Discussió:Llista de poblacions ibèriques de Catalunya

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

"poblat" no és una denominació genuïna del català per referir-se a "poblado"

En català, la paraula poblat, poc comuna, és usada correctament com a contraposada a no edificat, no pas per a designar una unitat isolada de població. Si un acte es fa en poblat, vol dir que no es fa pas al mi del bosc.
En català hi ha una gran quantitat de termes aplicables per a designar pobles petits: poblet, llogaret, veïnat, vilar, etc.
El mot més recomenable pel llenguatge científic de geògrafs, paleontòlegs i historiadors sembla que és vilatge: el vilatge ibèric i no el "poblat" ibèric. Certament, el mot és poc usat en la parla comuna, però té profundes arrels en la llengua catalana i no és pas un nom estrany ni un gal·licisme. Per un mot culte del llenguatge científic, la sembla amb el llenguatge francès i anglès, llengües molt conegudes en els medis de cultura internacionals, és un avantatge i el fa molt més convenient que "poblat".

Referència consultada: BOLÒS, O. et al. (2007). "Parlar bé el català no és gens difícil". Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2a edició p. 83.

--Binissaida


el comentari anterior sense signar és fet per Leptictidium (disc.contr.) 17:48, 16 abr 2008 (CEST)

Ampliació y retocs --MarisaLR (disc.) 19:03, 15 oct 2010 (CEST)

Adjectiu[modifica]

Poblacions íberes o ibèriques? --Fajardoalacant (disc.) 22:27, 10 gen 2011 (CET)

El jaciment arqueològic de Genó no és d'època ibèrica, sinó del bronze final II, i tant sols té una fase d'ocupació. De l’estudi del material ceràmic i de les anàlisis radiocarboniques se’n dedueix una ocupació durant el s. XI cal. a.n.e., possiblement pels volts de 1150 a.n.e. Vegeu:

MAYA, J.L.; CUESTA, F.; LÓPEZ, J.(Eds.) ( 1998), "Genó: un poblado del Bronce Final en el Bajo Segre (Lleida)", Publicacions de la Universitat de Barcelona, Barcelona.

És possible que s'hagi donat una confusió amb l'assentament íber proper de Gebut (Soses)--Nuriaother (disc.) 15:06, 2 feb 2012 (CET). Fet Fet! la correcció efectivament es Gebut no Genó, Gràcies --MarisaLR (disc.) 17:28, 2 feb 2012 (CET)

Article redundant?[modifica]

Hola. No penseu que aquest article és molt semblant a la secció de jaciments ibèrics de l'article Llista de jaciments arqueològics de Catalunya?. Bàsicament proporcionen la mateixa informació, i a l'altre article està millor estructurat.(Whochismo (disc.) 18:04, 4 maig 2018 (CEST))