Discussió:Llista de cims emblemàtics de Catalunya

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Val la pena fer una categoria amb els articles d'aquests cims? I a Commons?--Pere prlpz (disc.) 20:45, 4 gen 2014 (CET)

Els articles solen parlar més de la muntanya que del cim. No crec que valgui la pena categoritzar. A Commons potser és suficient creant Summits of Catalonia. --V.Riullop (parlem-ne) 21:47, 4 gen 2014 (CET)

Montigalà[modifica]

Hola! M'agradaria comentar el nom del turó de Montigalà. He vist que l'Institut Cartogràfic empra la forma Montigalar. Però aquesta, com es comenta a l'article del turó és una forma antiga. Actualment ningú la fa servir, enlloc es troba la forma Montigalar escrita. Només ho comento per veure quina opinió hi ha al respecte.--Sorenike (disc.) 23:37, 19 març 2014 (CET)

Ens haurem de fixar en les referències, per variar. Pot ser que l'Institut Cartogràfic encara faci servir la nomenclatura franquista, però si no trobem cap altra referència que l'anomeni Montigalà, Montigalar s'hauria de quedar. --Anskar (disc.) 23:41, 19 març 2014 (CET)
Veig que al mapa surt Montigalà. --Anskar (disc.) 23:48, 19 març 2014 (CET)
No crec que la nomenclatura sigui franquista, és una forma antiga culta, si ho busques al diccionari d'Alcover i Moll apareix Montigalar. En tot cas, per exemple en aquest llibre surt com Montigalà. I el nomenclator de Badalona, tot i que no apareix el turó, si que apareix el carrer i el barri que porten el seu nom escrit en la forma Montigalà. Serveixen aquestes referències?--Sorenike (disc.) 23:59, 19 març 2014 (CET)
Potser la llista es val de les fitxes de cims emblemàtics de l'ICC, pel que s'ha copiat textualment. Pots veure Turó de Montigalà com esta escrit tal com dius. Potser ho mantindria tal com està per seguir la llista de l'ICC. --Anskar (disc.) 00:04, 20 març 2014 (CET)
D'acord. En qualsevol cas si algú clica a l'enllaç ja veurà la nomenclatura usual.--Sorenike (disc.) 00:07, 20 març 2014 (CET)
Efectivament, és la forma recollida en la font de l'ICC usada per la llista. Ja enllaça a Turó de Montigalà i en l'article està ben explicat. No és cap problema tenir noms alternatius segons cada font, però ho anoto a Viquiprojecte:Patrimoni natural/Revisió dels registres per si hi ha oportunitat de traslladar-ho a l'ICC i ho volen revisar. --V.Riullop (parlem-ne) 09:56, 20 març 2014 (CET)