Discussió:Pietat Estany i Bou

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Elena Francis)

Acabo d'escriure l'article sobre Elena Francis i el lluís m'ha enviat un missatge dient-me que l'esborrarà perquè la biografia no és significativa, no és enciclopèdica. Potser no, però la dona que s'amagava sota el pseudònim d'Elena Francis és Pietat Estany Bou, i té publicat un llibre (Estimades amigues, 2007, Dèria "La Magrana") en què explica la seva experiència com a "Elena Francis" durant els anys 1976-1984. L'any en què va publicar el seu llibre va participar en programes de ràdio de Catalunya ràdio i TV3, entre d'altres, on parlava sobre el seu testimoni com a redactora de 300 cartes setmanals durant 8 anys i feia una anàlisi sociològica i política del país. Crec que va ser una llarga etapa just després del franquisme en què una sola persona va ser la protagonista -anònima- de respondre milers de cartes a tot el país, sense oblidar la popularitat d' aquell programa radiofònic i la influència que va tenir en moltíssims ciutadans. Gràcies per escoltar-me. (Ara ja m'he registrat, quan vaig escriure l'article no ho vaig fer ja que era la primera vegada que ho feia).

Hola, primer de tot benvingut/da. Aquest article necessita ser millorat en tots els sentits. S'ha de viquificar segons el Viquipèdia:Llibre d'estil. Totes les fonts que dius s'han de citar com a Rreferències. Es molt important citar les fonts sinó el borrarem. I mira't també Viquipèdia:Biografies de persones vives. Pot sortir una bona feina, endavant! --Lluis_tgn (disc.) 20:29, 27 oct 2010 (CEST)[respon]
Hola lluís, no puc esborrar el que em dius sobre les referències, suposo que ho he fet malament. I, d'altra banda, quines són les fonts a què et refereixes i que he de citar com a referències?
Hola, si mires Viquipèdia:Criteris de notabilitat podràs veure la política que tenim sobre persones. Tots els articles biogràfics han de tindre un mínim de notabilitat. Un resum seria:
  • La Viquipèdia no és una enciclopèdia de paper. En aquest sentit no té la necessitat de seleccionar el contingut per motius de limitació d'espai. Però alhora no és un directori indiscriminat, ni simples col·leccions, recopilacions o definicions pròpies d'altres projectes.
  • Per poder tenir un article verificable, el tema ha de ser prou notable perquè la informació hagi sigut objecte d'atenció, investigació o avaluació, i publicada per alguna font independent.
  • Per poder tenir un article neutral, el tema ha de ser prou notable perquè la informació sigui de fonts diverses i imparcials i no que només es pugui trobar en fonts internes, promocionals, partidistes o proselitistes.

I també: Com a definició general, si el tema ha rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte, se suposa que satisfà els criteris per incloure un article propi.

  • «Cobertura significativa» vol dir que les fonts tracten directament el tema en detall, i no cal fer una investigació inèdita per extreure el contingut. La cobertura significativa és més que una menció trivial però no cal que sigui el tema principal de la font.
  • «Fiable», o solvent, vol dir que les fonts han de tenir una integritat editorial que permeti una avaluació verificable de notabilitat, segons la directriu de fonts fiables. Aquestes fonts poden incloure treballs publicats en qualsevol format o mitjà. La disponibilitat de fonts secundàries que cobreixen el tema és una bona prova per a la notabilitat.
  • «Les fonts», per a propòsits de notabilitat, haurien de ser fonts secundàries, ja que aquestes proporcionen l'evidència més objectiva de notabilitat. El nombre i tipus de fonts fiables necessàries varia segons la profunditat de cobertura i qualitat de les fonts. En general, s'espera disposar de múltiples fonts.
  • «Independents del subjecte» exclou treballs interns produïts pel subjecte o afiliats. Per exemple: promoció, publicitat, material autopublicat, autobiografies, comunicats de premsa, etc.
  • «Se suposa» vol dir que la cobertura significativa en fonts fiables i independents és una presumpció, no una garantia, que un tema sigui adequat per a la inclusió. Els editors poden arribar a un consens que, a pesar de tot, no sigui apropiat per a un article independent. Per exemple, pot estar en contra d'allò que la Viquipèdia no és.

Aquest criteri general assegura que hi ha fonts suficients per escriure un article verificable i enciclopèdic. A més, n'assegura la neutralitat ja que no es tracta de jutjar la notabilitat sinó de verificar si hi ha fonts que ho han considerat prou notable. Continguts o fets verificables que no es puguin sustentar en fonts independents múltiples poden ser apropiats per incloure dins d'un altre article.Espero que t'hagi servit, però un resum seria, si es conegut o no es conegut. No podem saber sense altres fonts si aquesta persona no es qui escrius. Salut.--Lluis_tgn (disc.) 20:38, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Hola de nou, Lluís, he afegit el nom de l'autor (Salvador Alsius) de la introducció del llibre Estimades amigues, d'on he extret alguna referència. Però ja no sé quines altres fonts citar ja que Pietat Estany tan sols ha escrit aquesta única obra i totes les referències vénen d'aquí. En algun moment em dius que com podeu saber que aquest personatge és qui realment dic. Cito que ha sortir a TV3, a catalunya ràdio i dic on viu. També cal comprovar tot això?

Nomes ha publicat un llibre?. S'ha de citar que ha sortit a TV3/Catalunya Radio i buscar el programa a internet. Pots posar on viu. Important llegir aixó.--Lluis_tgn (disc.) 23:23, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Hola lluís, en l'article sobre Elena Francis he introduït les fonts de les entrevistes, reportatges, etc, extretes de revistes, diaris, programes de ràdio i TV3. He indicat el nom del diari o programa, el títol de l'entrevista i l'any d'edició. També he citat el poble on actualment resideix Pietat Estany. Em podries dir què més li falta a aquest article? Tal com està ara, si algú entra a la Viquipèdia i escriu Elena francis pot veure aquest article? Gràcies per l'ajut.

Hola Lluís, em podries dir com puc fer la taula de continguts d'aquest article? I per inserir-hi una imatge? Gràcies.

Hola! No entenc si l'article és per un èsser viu com surt a Wikidata o per un personetge radiofònic. Llegint l'article es veuen contradiccions amb el que es pot llegir al llibre "La Gran Teranyina" ISBN 978-84-946014-1-5 de Roger Vinton pàgines 48 i 49. Crec que l'article és confús i s'hauria de refer (en dos?): un per la periodista (?) i un per el personatge que va tenir implicacions polítiques i socials com producte d'una família catalana d'empresaris creadors de l'Instituto de Belleza Francis.Konkordia (disc.) 22:08, 7 ago 2019 (CEST)[respon]

Short documentary about Elena Francis[modifica]

According to this video in French, "Elena Francis" was a fictional person (even if presented as a real one), 7 different persons gave their voice to "Elena Francis" over 33 years.

2A02:2788:22A:100D:B165:E92E:DD4C:292 (discussió) 16:39, 6 abr 2021 (CEST)[respon]

He adaptat l'article a una de les locutores que van donar veu durant 40 anys a Elena Francis. Canviat el nom i redirigit la pàgina Elena Francis a Consultorio de Elena Francis. -- Quetz72 (disc.) 22:53, 1 nov 2023 (CET)[respon]