Discussió:Jocs Olímpics d'estiu de 1992

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Quina bogeria! Veiem Regne Unit i França! Però Espanya segueix prohibida en la wikipedia en català, aquesta situació ja es fa còmica, i una wikipedia no hauria de ser còmica ni manipulada politicamente com aquesta. Això és per a discussió no? Doncs discutiu aquesta bogeria i no la borreis sense més! Barcelona és Espanya, i els joc del 92 van anar a Espanya, encara que a molts us dolgui. --84.122.182.206 (discussió) 05:18, 9 des 2007 (CET)

Aquí no es parla de a quin estat està Barcelona. Els Jocs es concedeixen a ciutats, no a estats ni a Comitès Olímpics Plana del COI. Jordi Roqué (Discussió) 10:47, 16 set 2010 (CEST)
Relment crec que t'equivoques, aquí estem parlant de a quin Comitè Olímpic Nacional representa aquesta ciutat (i en aquest cas a Espanya) i no pas de a quin país/estat/o entitat forma part (cosa que ja diem al principi, Catalunya). Recordem que va ser el Comitè Olímpic Espanyol el que va designar Barcelona com a seu candidata dels Jocs i va presentar la candidatura al Comitè Olímpic Internacional. Però no entraré jo en una guerra d'edicions. --Gcm (disc.) 18:37, 16 set 2010 (CEST)

Altre cop la guerra de banderes[modifica]

A veure si mirem de no barrejar conceptes que porten a defensar posicions ideològiques quan es pot explicar per un simple procediment:

  • Com més amunt s'explica, els JO els atorga el COI a una ciutat candidata.
  • Les ciutats candidates, són presentades pel Comitè Olímpic Nacional del seu estat que, si fos el cas, hauria fet una selecció prèvia entre ciutats de l'estat (fa uns anys a Espanya hem vist el cas entre Madrid i Sevilla).
  • El COI sempre ha pretés fer política (la carta olímpica té tractament de constitució que s'ha de jurar complir si vols ser membre, el president té tractament de cap d'estat quan viatja oficialment, etc...), però s'ha cuidat molt de trobar un espai (esport i solidaritat entre esportistes) que no estigués ocupat per altres per a evitar enfrontaments. Per tant, no parla de "estats" o "països", sinó de "Comitès Olímpics Nacionals" (deixant el "marró" a cadascun dels estats), ni diu com ha de ser un esport, tema que li deixa a les Federacions Internacionals, en el ben entès que si no li agrada un esport, no reconeix la Federació, però mai dirà que l'esport no és adequat, etc.etc.
  • Aquest joc de l'ambigüitat que domina quasi a la perfecció, fa que reconegui el Comitè de les Illes Verges Britàniques (que políticament són Regne Unit), però no reconegui Nova Caledònia, Macau o Catalunya.
  • Així doncs, si volem evitar la guerra de banderes proposo tres opcions: Treure la columna "Pais", anomenar-la "Comitè Olímpic que la presentava" (en el qual cas s'hauria de posar l'espanyola), o posar entre parèntesi darrera del nom el territori on és troba aquella ciutat, per si hom no sap on està Barcelona, Londres o Amsterdam.
  • Espero una setmana i si hi ha silenci o continua la guerra d'edicions sense opinar a aquesta discussió, optaré per treure la columna, que em sembla no aporta cap valor informatiu.--amador (disc.) 07:22, 6 gen 2012 (CET)
Ja també ja ho vaig dir en el seu moment que havia de ser "Comitè Olímpic" i no pas "País/Estat/...". A veure doncs què passa, llavors no vaig voler entrar en un conflicte... Salut !! --Gcm (disc.) 18:32, 6 gen 2012 (CET)

Després d'un mes sense opinions en contra, procedeixo a eliminar la polèmica columna.--amador (disc.) 23:47, 6 feb 2012 (CET)

Jocs de Barcelona[modifica]

Trobo a faltar un article que parli dels jocs paral·limpics. Ara que estan fent els d'aquest any trobo que s'haurien de tenir en compte.Titanico81 (discussió) 15:41, 28 oct 2008 (CET)

Article Jocs Paralímpics d'estiu de 1992 creat fa mes d'un any.--Jordiferrer (disc.) 22:25, 19 maig 2011 (CEST)

Organització de la candidatura[modifica]

Crec que caldria crear una secció on s'expliqui tot el proces previ de la candidatura als jocs, amb les persones que hi varen intervenir, i els fets més rellevants previs a l'elecció. Actualment només hi llegim que el 16 d'octubre de 1986 Barcelona fou escollida.--Jordiferrer (disc.) 14:54, 19 maig 2011 (CEST)

Quan acabi amb els primitius flamencs, m'hi poso que l'any vinent farà 20 anys dels Jocs.--amador (disc.) 19:06, 19 maig 2011 (CEST)
Perfecte, ja et donaré un cop de ma per revisar-ho o ampliar-ho. Si veiem que trobem molt contingut, potser seria millor crear un article propi anomenat Candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'estiu de 1992, que probablement serà mes rellevant que l'actual Candidatura Barcelona-Pirineu 2022.--Jordiferrer (disc.) 22:28, 19 maig 2011 (CEST)
M'agrada molt la idea !! Estarè atent... --Gcm (disc.) 15:00, 20 maig 2011 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 24-10-2016[modifica]

{{modificació protegida}} Vull canviar la bandera i el pais de Barcelona, ja que nos es Catalunya, sino Espanya, el millor país del món.


81.203.57.243 (discussió) 17:14, 24 oct 2016 (CEST)

No fet No fet!, sol·licitud controvertida sense consens. Vegeu Viquipèdia:Temes controvertits.--Àlex (Discussió) 20:53, 9 nov 2016 (CET)