Discussió:Gnom

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No hi hauria d'haver els nibelungs, per aquí enmig. Llull · (vostè dirà) 08:57, 19 mar 2006 (UTC)

El nom d'aquest article no hauria d'estar en singular? Pau Cabot · Discussió 22:36, 31 oct 2006 (CET)[respon]
Estic a punt de canviar-li el nom a aquesta pàgina. Què us agrada més Gnom germànic o simplement Gnom? (sí, l'entrada no existeix!) Pau Cabot · Discussió 11:50, 1 nov 2006 (CET)[respon]

Estic confosa, jo crec que els que es convertien en pedra quan els tocava la llum del sol eren els trolls, no els noms. --Anso79 (disc.) 12:49, 2 jul 2015 (CEST)[respon]

gnoms i nans[modifica]

Amb tots els respectes crec que barregeu ous amb caragols. Els gnoms no tenen res a veure amb els nans de la mitologia germànica, els duergs. Els gnoms són una invenció de Paracels del segle XVI. Per a Paracels, els gnoms són una de les quatre menes d'esperits elementals; en la classificació de Paracels, els gnoms són éssers tel·lúrics, de la terra, de la mateixa manera que les ondines ho són de l'aigua, les sílfides de l'aire i les salamandres del foc. Els gnoms, per tant, no tenen res a veure amb els duergs germànics, i hom no els hauria d'esmentar com a sinònim d'ells: són una creació personal de Paracels amb un significat ben concret.

Al meu entendre, doncs, tot l'article està mal fet per aquesta raó. S'hauria de desdoblar en dos articles: un que tracti específicament els gnoms paracelsians i l'altre que tracti els duergs germànics. (Schwermut, 13:26 01/05/2017)

Els duergs i l'origen de les runes[modifica]

A l'article s'hi afirma que als Hávamál s'hi diu que els duergs creen l'alfabet rúnic. No he gosat esborrar aquesta frase, però en tots els Hávamál no hi he trobat un sol passatge que indiqui directament o indirectament que els duergs foren els creadors de l'alfabet rúnic. el comentari anterior sense signar és fet per Schwermut (disc.contr.) 1 maig 2017‎ 18:11 (CEST)