Discussió:Luis Tejedor Ballesteros

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Sou[modifica]

No sé com de rellevant és el sou d'aquest senyor des d'un punt de vista enciclopèdic. A mi em sembla més aviat propaganda política, tampoc hi ha cap referència clara i oficial del sou d'aquest senyor, per tant això podria ser difamació. S'hauria de considerar de retirar aquesta part d'aquesta entrada. --Xbosch (disc.) 17:15, 17 abr 2014 (CEST)

sou[modifica]

El sou no es un aspecte biogràfic i menys que hagi de tenir un apartat específic per a ningú (acabo de mirar biografies d'altres alcaldes i com a apartats et pot sortir biografia, carrera política etc...pero no SOU). Personalment trobo que esta totalment fora de lloc i que s'ha de retirar doncs és un contingut amb la clara intenció de donar mala reputació del Sr. Tejedor.--Amaya (disc.) 12:51, 10 set 2014 (CEST)

A mi, en canvi, a banda que em resulta una informació interessant, no em sembla que s'hagi d'esborrar la informació. Si resulta que és l'alcalde que més cobra (per habitant) de tota Espanya, és una dada rellevant i destacable. En els altres alcaldes no hi surt, perquè no són els que més cobren, lògicament. Això de la «mala reputació» no ho entenc. Si aquest és el seu sou, (hi ha dues referències que així ho diuen) no hi hauria d'haver problema en publicar-ho.--Xamil (disc.) 13:00, 10 set 2014 (CEST)
Estic d'acord que no ha de constar com un apartat biogràfic de la persona però també dono la raó a en Xamil no s'ha d'esborrar la informació i més encara si és una dada estadística de nivell nacional, rellevant i destacable. --Docosong (disc.) 23:44, 10 set 2014 (CEST)
Dacord amb Amaya, desprès de donar un cop d'ull a moltes biografies no n'he trobat cap que indiqui quin és el seu sou, tot i que potser podria ser un fet curiós com per exemple, quin banquer cobra més a Espanya? Quina empresa paga millor als seus directius? Quin científic cobra més a Catalunya? Des del punt de vista de la biografia, el que cobri és irrellevant, un problema entre ell i la entitat/les entitats que el paguen. Entenc que posar aquí aquesta informació torna l'article tendenciós i esbiaixat, actua més a mode de denuncia que no pas a mode enciclopèdic. --Xbosch (disc.) 00:55, 11 set 2014 (CEST)
@Docosong: Crec que encara ho estem discutint... Si us plau, abstinguem-nos de fer modificacions a l'article fins que no arribem a un consens, ho pots deixar com estava? Gràcies :-)--Xbosch (disc.) 01:17, 11 set 2014 (CEST)
Fet Fet! --Docosong (disc.) 10:19, 11 set 2014 (CEST)
Crec que l'argument "altres alcaldes no tenen cap apartat pel seu sou" no és vàlid, doncs les seccions i els temes dels que parla un article no han de ser mai genèrics per la categoria de l'article, sinó específics al tema del que es parla i al què el fa rellevant. Justament aquest tema va ser dels pocs que han posat a aquest personatge, com a mínim durant un temps, al centre d'articles i notícies a tot l'estat. No és això, la informació que han considerat rellevants les fonts fiables independents del subjecte, la base per escriure articles a la Viquipèdia? Per tant, estic d'acord amb en Docosong i en Xamil en matenir-ho. --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:15, 12 set 2014 (CEST)


Pau Colominas, Docosong i Xamil entenc els vostres arguments, però ni altres alcaldes ni ningú més té el sou detallat a la wikipedia i aquest senyor té un article a la viqui per que és l'alcalde del Prat de Llobregat, no pel seu sou.

Referent al tema de les fonts, tot i que n'hi havien 4 de fonts, 2 d'elles eren blogs i per tant no es poden considerar fonts fiables i independents. Son aquestes dues:

  • <ref name=SueldosPublicos>{{ref-web|url=http://www.sueldospublicos.com/texto-diario/mostrar/167554/el-alcalde-de-el-prat-de-llobregat-de-icv-cobra-70300-euros-brutos-al-ano|llengua=castellà|nom=Inés|cognom=Calderón de Anta|data=15 de gener de 2014|consulta=10 de febrer de 2014|títol=El alcalde del Prat de Llobregat, de ICV, cobra 70.300 euros brutos al año|obra=Sueldos Públicos}}</ref>
  • <ref name=Excite>{{ref-web|url=http://trabajo.excite.es/cuanto-ganan-los-politicos-los-sueldos-de-merkel-rajoy-botella-artur-mas-y-urkullu-N39543.html|llengua=castellà|editor=Excite Network|data=27 de gener de 2014|consulta=10 de febrer de 2014|títol=¿Cuánto ganan los políticos? Los sueldos de Merkel, Rajoy, Botella, Mas y Urkullu}}</ref>

Les altres dues, que si que serien vàlides, però m'agradaria remarcar que el contingut principal de la noticia no és el sou d'en Tejedor que es detalla amb una o dues línies com a curiositat, sinó explicar els sous dels alcaldes en general, per tant l'argument de rellevància que ha donat en Pau s'agafa amb pinces (Noi tota la informació provinent de fonts independents i fiables és susceptible de ser enciclopèdica per no ser rellevant/important):

  • <ref name=LaSexta>{{ref-web|url=http://www.lasexta.com/programas/el-objetivo/poder-ciudadano/ana-botella-xavier-trias-cobran-mas-que-presidente-gobierno_2014012600116.html|llengua=castellà|data=27 de gener de 2014|consulta=10 de febrer de 2014|títol=Ana Botella o Xavier Trias cobran más que el presidente del Gobierno|lloc=Madrid|editor=[[La Sexta]]}}</ref>

Diu Uno de los casos más llamativos que hay en España, que es uno de los alcaldes mejor pagados, es el del Prat de Llobregat, que cobra más de 70.000 euros al año. Important remarcar que aquesta referència data del 27 de gener del 2014

  • <ref name=ElPais>{{ref-publicació|url=http://politica.elpais.com/politica/2011/11/27/actualidad/1322420989_359972.html|títol=Alcaldes y ediles de Barcelona se endosan hasta 38.000 euros al año en dietas|nom=Ivanna|cognom=Vallespín|lloc=Barcelona|llengua=castellà|data=27 de novembre de 2011|consulta=10 de febrer de 2014|publicació=[[El País]]}}</ref>

entre moltes altre dades de molta altra gent diu: Lluís Tejedor, alcalde de ICV de El Prat de Llobregat, cobra un sueldo de 70.300 euros y 27.000 más en dietas de la AMB.Important remarcar que aquesta referència data del 27 de novembre del 2011, tres anys més antiga que l'anterior.

En qualsevol cas, el que estem discutint seria incloure, o no, alguna cosa similar a:

El 2014 era un dels alcaldes millor pagats de l'estat espanyol amb un sou de 70.300 euros i un complement de 27.0000 en concepte de dietes pagats per l'AMB [1][2].

Insisteixo que al meu parer és informació tendenciosa per totes les causes explicades anteriorment, no que no sigui veritat. És més una xafarderia que un fet enciclopèdic o fins i tot és una denuncia. Entenc que no és neutral posar el sou en aquest alcalde quan clarament no és qui cobra més de tot l'estat espanyol (si ho fos, podria passar com un fet curiós, com he dit abans, però no és el cas), el fet seria destacar que cobra molt? Cobra massa? (això és un tema de l'ajuntament del Prat i el Sr. Tejero), Què és un dels alcaldes millor pagats de l'estat espanyol? És la noticia exhaustiva? és a dir, dóna la llista complerta de tots els alcaldes? Segur que el de Madrid, Barcelona, Vitòria cobren més (ho he comprovat...) Posar-hi el sou és tendenciós, intranscendent i irrellevant, vull dir, pensem d'aquí 30 anys quan algú llegeixi aquest article, com canvia res el sou d'aquest senyor en la informació que pugi rebre el lector? Una altra cosa fora que estigues involucrat en un cas de corrupció, evidentment això si s'hauria d'incloure.. Crec que fora bo recollir opinions de més editors, a veure que en pensa la comunitat. Res més, gràcies--Xbosch (disc.) 18:41, 12 set 2014 (CEST)

De fet, estic molt d'acord amb el teu argument; però, alerta, també has dit un argument clau: "Una altra cosa fora que estigues involucrat en un cas de corrupció, evidentment això si s'hauria d'incloure". Sense entrar en cap judici previ perquè no sóc jutge a mitjans de juny va sortir la notícia de la sospita dels sous dels alcaldes (La Xarxa, ARA) que malauradament va lligat amb el tema de discussió (això també inclouria tots els alcaldes de la Federació de Municipis)
No sé com evolucionarà tot això, i suposo que anirà per llarg, però crec que a casa nostra tenim algun precedent similar relacionat amb un Molt Honorable, i entenc que el jove del futur del 2044 voldrà saber quin context hi havia a la nostra època. En resum, la meva conclusió és ampliar l'article amb la seva obra de govern (22 anys donen per molt més que un simple esborrany) i no incloure l'apartat relacionat amb el sou, sempre i quan, no estigui relacionat amb casos de frau o corrupció. Siau! --Docosong (disc.) 12:18, 14 set 2014 (CEST)
Hi estic d'acord, si quedés imputat pel cas a que et refereixes s'hi hauria de posar el sou i detallar el cas de corrupció. També estic d'acord que es podria ampliar l'obra de govern al Prat, segur que hi ha molt a explicar. Celebro que hàgim pogut trobar un punt comú en aquesta discussió, no sempre és fàcil! Gràcies--Xbosch (disc.) 18:20, 15 set 2014 (CEST)
  1. «Ana Botella o Xavier Trias cobran más que el presidente del Gobierno» (en castellà). Madrid: La Sexta, 27-01-2014. [Consulta: 10 febrer 2014].
  2. Vallespín, Ivanna «Alcaldes y ediles de Barcelona se endosan hasta 38.000 euros al año en dietas» (en castellà). El País [Barcelona], 27-11-2011 [Consulta: 10 febrer 2014].