Discussió:Gastronomia d'Eivissa i Formentera

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Em sembla més adequat el títol "Cuina eivissenca" ja que és menys geogràfic i pot incloure la cuina de Formentera. --V.Riullop (parlem-ne) 10:40, 20 oct 2008 (CEST)

Però volem incloure-hi Formentera? Com que ara tenen consell insular i tot...Desconec si hi ha destacables diferències entre les dues illes. Caldria preguntar. Coneixes algun formenter? A banda, seria més aviat cuina de les Pitiüses, no? --espencat (discussió) 11:40, 20 oct 2008 (CEST)

La cultura i tradicions formentereres són d'origen eivissenc. Tots els plats que es diuen aquí són també de Formentera, sense diferències. Per exemple, les primeres herbes eivissenques es van fer a Formentera (es Caló). El terme Pitiüses té només un sentit geogràfic i els habitants prefereixen dir Eivissa i Formentera: p.ex. l'antic Consell Insular d'Eivissa i Formentera, o Casa d'Eivissa i Formentera a Catalunya. El gentilici pitiús s'usa només en sentit poètic, i eivissenc en un sentit ampli pot incloure els formenterers, sobretot en un aspecte cultural. Els llibres de cuina solen parlar de cuina eivissenca encara que incloguin alguna especialitat com la virotada formenterera. --V.Riullop (parlem-ne) 12:25, 20 oct 2008 (CEST)

A mi em val, només voldria saber si li diem (per ser correctíssims i evitar confusions) cuina d'Eivissa i Formentera o si trobes més encertat cuina eivissenca.--espencat (discussió) 14:17, 20 oct 2008 (CEST)

La denominació habitual en els llibre de cuina és "cuina eivissenca", però per la meva sorpresa a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera parlen de "cuina d'Eivissa i Formentera" o "cuina pitiüsa". Suposo que com que està patrocinat pel consell insular han buscar la correcció política, però ja diuen que l'obra de referència és Bon Profit! El llibre de la cuina eivissenca (que per cert el tinc). Jo aposto per dir-li "cuina eivissenca" encara que també serien vàlids els altres noms, excepte "cuina d'Eivissa" que implica una restricció geogràfica. --V.Riullop (parlem-ne) 16:45, 20 oct 2008 (CEST)

D'acord.--espencat (discussió) 16:56, 20 oct 2008 (CEST)