Discussió:Informàtica

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Trec aquests enllassos dels enllassos relacionats, pq crec que hauriem de donar nomes els mes importants, no llistar TOT el que hi hagi a la viquipedia relacionat amb la informatica.

Història[modifica]

Crec que la història s'huaria de passar a una pàgina que s'anomanés Història de la informàtica, perquè aquí és massa llarga, i treu importància a la resta de l'article, trobo jo.--Aljullu (+) 12:49, 4 abr 2007 (CEST)

Realment l'article ha de ser Història de la informàtica i caldria desenvolupar l'article "Informàtica".--Peer 13:16, 3 nov 2007 (CET)
Després de llegir l'article he pensat exactament el mateix. A l'article Ordinador, on he treballat últimament, també hi ha una extensa història que es podria aprofitar, fusionant les dos per crear aquest "nou" article d'historia de l'informatica. I serviria també per treure part d'historia que en el cas d¡Ordinador també és massa llarga per l'article. Mirant l'article anglès he vist que Informàtica vindria a ser només la disciplina acadèmica. Per tant, caldria explicar les diverses àrees d¡estudi i tal, pero sense entrar a explicar com funciona res, ja que això ja esta a ordinador.--Josepsbd (discussió) 02:00, 6 juny 2008 (CEST)
Potser s'hauria de reanomenar l'article Història dels ordinadors a Història de la informàtica, de totes maneres crec que més que traspassar la informació marcaria la secció amb un {{AP|Història de la informàtica}}. --Bestiasonica (discussió) 17:27, 17 nov 2008 (CET)


Bé, jo sóc el qui ha passat i ampliat certes parts de la part Història al nou article Història dels ordinadors. El tros que falta, però, no el vaig deixar pq sí, sinó pq no m'acabava d'agradar. Mentre ara mateix tot l'article "història dels ordinadors" parla només dels ordinadors que han existit, a la part que encara no s'ha traspassat hi ha moltes coses que no m'agraden i que trenquen molt amb el contingut previ: -passa a ser una cronologia

-parla de programari, mentre que fins ara només s'havia parlat de la vessant hardware (ordinadors). un programa no és "ordinador"

-una altra cosa... Un grup d'investigadors van descobrir que un tret de la mecànica quàntica, anomenat entrellaçament, podia utilitzar-se per superar les limitacions de la teoria del com ('quàntum') aplicada a la construcció de computadores quàntiques i a la teleportació (teleportation). això és una referencia a un estudi cientific, és a dir, de moment, suposicions. mentre que l'article nomes parlava dordinadors del passat. en tot cas que anés a l'article de computador quàntic.

-Compaq treu al mercat el primer ordinador basat en el processador Intel 80386, avançant-se a IBM. <-realment ignoro l'importància d'això, però si en té com a mínim s'hauria d'explicar, pq sinó dius...ah, i què. sempre hi ha una companyia que s'avança a una altra amb tot...

en definitiva, crec que abans de fusionar el que sigui aprofitable, s'hauria de fer una revisió/neteja (jo m'hi ofereixo xd), i si cal, treure/moure coses per irrellevants o fora de lloc, etc.--Josepsbd (discussió) 00:26, 22 nov 2008 (CET)La informàtica és un tema molt ampli haurieu de expicar més coses.

Historial[modifica]

Aquesta pàgina ja existia el 20 d'octubre del 2001. Els registres anteriors al 2003 s'han perdut. Vegeu Viquipèdia:Versió 2001/Informatica. --V.Riullop (#keepitfree) 19:11, 31 des 2010 (CET)La informàtica és un tema molt ampli haurieu de expicar més coses.

Aquest article es centra en la micro-informàtica i el nom de la pàgina hauria de reflectir-ho.--Konkordia (disc.) 18:36, 30 maig 2016 (CEST)

Algunes persones creuen és contingut evasiu[modifica]

El paràgraf:Algunes persones creuen que l'enginyeria del programari seria un subconjunt de les ciències de la computació. Altres per la seva part, tenint en compte la relació entre altres disciplines científiques i de l'enginyeria, creuen que el principal objectiu de les ciències de la computació seria estudiar les propietats del còmput en general, mentre que l'objectiu de l'enginyeria del programari seria dissenyar còmputs específics per aconseguir objectius pràctics, amb la qual cosa es convertirien en disciplines diferents. Aquest punt de vista és mantingut, entre d'altres per (Parnas 1998). Fins i tot n'hi ha altres que sostenen que no podria existir una enginyeria del programari

Pense que s'ha d'esborrar per la seva manca de neutralitat evident, però vull apel·lar al consens.--General Basset (disc.) 16:46, 4 juny 2016 (CEST)