Discussió:Joc d'estratègia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Possible fusió/millora d'article[modifica]

Viquipèdia:Petició_als_administradors#Reestructuraci.C3.B3 ; obro el tema aquí per parlar millor sobre qué fem amb Jocs d'estratègia i Videojocs d'estratègia. Salut--Metralleta95 (disc.) 23:55, 26 abr 2016 (CEST)

En desacord amb la fusió, l'article de Jocs d'estratègia s'hauria d'ampliar i millorar però no fusionar amb videojocs d'estratègia (que n'és una subcategoria).--Planvi (disc.) 18:01, 27 abr 2016 (CEST)
Cal establir una relació lògica entre Joc de guerra, Jocs de taula, joc de minutares, entre d'altres. Com creiem que ho podríem endegar millor?--Planvi (disc.) 18:04, 27 abr 2016 (CEST)
També estic en desacord amb la fusió. El problema és que l'article de joc d'estratègia és molt curt, i només té un apartat sobre videojocs, però a la introducció ja explica que els escacs, el go, ... també ho són. Que aquests jocs tinguin versió en videojoc és anecdòtic, si el joc original era sense ordinador, i continua jugant-s'hi. En altres viquipèdies veig que ho fan igual, el de joc d'estratègia de l'anglesa té molta teca sense tocar videojocs.
Apart, he canviat la plantilla de "Videojocs", i l'he posada a l'article de videojoc d'estratègia, posant-hi un enllaç d'article principal. Jo deixaria l'estructura així. També poden haver-hi enllaços amb jocs de guerra i de taula. Tot són diferents variants possibles que poden coincidir en un joc concret o no.--Joutbis (disc.) 20:00, 27 abr 2016 (CEST)
Ja es va parlar sobre el tema, dels gèneres de jocs (els clàssics, no virtuals) són prou notables com per tenir article propi (tot i que falta redactar i referenciar), i igual forma dels seus equivalents en videojocs (o qualsevol altre entreteniment interactiu electrovisual), també són prou notables i podrien ser prou extensos per separar l'article, tot i que s'entén que l'article matriu serà el no-virtual. També cal aclarir que sovint es parlen de jocs d'estratègia als videojocs del mateix gènere.--Manlleus (disc.) 20:09, 27 abr 2016 (CEST)
Ara que m'ho miro bé, podriem no fer la fusió. En aquest cas però, l'article de Joc d'estratègia en l'apartat videojoc d'estrategia (com bé heu dit) hauria de constar un enllaç d'AP (article principal). I aleshores millorar i/o afegir informació en l'article Videojoc d'estratègia complementant amb la info de l'article Joc. És a dir no fusió, sino una reestructuració important, deixant clar què és un Joc i un videojoc i la diferència al principi, i continuar amb els articles. Per altra banda, crec que si algú pot animar-se a millorar, els dos articles necessiten moltes millores tant en contingut com en l'estil (ordre, enllaços, apartats), etc... Jo ara mateix tinc altres dedicacions, però si algú se'n pot ocupar seria una bona feina. Salut!--Metralleta95 (disc.) 20:21, 27 abr 2016 (CEST)
A mi tampoc no se'm dóna gaire aquest tema. Si de cas, trauré la plantilla de fusió i deixaré les altres. Els enllaços a AP ja els he posat. Almenys, l'estructura dels articles està bé, i és una bona base perquè vagin creixent.--Joutbis (disc.) 19:53, 29 abr 2016 (CEST)