Discussió:Harakiri

  De Viquipèdia

  Harakiri[modifica]

  Propose traslladar l'article de seppuku, veu japonesa, a harakiri, que apareix al diccionari normatiu del IEC i per tant és una paraula adaptada al català. Al Termcat no he trobat res al respecte. Millars (disc.) 19:05, 15 març 2010 (CET)Reply[respon]

  Sentits[modifica]

  Les afirmacions que fa l'article sobre l'ús de harakiri i de seppuku són força discutibles: per exemple, la versió anglesa d'aquest article atribueix el matís a qüestions de pronúncia (harakiri fóra la pronúncia popular a la japonesa, i seppuku la cultista sinitzant). Convindria aclarir-ho.Joan Rocaguinard (disc.)

  Comentari i modificacions[modifica]

  Penso que a l'article li caldrien referències, enllaços externs i es podria ampliar una mica més.

  He fet algunes modificacions:

  Canvio "suïcidi ritual per desentranyament" per "suïcidi ritual consistent en obrir-se el ventre d'un tall" i hi he afegit l'enllaç a l'Enciclopèdia Catalana, d'on he extret la informació.

  Afegeixo l'enllaç a un llibre on s'explica perquè Harakiri també es coneix com a Seppuku.

  A l'apartat "Jigai", he eliminat un fragment que estava escrit de forma inintel·ligible. Suposo que era un fragment provinent d'una altra llengua que s'havia traduït automàticament. El significat era incomprensible i, per tant, no he pogut millorar la traducció.

  He eliminat els enllaços a pàgines de Viquipèdia en català inexistents a tot l'article.

  He actualitzat el llistat de gent rellevant que al llarg de la història ha practicat l'Harakiri i els he col·locat en ordre cronològic.

  He fet algunes modificacions en el redactat per tal de solucionar alguns errors gramaticals i millorar l'estil. Pitiflai (disc.) 16 de novembre de 2014