la Llista de diputats corresponents. Es pot mirar.
 • Vaig estar dubtant entre posar Partit polític o grup parlamentari. Al final vaig decidir-me pel grup amb els colors del partit. Però tens raó que amb el grup mixt, hi haurà legislatures que serà complicat. El parèntesi és una bona idea. També ens trobarem diputats que abandonen el seu partit i van al grup mixt o no estan adscrits. Havia pensat de posar la destinació final. Per exemple: Grup mixt i en notes fer el comentari. Amb el color del partit sabriem d'on bé. Però bé, quan ens ho troben, ja decidirem.
 • A mi m'agrada més tenir la mesa separada. El mateix Parlament els posa en una situació diferent, i crec que com a òrgan principal del Ple, els hem de diferenciar a simple vista.
 • En el camp "Notes", es podria posar, però en els canvis de càrrecs a que et referèixes? Portaveus, presidents de les Comissions..
 • A mi l'ordenació alfabètica em sembla més objectiva. També es pot fer l'agrupació per grups amb el "sortable". Ja hi ha una taula al principi on es mostra la composició de cada partit.
 • No he entès això que dius de les baixes en una taula i no només en una taula, Suposo que et refereixes en una taula a part. Per distingir-les a simple vista, les baixes no estan en negreta, com la resta. Jo aquí els mantindria tots junts, per si després es volen fer agrupacions amb la taula, quedarien apartats. Ja passa amb la "Mesa", però aquí m'inclino més per la importància d'aquesta.
Havia començat a millorar la llista dels de la 9a legislatura, però fins que no decidim unes línies mestres, no avanço més. Està bé no trobar-te sol fent aquestes coses... ^_^. Herodotptlomeu (disc.) 21:34, 19 jul 2014 (CEST)

Exemple:

Nom Imatge Grup parlamentari Circumscripció Legislatures
anteriors
Inici mandat Fi mandat Càrrec
[[Montserrat Capdevila i Tatché]]
Montserrat Capdevila i Tatché
Socialista (PSC) Barcelona 1 de gener de 1990 (1990-01-01) 3 de desembre de 1992 (1992-12-03)

Aquesta podria ser una proposta de plantilla. Potser afegiria el nombre de legislatures com a diputat seguits.--KRLS , (disc.) 18:46, 20 jul 2014 (CEST)

Ostres quin domini de les plantilles que tens.. Que et sembla si afegim també el camp de Notes. Jo posaria el nom dels diputats començant pel cognom:
Nom Imatge G. parl. Circumscripció Leg. anteriors Inici Mandat Fi Mandat Notes
Puig i Godes, Felip Felip Puig CiU (Convergència) Barcelona VII, VIII, IX 17/12/2012 16/04/2013 (renuncia) Conseller d'Empresa i Ocupació
Renuncia a la condició de diputat, per motius de partit.
Substituït per Benet Maimí.

Herodotptlomeu (disc.) 10:15, 21 jul 2014 (CEST)

Primer ok, a afegir apartat Legislatures anteriors. Jo no sóc partidari de posar el cognom primer, perquè és un formalisme que una enciclopèdia no crec que ha de tenir. En un llistat d'actors no posaríem primer els seus cognoms. Si ens ho plantegem, aquí és perquè són "Molt Honorables" i companyia, però aquest tractament no l'hem de tenir aquí. Respecte l'espai de Notes no l'he afegit, perquè si afegim una secció de "Canvis en les actes de diputat" amb una taula que aparegui (Entra, Sortida, Motiu extens) aquestes renúncies de l'estil seria suficient: en:113th United States Congress#Changes in membership. Sí que és útil potser sota la data de fi mandat o inici posar algo com (renuncia) i que et redirigeixi abaix.--KRLS , (disc.) 16:16, 21 jul 2014 (CEST)
Respecte la presidència i conselleries no sé com fer-ho la veritat.--KRLS , (disc.) 16:16, 21 jul 2014 (CEST)
Anem avançant. No sé si el que penses es una cos així:
Nom Imatge G. parl. Circumsc. Leg. anteriors Inici Mandat Fi Mandat Notes
Felip Puig i Godes Felip Puig CiU (CDC) Barcelona VII, VIII, IX 17/12/2012 16/04/2013 (renuncia) Conseller d'Empresa i Ocupació
Benet Maimí i Pou Felip Puig CiU (UDC) Barcelona VIII, IX 24/04/2013

I a la taula de canvis:

Dip. renuncia G. parl. Baixa Motiu Dip. succesor G. parl. Alta
Felip Puig i Godes CiU (CDC) 16/04/2013 Renuncia a la condició de diputat, per motius de partit. Benet Maimí i Pou CiU (UDC) 24/04/2013

Enlloc de notes, podem posar càrrecs i marcar també si es portaveu o algun altre càrrec com Cap de l'Oposició... Herodotptlomeu (disc.) 17:59, 21 jul 2014 (CEST)

Sí, això és el que tinc en ment. Quan pugui preparo les plantilles per fer-ho.--KRLS , (disc.) 12:31, 24 jul 2014 (CEST)
Quan les tinguis, m'avises i em poso a fer-ho. Per cert, el nom de la pàgina el passem a Llista de diputats del Parlament de Catalunya (X Legislatura) ? --Herodotptlomeu (disc.) 17:40, 24 jul 2014 (CEST)
Nom Imatge Grup parlamentari Circumscripció Legislatures
anteriors
Inici mandat Fi mandat Càrrec
Felip Puig i Godes
Felip Puig i Godes
CiU (CDC) Barcelona VII, VIII, IX 16 d'abril de 2013 (2013-04-16) 16 d'abril de 2013 (2013-04-16) (renuncia) Conseller d'Empresa i Ocupació
Benet Maimí i Pou
Benet Maimí i Pou
CiU (UCD) Barcelona VIII, IX 24 d'abril de 2013 (2013-04-24) (substitució) 16 d'abril de 2013 (2013-04-16)

Hola! He estat trastejant la plantilla per fer-la el més còmode possible. Novetats: Sí té el paràmetre vigent (buit o amb algo), el nom estarà en negreta, en cas de no tenir el paràmetre sortirà sense negreta. He creat la plantilla {{DPCL}} per no haver d'estar tot el rato posant aquell reguitzell de paràmetres. Sobre les fotografies, jo no em preocuparia molt, perquè quan tinguem les institucionalitzades o les actuals totes seran homogènies. Si més no, ara per ara només posaria aquelles que aparegui la persona vertical i amb mida estàndard. Per mi ja està OK. Respecte la plantilla de canvis, sí em referia a quelcom així. De moment, aplica la plantilla aquesta pels diputats i després quan et tingui la plantilla dels canvis dels càrrecs, crees la secció de canvis. Així anem avançant.--KRLS , (disc.) 23:07, 24 jul 2014 (CEST)

He començat a fer proves amb la Mesa. Potser podries intentar fer uns retocs la plantilla:
-La fila nom, la podries fer més ampla?
-El càrrec podria aparèixer en negreta?
-M'has comentat que el nom estaria en negreta quan el camp "Fi de mandat" estigués buit, però no passa.
-Que et semblaria posar els camps de les dates en format numèric (17/12/2012) per què ocupés menys?
-Com veus el tamany de l'imatge? Pel meu gust una miqueta massa gran.
Quina feinada ens estan donant els diputats... ^_^ --Herodotptlomeu (disc.) 10:51, 25 jul 2014 (CEST)
He ampliat la plantilla al 100% de la pantalla, perquè ara que ho miro des d'una pantalla petita (no panoràmica) es veu realment estret. He reduit la imatge a 140x140 enlloc de 200x200. En una pantalla petita es veia molt gran. Es posa en negreta sí poses el camp "vigent=sí" (no he trobat un nom millor). No ho podem fer a Fi de manda, perquè quan acabi la legislatura tots tindran aquell camp omplert. Respecte fer-ho numèric, és opinable sí, per una enciclopèdia em sembla més natural utilitzar el llengua escrit que no el numèric que és més propi d'una base de dades o un registre. Si més no, podria cedir a fer-ho numèric. Per acabar de decidir això de les dates numèriques o text podem demanar més opinions. cc: @Pere prlpz:, @Barcelona: i @Leptictidium:--KRLS , (disc.) 15:40, 25 jul 2014 (CEST)
Respecte, la negreta del càrrec, no acabo d'entendreu. Per se, es desrecomana l'ús de negretat en el cos de l'artile. A més a més, no acabo de veure perquè cal remarcar el seu càrrec si no són el cas d'estudi de l'article.--KRLS , (disc.) 17:34, 25 jul 2014 (CEST)

Ja estan els diputats amb la nova taula. Han quedat així. Ara només faltaria la taula de les substitucions. Podriem afegir a la plantilla {{GeneralitatdeCatalunya}} una fila amb els diputats de cada legislatura, com ja estan les eleccions, els governs o les legislatures. Herodotptlomeu (disc.) 18:26, 27 jul 2014 (CEST)

Herodotptlomeu, donat que estem parlant de 10-15 renúncies per legislatura, no crec que faci falta crear una plantilla per la taula. Per mi ja la pots aplicar. Aplica-la i si cal retocar algun camp (extensió, nom i demés, ja ho farem quan ho tinguem aquest article model fet).--KRLS , (disc.) 16:53, 28 jul 2014 (CEST)
Dip. renuncia G. parl. Baixa Motiu Dip. succesor G. parl. Alta
Felip Puig i Godes CiU (CDC) 16/04/2013 Renuncia a la condició de diputat, per motius de partit. Benet Maimí i Pou CiU (UDC) 24/04/2013
Em sembla bé, afegir les llistes de diputats a la plantilla. Herodot. L'article ha quedat molt cofoi.--KRLS , (disc.) 09:56, 29 jul 2014 (CEST)
Al final a valgut la pena el temps invertit ^_^ Ara, de mica en mica, anar fent les de les altres legislatures. Gràcies per tot KRLS --Herodotptlomeu (disc.) 11:02, 29 jul 2014 (CEST)