Discussió:Esquirols

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Text extret de [1]. La pàgina no fa referència a cap copyright i per tant no sé si posar un copyvio, segurament l'autor és el mateix que va crear l'article, però tampoc ho podem assegurar...--Xtv (que dius que què?) 02:44, 23 abr 2007 (CEST)

Per defecte les pàgines web tenen ©. --SMP​·d​·+ 10:31, 23 abr 2007 (CEST)
Sembla que el que ha copiat el text diu que n'es l'autor i que hi esta d'acord. De totes maneres, cal arreglar el text: tal com esta ara, hi ha massa critica i opinio. Xevi 21:35, 18 maig 2007 (CEST)
S'hauria d'especificar què no es considera neutral de l'article.--Lohen11 23:27, 18 maig 2007 (CEST)

Frases com:

  1. els anys 70 i 80, un moment de canvis històrics en què cantar en català era tot un repte. Tanmateix, el panorama de la cançó estava en efervescència amb la irrupció de molts grups i solistes, i la situació política i social del país obria noves esperances de cara al futur. No es que no sigui veritat, pero cal tota aquesta explicacio ?
  2. En aquest context, Esquirols es va caracteritzar per fer unes cançons compromeses amb el seu temps, tant per les lletres -a voltes satíriques, a voltes emotives i contundents- com per la seva voluntat d'arribar a un públic majoritari. Les influències inicials de la cançó de muntanya i el folk nord-americà van deixar pas, de mica en mica, a un estil propi i elaborat, i a una sonoritat plena de matisos instrumentals i vocals. No hi ha molta opinio barrejada aquiu mig ?
  3. Les cançons d'Esquirols van formar part de la banda sonora d'una generació. No aporta res, i es podria dir de qualsevol grup amb una mica d'exit.

Xevi 23:46, 18 maig 2007 (CEST)

  1. Potser si que sobra el darrer tros, però la resta està contextualitzant.
  2. No li veig la barreja, està definint el seu estil
  3. No sé si es pot dir d'altres grups, però dels esquirols segur que si.

--Lohen11 00:02, 19 maig 2007 (CEST)

Alfonsnic 00:08, 19 maig 2007 (CEST)

Una breu explicació: sóc un dels membres de l'Associació Cultural L'ateneu.org. Entre els mesos de setembre de l'any 2004 i 2005, des de l'associació vam organitzar una campanya d'homenatge al grup Esquirols. Els continguts de la pàgina que es cita a l'article van estar escrits per nosaltres (agafant com a base, informacions proporcionades per member del desaparegut grup). En el moment d'afegir l'article a la Viquipèdia, ho va fer un altre membre de l'associació, va aprofitar la feina feta anteriorment a la web. És per això que, bàsicament, va copiar-ne el contingut.

Aquests dies m'estic activant en la publicació d'articles (més aviat biologia) i de casualitat he vist l'article d'Esquirols. En veure que el contingut s'havia retallat per temes de Copyright, l'he restaurat ja que això, en aquest cas, no suposa cap problema. Ara bé, del tema subjectivitat, millor que n'opini algú altre :-)