Discussió:Homosexualitat a Israel

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

causa i efecte[modifica]

A la frase

«A Israel no es poden oficiar matrimonis homosexuals, com a conseqüència de no tenir establerts matrimonis civils (no religiosos), però l'estatus de matrimoni ha esdevingut equivalent a les parelles de fet, després de nombroses apel·lacions al Tribunal Suprem d'Israel.»

no hi veig la relació entre el no tenir establerts matrimonis civils i el fet de no poder-se oficiar matrimonis homosexuals. A veure, que potser no es poden fer matrimonis homosexuals religiosos? Diria que justament congregacions jueves americanes en fan! Per això he eliminat la part entre les comes. --81.38.183.196 (discussió) 22:44, 6 abr 2009 (CEST)

Doncs no, a Israel, les congregacions religioses no permeten els matrimonis homosexuals. Però l'estat d'Israel sí que reconeix els matrimonis civils fets a l'estranger, entre ells els homosexuals, no només les parelles de fet homosexuals. 83.49.224.108 (discussió) 22:50, 6 abr 2009 (CEST)

Perquè has esborrat "com a conseqüència de no tenir establerts matrimonis civils (no religiosos)"? Has de prendre en compte que, tot i existir corrents anomenades "reformistes" (suposo que t'estàs referint a ells quan parles de la situació als Estats Units) no hi tenen autoritat religiosa reconeguda per Israel en tots els asumptes (per exemple, amb el tema de les conversions). L'estat d'Israel reconeix eixe tipus d'autoritat als ortodoxes i potser també als conservadors 8no són cap expert), però no als reformistes.Ferbr1 (discussió) 22:54, 6 abr 2009 (CEST)

A veure, repeteixo. No hi ha relació causa-efecte entre que només es permetin matrimonis religiosos i que no es puguin oficiar matrimonis homosexuals. Si s'hi vol ficar la religió pel mig, caldria explicar-ho molt millor. Dir que cap de les religions els matrimonis oficiats per les quals estan reconeguts per l'estat no oficia matrimonis homosexuals, i que l'estat no en fa, de matrimonis civils, per exemple. Tal com estava fins ara només seria cert si, intrínsecament, les religions no poguessin fer casaments homosexuals. --81.38.183.196 (discussió) 23:02, 6 abr 2009 (CEST)

Qual és el sentit d'aquest resume d'edició tiquismiquis? Has escrit el mateix que jo, però en un altre lloc i amb altres paraules: el dret que tenen d'adopció de les parelles monoparentals a Israel. Ferbr1 (discussió) 11:10, 7 abr 2009 (CEST)

Perdona, diria que ho vaig llegir malament. Ara veig que no, però jo llegia la frase com si afirmés que igual que és l'únic estat que reconeix matrimonis homosexuals fets a l'estranger malgrat no els permeti a casa, també era l'únic que en aquesta situació permetia l'adopció per part de parelles homosexuals. Tanmateix, trobo que ara queda millor expressat. Per una banda l'excepcionalitat del reconeixement del matrimoni i per una altra l'adopció. Escolta, reordenaré una mica els paràgrafs, que ara té una introducció molt llarga i uns apartats molt curts. --81.38.183.196 (discussió) 22:03, 7 abr 2009 (CEST)

Transsexuals[modifica]

S'ha afegit una imatge de Dana Internacional. O es canvia el títol i l'abast de l'article a "homosexuals, bisexuals i transsexuals a Israel" o no hi té gaire lloc. En molts casos la situació d'homosexuals i transexuals són molt diferents. Per exemple, no gaire lluny d'allí, a l'Iran, la transsexualitat està del tot acceptada legalment, i diria que fins i tot l'hormonació i l'operació de canvi de sexe són a càrrec de l'estat, però en canvi l'homosexualitat està penada, no sé si simplement amb presó o potser amb la mort. En resum, que trobo que aquesta imatge està fora de lloc i caldria treure-la de l'article.--81.38.183.196 (discussió) 22:03, 7 abr 2009 (CEST)

A l'eswiki la descriuen com a una icono gai (es:Homosexualidad en Israel). He buscat referències sobre el tema, i no he pogut trobar cap. Potser podriem afegir-ne un plantilla:cal citació mentre trobo alguna referència vàlida. Ferbr1 (discussió) 22:50, 7 abr 2009 (CEST)