Discussió:Licurg (desambiguació)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Licurg)

@Magenri, Leptictidium: bon dia. Crec que els noms de les pàgines de tots aquests personatges són millorables perquè en determinats casos hi pot haver confusió i, en general, hi ha altres opcions preferibles. Expòs com ho veig i si us sembla bé faig els canvis, enllaços inclosos, tot i que abans caldrà suprimir qualque redirecció que no puc fer jo. Agrairia també que donàssiu el vostre parer en els casos en què dubt.

  • Licurg (legislador): qui va crear la constitució espartana. És el personatge més important, l'únic que es pot anomenar pel seu nom sense especificar res més; crec que s'hauria d'intitular simplement Licurg.
  • Licurg d'Esparta: rei d'Esparta. A parer meu, aquest nom pot portar a confusió perquè l'anterior també era espartà. Una opció seria Licurg I d'Esparta, però com que no hi ha cap altre Licurg que fos rei d'Esparta, pot ser que sigui millor Licurg (rei d'Esparta).
  • Licurg (fill de Feres): personatge de la mitologia, rei de Nèmea. En general, crec que no és bona idea anomenar els personatges de la mitologia a partir del nom del pare perquè sovint, segons la versió, pot canviar el nom del pare. A parer meu és preferible Licurg de Nèmea.
  • Licurg (fill de Driant): personatge de la mitologia, rei de Tràcia. Pels mateixos motius que abans, propòs Licurg de Tràcia. Aquesta pàgina l'hauré d'editar perquè es confon amb Licurg d'Arcàdia (wikidata: Licurg dArcàdia (Q609650)), que encara no existeix però la vull crear.
  • Licurg (orador): un dels deu oradors àtics del cànon. A parer meu, s'hauria d'intitular Licurg d'Atenes, perquè és el Licurg atenès més rellevant.
  • Licurg d'Atenes: polític atenès del segle vi aC. És un personatge secundari i aquest títol pot dur a confusió amb l'anterior, que és un personatge molt més rellevant. Però el nom Licurg d'Atenes (polític) també seria confós, perquè l'altre Licurg també era polític. Es pot optar per Licurg (polític del segle VI aC) o Licurg d'Atenes (cap del partit oligàrquic), o bé acceptar l'ambigüitat de l'anterior.--Joan Gené (disc.) 15:23, 6 des 2022 (CET)[respon]
Em semblen bé totes les propostes. Pel que fa a l'últim, elegiria «Licurg (polític del segle VI aC)» i utilitzaria la plantilla {{polisèmia}} a dalt de cadascun dels dos articles per remetre els lectors a l'altre, si escau.—Leptictidium (digui) 15:28, 6 des 2022 (CET)[respon]
D'acord amb les propostes. M'afegeixo a la opinió de @Leptictidium per l'últim nom Magenri (disc.) 17:15, 6 des 2022 (CET)[respon]
Fet Fet! Els enllaços també estan revisats. @Leptictidium: tu pots fer els reanomenaments de Licurg (legislador) > Licurg i Licurg (orador) > Licurg d'Atenes? --Joan Gené (disc.) 20:17, 6 des 2022 (CET)[respon]
Fet Fet!Leptictidium (digui) 20:19, 6 des 2022 (CET)[respon]