Discussió:Girona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola. El teatre municipal ja fa dos anys que ha reobert les portes. Si us sembla bé, corregeixo aquest detall. el comentari anterior sense signar és fet per Fenixeloi (disc.contr.) 12:49, 4 gen 2009 (CET)[respon]

hola. només per dirvos avera que us semblaria fer una pàgina dels alcaldes contemporanis de girona i posar l'enllaç a pàgines relacionades perque per la meva opinio queda massa llarga i distorsiona en aquest article que en penseu?--Misto (discussió...) 14:50, 19 feb 2006 (UTC)
Hi estic totalment d'acord. La llista queda massa llarga i crec que un article dedicat és més bona idea. Tallaferro 14:59, 19 feb 2006 (UTC)
I tant! Quedarà molt millor! Si no us fa res, ara mateix la creo i els trasllado cap allà! A veure si tots plegats fem un superarticle de Girona! Vilallonga 15:20, 19 feb 2006 (UTC)

Geografia i Clima[modifica]

Òstia, la part del clima deunidoret senyors, Girona clima continental??? Bufa, aleshores Barcelona té clima tropical i Moscou Polar no?el comentari anterior sense signar és fet per Elefterio (disc.contr.) 12:49, 12 oct 2008 (CEST)[respon]

Sí, hi ha coses a l'apartat del clima que no s'entenen. El gràfic de pluges és agafat de l'Aeroport de Girona, que és a Vilobí d'Onyar, comarca de la Selva. Girona és a una altitud de 70 metres sobre el nivell del mar, mentres que Vilobí és a 148 metres. A part de tot, dubto que en els gràfics de temperatura 1975-2000 siguin correctes. A part que no se sap quin és quin dels tres gràfics que es mostren, com pot ésser que la temperatura mitjana els mesos d'estiu hagi sigut de 15ºC. Que som a Sibèria? D'acord que hi ha canvi climàtic, però es parla d'augments de 2 o 3 graus, no de 15!

Secció d'història[modifica]

Companys Misto i Ber...,

Ja m'he posat a treballar amb la secció d'història. He acabat el capítol d'història antiga. És molt llarg, però penseu que això és un resum molt resum d'un treball meu de 60 pàgines. Imagineu, doncs...

Quan pugui atacaré medieval.

Vilallonga 22:22, 20 feb 2006 (UTC)

Seccions[modifica]

Companys,
Ja he acabat la secció dels transports. Feu-hi un cop d'ull SUP. La propera que faré crec que serà la de llocs d'interès. Igualment, crec que fusionaré llegendes amb tradicions i cultura, sota el nom de "cultura"
Vilallonga 16:35, 26 feb 2006 (UTC)

He fet uns quants retocs, a saber:
  • Hi ha 11 línies urbanes d'autobús, la més recent la que enllaça diferents CAP de la ciutat.
  • He fet menció explícita a les dues empreses de transport urbà: TMG i TEISA.
  • He corregit el nom Transports Metropolitans de Girona pel correcte Transports Municipals del Gironès.
  • Al transport ferroviari, he inclòs les connexions directes diürnes amb Perpinyà i Montpeller (no he posat Béziers ni Narbona per no ser excessivament exhaustiu), per la qual cosa he tret la denominació "TrenHotel" per als serveis interfronteres.
--Eloi [entfe001] 10:41, 17 mai 2006 (UTC) (per segon cop avui m'he oblidat de firmar!!)

taula de població[modifica]

hola bones!!

hi ha una cosa que no entenc. I és que en la taula de poblacions els habitants que posen no són correctes o jo no veig les unitats emprades.

Perdoneu si és una obvietat però no ho veig. Jo intentaré aportar quelcom sobre Germans Sàbat-Taialà

Gràcies!!

Ja està actualitzat amb dades del 2005 i he recuperat l'enllaç del Municat que tenen tots els municipis [1]. VRiullop (parlem-ne) 21:04, 1 mai 2006 (UTC)
Em sembla que estic d'acord amb l'anònim anterior i que les dades que surten són del tot irreals. D'on coi treu la informació l'idescat? Vilallonga 08:49, 2 mai 2006 (UTC)
No m'havia adonat que havia editat com a anònim :P El cas és que no és possible que Germans Sàbat-Taialà hi hagin 54 persones, ja que a Germans Sàbat ja hi ha 229 cases. A més a Montilivi és clar que no hi ha tan sols 2 persones. Si trobo dades correctes ja les canviaré.Adama
No és l'Idescat sinó el Municat, el Sistema d'Informació d'Administració Local. Les dades les treu del Padró municipal.VRiullop (parlem-ne) 12:44, 2 mai 2006 (UTC)
Doncs el municat està molt mal informat. És impossible que a Montilivi hi visquin només 2 persones, sobretot si tenim en compte que s'ha convertit en el lloc on la gent que abandona el centre va a viure (juntament amb Montjuïc...). En fi, l'estadística, un cop més, falla. Vilallonga 13:57, 2 mai 2006 (UTC)

Dades de població[modifica]

Aquesta setmana aniré a l'ajuntament i demanaré les dades més actualitzades del padró i canviaré les bajanades que diu la taula de població. Igualment crearé l'apartat de "barris i entitats de població", on hi posaré tota aquesta informació. Vilallonga 11:07, 7 mai 2006 (UTC)

com a fonts de dades fem servir de forma sistematitzada les introduïdes a Viquipèdia:Viquiprojecte Municipis de Catalunya on hi ha dades oficials que fan servir les administracions. Llull · (vostè dirà) 11:13, 7 mai 2006 (UTC)
Aquestes dades són del tot errònies. He trobat les del 2003: [2]]. Cerca "districtes" i les trobaràs. El municat i l'idescat es poden equivocar i en aquest cas ho han demostrat! Vilallonga 11:16, 7 mai 2006 (UTC)
No veig que hi parli d'entitats de població, que acostumen a ser una fracció d'un districte. Llull · (vostè dirà) 11:21, 7 mai 2006 (UTC)
Utilitza la imaginació i els trobaràs. En aquest cas, reben el mateix tractament que els barris de la ciutat. S'acceptaria l'ajuntament de Girona com a font per a la taula d'entitats de població o solament hi ha font única? Vilallonga 11:23, 7 mai 2006 (UTC)
Doncs si t'hi fixes, no acaben de ser solapants, de manera que no m'estranyaria que un districte ocupès pla més superfície que l'entitat de població que li doni nom. L'experiència em diu que les administracions s'equivoquen igual indepedentment de la proximitat administrativa. Des d'aquest punt de vista trobo més afortunat que les dades provinguin de la mateixa font a la que se'n pugui senyalar quan algu demani per elles que no que els diferents errors provinguin de diferents fonts disperses. Llull · (vostè dirà) 11:34, 7 mai 2006 (UTC)
Independentment d'això, com que les necessito igualment, les aniré a cercar. Si allà tenen les dades de població de les entitats de població en si serà més fàcil. Crec que sabran què és. El que no pot ser és que tinguem aquestes dades errònies aquí. Bé, a mi m'importa especialment perquè sóc de Girona; suposo que a cadascú li importa del seu poble. També, tal com he quedat amb en Tallaferro, posarem els districtes o barris de Girona en un apartat i allà hi posarem la taula d'entitats. Ho he vist en algun municipi però no recordo a quin... Vilallonga 11:55, 7 mai 2006 (UTC)

Em costa creure que hi hagin errades al padró. En pots demanar explicacions al Departament de Governació i Administracions Públiques a l'adreça de contacte que hi ha a la portada del http://www.municat.net/. --VRiullop (parlem-ne) 13:04, 7 mai 2006 (UTC)

Al padró no ho sé. Això és en Llull qui ho insinua. Jo afirmo que les dades de municat són errònies. Vilallonga 13:29, 7 mai 2006 (UTC)

Canviar visió[modifica]

Vosaltres ho veieu bé? A mi em queda la taula de continguts per sobre de les entitats de població. Això es por millorar?--Lohen11 13:59, 1 jun 2006 (UTC)

Jo no ho veig pas així. Deu ser cosa del navegador. Vilallonga 15:53, 1 jun 2006 (UTC)
No la munten, però es veu fatal. No es podrien posar les entitats més avall? O és una política de la viquipèdia? --81.39.168.60 16:36, 1 jun 2006 (UTC)
Ho he provat amb Firefox i Explorer, i no ho veig bé. I és una llàstima perque l'article és una passada. Villalonga, quin navegador utilitzes?--Lohen11 16:49, 1 jun 2006 (UTC)
Ostres, que estrany. Jo vaig amb el safari, que porta nucli de mozilla. No et preocupis, que treuré les entitats d'aquí i les posaré en un apartat dedicat a districtes i entitats del municipi. Gràcies per l'avís! Vilallonga 16:55, 1 jun 2006 (UTC)
Nota. El safari no porta nucli de mozilla, sinó el khtml del konqueror (el navegador del kde) --81.38.182.131 17:42, 23 jun 2006 (UTC)

He fet el que he pogut, però no queda molt bé. He copiat el que tenen a Lleida. Penso que hem de canviar amb urgència les taules de municipi i d'entitats de població!

Vilallonga 18:39, 1 jun 2006 (UTC)

Ajuda[modifica]

Companys,

Necessitaria ajuda a l'apartat de barris i entitats de població, ja que, per tal que es vegi bé, he introduït molts <br> al codi. Sé que no és una bona solució, però no sé prou codi per fer una cosa millor. Algú que en sàpiga podria arreglar-ho?

Moltes gràcies!

Vilallonga 18:04, 27 jul 2006 (UTC)

Repetició[modifica]

He vist que ara hi ha dues taules amb la llista d'entitats de població: una al capítol "Barris i entitats de població" i una altra al final de tot en forma de plantilla. Se'n pot treure una o totes dues hi són per alguna raó? rf 09:55, 28 jul 2006 (UTC)

Una és la plantilla oficial de cada municipi i l'altra la que poso a cada entitat de població per a relacionar-les entre elles. No sé si cal deixar-la o treure-la. La hi vaig posar perquè Girona és la "mare dels ous" de totes aquestes entitats de població. Per cert, pots donar-me algun consell sobre el que exposo al tema anterior? Moltes gràcies. Vilallonga 10:04, 28 jul 2006 (UTC)
Em sembla que no acabo d'entendre què vols, perquè dius "he introuït molts al codi", però no sé a què et refereixes. És per això dels colors? rf 10:11, 28 jul 2006 (UTC)
He posat molts salts (< br >) perquè la secció següent quedava entrada per les imatges. Si treus els < br > veuràs com queda... És un desastre! Vilallonga 10:53, 28 jul 2006 (UTC)
He retocat la plantilla del final de taula, però això és a part. I quant a els br aquests, algú els ha fet desaparèixer, perquè jo no en veig cap... rf 11:36, 28 jul 2006 (UTC)

Agermanament amb Perpinyà[modifica]

En tots els documents que he mirat de l'ajuntament de Girona sobre agermanaments (agenda 21, apartat de cooperació) no apareix Perpinyà. De quina font s'ha tret que Girona està agermanada amb Perpinyà?

Vilallonga · (digui digui) 18:26, 19 ag 2006 (UTC)

Imatge inicial[modifica]

Per maca que sigui la imatge inicial crec que trenca amb l'estètica general de la Viquipèdia. No es pot aprofitar la taula de {{Infotaula del municipi català}} per moure-la i posar-la dins la taula? 81.36.161.39 15:19, 27 gen 2007 (CET)[respon]


Dades de població[modifica]

Crec que seria convenient canviar les dades de població dels barris, donat que donen una informació que indueix a l'error. I si no tenim millors dades potser fóra millor obviar-les,

Salutacions.

Usuari:Articulista

Hola,
Les dades a les quals et refereixes són les de les entitats de població o dels barris? Em sembla que, pel canvi que vas fer, és les entitats de població. L'entitat de població d'un municipi és un disseminat d'immobles aïllat del nucli urbà principal o cap de municipi. En el cas de Girona, dubto que un barri, connectat al cap del municipi, pugui ser una entitat de població. Sí que es possible que comparteixin noms... Aquestes dades són oficials. Vénen d'un portal que manté la generalitat i que agrupa els municipis i són les que usa la viqui per a tots els municipis catalans. Potser, per evitar confusions, seria bo de posar una taula dels barris de Girona que reconeix l'ajuntament amb les seves dades de població. Tu ets de Girona i ho pots fer?
81.38.39.226 15:06, 25 abr 2007 (CEST)[respon]


Bones,
No sé si l'ajuntament de Girona té disponibles aquestes dades gaire actualitzades,ho mirarem.

Salutacions

Voldria contribuir a l'article[modifica]

Hola a tothom. Abans de tocar rés voldria comentar-us que voldria fer algunes petites ampliacions a la secció d'Historia ja que trobo que ha quedat molt descompensat entre la basta extenció de les époquea antigua i medieval i la pobra exposició dels periodes modern i contemporani.

Si ningú te cap inconvenient al respecte m'hi posaré d'aqui a uns dies, el temps per recopilar la documentació que tinc a l'abast... --88.15.79.140 23:16, 15 ag 2007 (CEST)

Molt ben fet company. El principal contribuïdor no el va acabar perquè va marxar de la Viquipèdia. Veig per a comentaris anteriors que ja ho volia fer... Endavant! Tanguy 10:25, 16 ag 2007 (CEST)

Catalunya de Nord[modifica]

AFAIR, the city of Perpignan/Perpinyà is a part of the region Languedoc-Roussilon, which forms a part of the French Republic. Northern Catalonia is not an independent country and it is not going to become, according to current information. If you're indicating the region in which the city lays, add Emilia in the place of Italy, Midi-Pyrenées in place of France, etc.

Changing the name of a region to the name of sovereign country is not a vandalism. ro:Utilizator:Remigiu

Nobody says "North Catalonia" is an independent country, but this traditional name is still used for the offcial institutions of North Catalonia as you can see in their web page. We use the geographic references of our language and culture and you have no perspective for measuring if it is correct. 193.152.141.10 18:21, 7 oct 2007 (CEST)[respon]

Rigorositat amb els partits[modifica]

A resultats electorals algun llest havia afegit una candidatura sense representació a l'Ajuntament al llistat de partits. Per què? Si posem les candidatures sense representació parlamentària els hi posem totes, i si posem, com és lògic, les que en tenen, la resta ho posem a altres o no les posem, sense fer privilegis. Però no crec que hagi estat el privilegi que ningú li concedís a aquella candidatura sinó que alguns es passen de llestos, sempre.--SiMF (discussió) 03:51, 17 maig 2008 (CEST)[respon]

Suprimit vol Spanair (Girona - Madrid)[modifica]

Hola a tots/totes. He tret de l'apartat de transports el vol d'Spanair a Madrid que ha estat suprimit i aquesta companyia ja no presta servei a l'Aeroport de Girona Costa Brava.

Que vagi bé.el comentari anterior sense signar és fet per JosepGirona (disc.contr.) 13:54, 9 ago 2008 (CEST)[respon]

Revisió de la distinció[modifica]

S'estan revisant tots els articles de qualitat i els nous criteris consideren indispensable que un article tingui referències per ser de qualitat. Si us plau, afegiu referències en forma de notes dins del text per justificar les afirmacions que puguin ser controvertides. Si l'article continua així, malgrat les moltes qualitats que presenta, se'l podrà proposar per a una retirada de la distinció.--Peer (discussió) 18:32, 25 oct 2008 (CEST)[respon]

Apart de les referències s'haurien de fer altres millores com per exemple ampliar la introducció. --Baggio (missatges) 22:41, 26 oct 2008 (CET)[respon]

Introducció[modifica]

Cal millorar la introducció, a l'estil d'articles com Alcoi, Sabadell o Peníscola. Una frase amb la ubicació geogràfica i amb els habitants no crec que siga suficient per a una vila tan bonica com Girona.

Una salutació --AguaitantPV (discussió) 00:10, 3 nov 2008 (CET)[respon]

climograma de Girona[modifica]

Caldria canviar el diagrama ombrotèrmic que hi ha a l'article, doncs no respon als criteris habituals. La precipitació normalment es representa amb barres blaves, mentre que la temperatura es representa amb una línia vermella sense punts. Jo en podria penjar un, el problema és que fa més d'un any que no penjo cap imatge i no me'n recordo de com es fa... Si algú em refresca la memòria m'hi posaré. Salut! maqroll (discussió) 13:09, 30 nov 2008 (CET)[respon]

Bé, ja he pogut penjar la imatge, espero que us agradi. maqroll (discussió) 16:30, 30 nov 2008 (CET)[respon]

Barris i entitats de població[modifica]

A l'article hi ha una taula de barris i sectors i una altra d'entitats de població. Estaria bé relacionar-les d'alguna manera perquè digues a quins barris i sectors pertany cada entitat de població.--Pere prlpz (disc.) 14:18, 9 març 2012 (CET)[respon]

És un tema que és tot un "merder". vaig intentar arreglar-ho una mica però tinc pendent d'acabar-ho. El que hi havia abans crec recordar que estava malament.--Arnaugir 14:22, 9 març 2012 (CET)[respon]
Són conceptes diferents no sempre coincidents. Les entitats de població provenen dels censos de població i els barris són d'administració municipal. Es pot comparar al mapa de referència que la distribució de barris i sectors no coincideix amb la de seccions censals on apareixen les entitats, però es podrien afegir algunes indicacions generals. --V.Riullop (parlem-ne) 16:32, 9 març 2012 (CET)[respon]

El mapa de barris no s'ajusta a la referència. Potser hi ha hagut canvis des del 2006 quan es a crear. Els sectors de Sant Daniel, Torre Gironella, Pedreres, Font de la Pólvora i Vila-roja estan pintats al barri Centre quan haurien d'estar al barri Est. Caldria vectoritzar la imatge a svg i modificar-la. --V.Riullop (parlem-ne) 16:13, 9 març 2012 (CET)[respon]

Si, em sembla que ho van canviar. L'Ajuntament de Girona reconeix les entitats de població en tant que "disseminats". Almenys així ho feia quan ho vaig mirar. Vilallonga · (digui digui) 20:13, 11 març 2012 (CET)[respon]

Infotaula[modifica]

Aquest article té la infotaula en una plantilla a banda, {{Girona}}, tal com fèiem amb els pocs articles que tenien una infotaula abans que existís la {{infotaula de municipi}} i les taules eren una cosa esotèrica. Ara això ja no cal, com demostren els milers d'articles de municipis que tenim i que tenen infotaula sense problemes.

Aleshores, proposo substituir la infotaula, com a tots els altres municipis.--Pere prlpz (disc.) 18:41, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

NeutralNeutral Indiferent tampoc fa mal a part, però si ha d'estar millor al mateix article, doncs endavant.--Arnaugir 19:21, 18 jul 2012 (CEST)[respon]


S'haurien d'actualitzar les dades del pressupost municipal. Que a data de 2016 són 111.950.755,95€ Joanfs (disc.) 12:53, 26 ago 2016 (CEST)[respon]

Municipi espanyol i europeu[modifica]

Al començament avui he posat que Girona és una ciutat i municipi espanyol i europeu. Però als tres minuts l'han esborrat.

D'una banda es demana, en una etiqueta, el següent: "L'article necessita alguna millora en el contingut o l'estil. (Col·laboreu-hi!)... ... També cal escriure una introducció més llarga (un parell de paràgrafs)", i d'altra banda s'esborra una contribució que és objectiva i sense ànim de polemitzar.

De forma molt neutral estic indicant alguna cosa que és exactament així. A quin continent es troba Girona? I de que Estat forma part? Com a mínim estarem tots d'acord que Girona és un municipi europeu.

I, ara per ara, Girona és un municipi espanyol. També ha estat així en els darrers segles.

Cal no confondre els desitjos d'alguns, o molts, amb la realitat objectiva actual.

És bo anar a altres Wikipedias, en altres idiomes, per contrastar la realitat.

Vegem el que diu la Wikipedia francesa: Gérone (officiellement et en catalan Girona, Gerona en espagnol, Gironne en vieux français) est une ville située dans le nord-est de l'Espagne en Catalogne.

I en portuguès: Gerunda o Girona (em catalão: Girona; em castelhano: Gerona) é um município da Espanha na província de Girona, comunidade autónoma da Catalunha...

I en italià: Girona (denominazione ufficiale in catalano; in castigliano Gerona)[1] è una città di 96.722 abitanti della Spagna situata in Catalogna, capoluogo della provincia omonima.

I així comença en anglès: Girona (Catalan pronunciation: [ʒiˈɾonə]; Spanish: Gerona [xeˈɾona]) is a city in the northeast of Catalonia, Spain at the confluence of the rivers Ter, Onyar, Galligants and Güell, with an official population of 96,722 in January 2011. It is the capital of the province of the same name and of the comarca of the Gironès. Lies 99 km (62 mi) on north-east from Barcelona.

I, mentrestant, en català s'oculta una part de la realitat. Perquè aquest article torni a ser un bon article, ha de començar de forma més àmplia i objectiva.--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 20:54, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

No he sigut jo que ha revertit però estic d'acord amb qui ho ha fet. No crec que sigui necessari indicar municipi espanyol i europeu quan ja s'indica que està dintre Catalunya. Quan vaig posar la plantilla de millorar i que s'havia d'ampliar la introducció em referia a fer un parell de paràgrafs resum de tot l'article, com hauria de ser. Per cert, cada Viquipèdia és un món.--Arnaugir 21:06, 18 jul 2012 (CEST)[respon]
El que sí crec que s'hauria de mencionar és que és un municipi (en el qual hi ha diverses entitats de població). No sé com s'hauria de fer (article a part pel municipi??)--Arnaugir 21:08, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

I ara mireu la descripció de Barcelona. Diu que està a Espanya. Cal esborrar? Barcelona és una ciutat i metròpoli a la costa mediterrània de la península ibèrica. És la capital per antonomàsia de Catalunya essent-ho tant de la comunitat autònoma, com de la província de Barcelona i de la comarca del Barcelonès i la segona ciutat en població i pes econòmic d'Espanya. --CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 21:17, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Que Barcelona sigui la segona d'Espanya és una informació rellevant per introduir el subjecte, com ho podria ser que Girona és capital d'una província. A quin estat i comarca es troba Girona (per si de cas no és una de les coses que el lector ja sap), surt a la infotaula.--Pere prlpz (disc.) 21:19, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Bé, i com ja és a la infotaula, per la mateixa regla podríem esborrar que forma part de Catalunya. O és que algú no ho sap?--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 21:32, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Com diries on és de manera més pràctica que dir que és al nord-est de Catalunya? Dient que és a Europa?--Pere prlpz (disc.) 21:36, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Podríem dir que està al nord-est de la Península Ibèrica. No hi ha una Catalunya Nord?.--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 21:45, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Saragossa també està al nord-est de la Península Ibèrica. No és un sistema gaire precís.--Pere prlpz (disc.) 23:03, 18 jul 2012 (CEST)[respon]

Saragossa ja està molt a l'interior de la Península. Ningú diu que estigui al nord-est. Vegeu l'article Saragossa: La situació geogràfica de Saragossa és excepcional, ja que es troba a mig camí entre Bilbao, Barcelona, València i Madrid, distants totes quatre al voltant dels 300 km de Saragossa. A més, també es troba propera a la frontera francesa, aproximadament uns 150 km.

En canvi, la ciutat de Girona estaria perfectament definida com situada al nord-est de la Península Ibèrica. No hi ha altra ciutat més a l'est de la Península.--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 00:59, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Ah no? I Palamós, per exemple? I Figueres? Quanta urticària provoca el nom de Catalunya i català... --Enric (discussió) 10:14, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Palamós és una vila i municipi, no una ciutat. Vegeu: Palamós és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Limita amb la Mar Mediterrània i els termes municipals de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Forallac.--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 10:39, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Ja, i Figueres què és? Sí, ja ho sé: l'expresidenta de l'AVL... --Enric (discussió) 11:10, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Figueres es considera una ciutat. Però podem dir igualment que Figueres i Girona són ciutats i municipis que es troben al nord-est de la Península Ibèrica.

Vaig a fer una nova proposta, a veure que us sembla:

Girona és una ciutat i municipi del nord-est de la Península Ibèrica i de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona.

Començant d'aquesta manera, Girona queda més ben definida, gràcies a la Geografia Física (Península Ibèrica) i la Geografia Política (Catalunya).--CARLOS TEIXIDOR CADENAS (disc.) 13:55, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

De fet es una qüestió d'escala ... Girona és al nord-est de Catalunya, Catalunya al nor-est de la Península, la Península al sud-oest d'Europa, etc... Pels elements gràfics de localització que hi ha en l'article "Girona és al nord-est de Catalunya" és l'opció més adient , no oblidem que això és un wiki i que clicant sobre l'enllaç Catalunya el lector que té dubtes veu on és situat Catalunya dins la Península (i l'estat Espanyol) i al seu torn pot clicar a l'enllaç de la península, etc...--Mafoso (Mani'm?) 16:09, 19 jul 2012 (CEST)[respon]
D'acord amb el Mafoso, per mi posar Peninsula Ibèrica + Catalunya em sembla totalment redundant. --Arnaugir 20:21, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Enllaç Extern web turieco.com/ca[modifica]

M'agradaria poder afegir als enllaços externs la web http://www.turieco.com/ca/espanya/girona on es promociona en català el turisme de Girona mitjançant visites virtuals dels monuments i museus de la ciutat. Gràcies.

A l'apartat d'enllaços externs no hi ha cap web d'empreses privades. No em carrega la web, però si es tracta d'un enllaç d'aquest tipus jo ho desaconsellaria.--Arnaugir 17:59, 21 nov 2012 (CET)[respon]
Com he dit a la discussió de l'església de Sant Feliu, aquest enllaç no sembla aportar informació de tipus enciclopèdic que no sigui a l'article o a d'altres articles. Pots veure Viquipèdia:Enllaços externs. A més, voler posar el mateix enllaç en molts llocs es pot considerar spam, fins i tot si es fa en forma de referència.--Pere prlpz (disc.) 18:40, 21 nov 2012 (CET)[respon]
Gracies Pere i Arnau soc nou a la viquipèdia, em miraré això d'enllaços externs.

Espam massiu d'enllaços externs[modifica]

L'article té una quantitat enorme d'enllaços externs posats com a referències però que no referencien res. Són senzillament enllaços a webs de festivals, empreses, entitats i vídeos del youtube i són desenes. S'haurien de treure urgentment.--Pere prlpz (disc.) 21:41, 25 nov 2015 (CET)[respon]

Nova Infotaula[modifica]

Bones! Que penseu de posar la plantilla (infotaula geografia política), en comptes de la infotaula actual? A la pàgina Plantilla:Infotaula geografia política -> secció exemples -> Municipi; hi ha una proposta de com podria quedar la plantilla. Què en penseu?el comentari anterior sense signar és fet per Iarik (disc.contr.) Faig ping a @Jey: @Amadalvarez: per una opinió precisa.--Carles (enraonem) 11:54, 25 feb 2017 (CET)[respon]

@Iarik, CarlesMartin: En la versió actual es perd molta informació (pressupost, composició consistori, gentilicis, patrons...). Només es podria fer si aquests camps s'afegeixen manualment en local o (si es pot) a Wikidata. --Jey (disc.) 12:10, 25 feb 2017 (CET)[respon]
I no es pot fer-ho?--ErikGirona (disc.) 12:17, 25 feb 2017 (CET)[respon]
És clar que es pot, prova-ho. El tema és que diria que cal dedicar-hi bastanta estona. Al menys jo, que no sóc cap expert, trigaria bastant només en localitzar els ítems correctes de Wikidata per omplir.--Carles (enraonem) 12:21, 25 feb 2017 (CET)[respon]

@Iarik, CarlesMartin, Jey: Responc a la Taverna per a compartir. Salut ! --amador (disc.) 07:26, 26 feb 2017 (CET)[respon]