Discussió:Esquí de fons

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A la copia original -plena d'errades ortografiques i buida d'accents- havia ficat "cantos". Ho sento. Estic dispossat a cambiar per "cantells", si ningu te trobat un mot millor; ara be, de cap manera le podem dir "vores". Els cantells son una part vital dels esquis sin son de la mena que en teneb. Apa.. Andreu.

Hi ha un article anomenat Esquí nòrdic que diu que no es ben be el mateix que l'Esquí de fons, al contrari del que diu aqui - algu s'ho pot mirar ? Xevi 20:10 1 nov, 2004 (UTC)
A la web de la Federacio Catalana d'Esports d'hiver utilititzen "fons" i "nordic" com a sinonims. El biatlo es una disciplina que combina dos esports (esqui i tir de precisio amb fusell) i el duatlo també: esquí i ciclisme, o curses a peu i ciclisme, natacio i lo que sigui.... El salt amb esquís ja es molt diferent. Nomes ho he vist per TV, pero utilitzen uns esquís enormes, de gran mida i pes, amb botes rigides. No te res que veure amb els fons o nordic. L definicio de la wiki castellana es prou liada. Cambio de de "vores". Andreu.

Baqueira+en Catalunya[modifica]

Equipació necessàriaper l'esquí de fons[modifica]

nòrdic o fons[modifica]

Podriem dir que el nòrdic engloba totes les disciplines, cas general. El fons és una pràctica concreta, cas particular. Les pràctiques que hom admet com a incloses en el nòrdic son totes les anomenades de "taló lliure", llavors tenim: fons, una especialització del fons:biatló,salts, i telemark.

"Problemàtica de l'esport"[modifica]

He tret aquesta frase de l'article: "Els descensos, per suaus que siguin, són la part problemàtica d'aquest esport, ja que aquest tipus d'esquí no té cantells d'acer i la talonera no es pot fixar a l'esquí per permetre una bona flexibilitat en el pla i ascens."

La raó és perquè no hi estic d'acord i tampoc hi ha referències sobre el tema.--Vinals (Vine i xerrem) 22:58, 1 feb 2009 (CET)[respon]