Discussió:Malaltia d'Alzheimer

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El tema aquí és discussió, no censura. Es massa aviat per decidir si la aportació es valuosa o no. L'article en discussió es molt immadur, pero no va gens desencaminat. La cura de l'Alzheimer será possible quan s'acceptin TOTS els punts de vista sobre les possibles causes, de manera oberta, contrastant-les científicament (no censurant-les). Wikipedia no hauria de ser una enciclopèdia més.

Conec diferents teories per a l'Alzheimer: devallada en la creació d'acetilcolina, malformació tridimencional d'una proteïna amb conseqüents desajustos en cadena, motius genètics... però mai he sentit que es degui a contaminació per metalls pesants. Malaltia que es dóna a tot al món independentment del contacta que se'n tingui. I molt menys es pot entendre l'article amb una frase independentment del que diguin la majoria de científics, per acabar dient que a més és una cosa que passa amb totes les malalties mentals com amb l'autisme. Té tota la pinta de ser un troll enciclopèdic: algú que escriu coses pensant que estan massa especialitzades com per què ningú de a peu les pugui contradir i fer-les pasar per enciclopèdiques. Són més perillosos per al projecte que els simples vàndals. Llull 11:53 24 set, 2004 (UTC)

En primer lloc una còpia de l'article en questió: " A pesar del que puguin dir molts experts, l'Alzheimer només es un cas particular d'intoxicació del sistema nerviós per metalls pesats. Quan s'entra en la vellesa, el cos comença una fase important de catabolisme, alliberant tota mena de toxines acumulades que, al no haver-se eliminat, s'emmagatzemaren per minimitzar danys. Les fonts son diverses: Medi ambient, menjar,... pero potser la més important i emmascarada es la causada pel propi sistema mèdic, mes en concret pels conservants (necessaris en productes multidosi hospitalaris) de medicaments injectables, i especialment per les massivament acceptades vacunes, que a pesar de que se'n van retirar del primer món (sense fer escàndol) algunes que contenien etil mercuri (destinades a infants) encara s'administren a adults (p.ex. grip). La millor ajuda que es pot donar a un pacient d'Alzheimer (o Parkinson, Autisme, esquizofrènia (en general malalties nervioses "que no se sap ben bé què passa")) es un tractament de desintoxicació adequat. "

Entenc que l'article no es "mainstream". Em sap greu afegir que el fet de que no coneguis alguna cosa no vol dir que no existeixi. Si, tens raó, es dóna a tot el món (com també les campanyes de vacunació massiva, vacunes que solen contenir etil mercuri, alumini,...). Fa més de dos anys que existeixen articles a japó contrastant la presència de metalls pesants (plom, alumini i mercuri) als cervells de víctimes d'Alzheimer -demano disculpes per no aportar l'enllaç-. Una altra cosa a tenir en compte es que no es un tema agradable de discussió en cercles mèdics, però no per aixó s'ha d'ignorar. He tingut 2 fills autistes, que gràcies a Déu (i al tractament de desintoxicació de metalls pesats proposat a http://www.whats-going-on.net (que per cert és un enllaç recomanat per wikipèdia en anglès)) ja s'han recuperat. Hi ha altres famílies a Espanya fent aquest tractament: una nena amb "Rett's syndrom" (inclòs a l'espectre de l'Autisme) i un senyor amb pàrkinson (soldador que als 35 anys li varen diagnosticar. Ara te 60 anys i començarà el tractament). Agrairia una mica més de cura en la lectura i interpretació d'allò que es publica. Les coses no sempre s'entenen a la primera (a mi em va costar molt).

Els tractaments referents a metalls pesants només s'han demostrat reconegudament eficaços en la síndrome d'Asperge. En la resta d'investigacions no hi ha estadístiques que demostrin millores. Fets aïllats en pacients d'altres malalties no duen en cap aspecte a redactar que A pesar del que puguin dir molts experts el que passa és això tan desconegut. Com a molt dóna per comentar -desprès de tot allò tant exceptat- vies d'investigació per a la malatia en concret, i no pas per en gerenral malaties nervioses com si totes i cada una d'elles no fossin un món a part. Llull 19:48 24 set, 2004 (UTC)
    • No em sembla del tot seriós posar dins el mateix sac l'autisme, l'alzheimer, esquizofrènia, i parkinson. L'autisme es dona des de el neixement, i està, pot ser, relacionat amb transtorns del llenguatge. L'equizofrènia apareix en els adolescents o adults molt joves, pareix ser una pertorbació de la percepció. L'alzheimer apareix en les persones majors i es caracteritza per la perdua de la memòria recent, acompanyada en ocasions, d'agresivitat. El parkinson és una pertorbació del sistema nirviós motor. Seria impertinent per la meva part dir que totes aquestes malalties, no tenen un origen comú, però em sembla que dir que totes tenen el mateix origen és mesclar moltes parts d'un òrgan poc conegut encara: el cervell humà.

Plàcid Pérez Bru 19:46 10 oct, 2004 (UTC)

Benvolgut Plàcid: Fixa't que fas una descripció, per a cadascuna de les malalties que enumeres, de quan apareixen i de quins son els seus símptomes. En cap cas descrius què les causa, que no és més que una intoxicació per metalls pesants del sistema nerviós (el cervell només n'és una part). La varietat de símptomes pot explicarse per la varietat d'atacs, és a dir, la varietat de metalls pesants i llur concentració en el moment de l'atac.

Per cert, pregunta innocent: Algú ha fet una correlació entre farmacs utilitzats per tractar les diferents malalties nervioses anomenades (pista: mmm)? S'assemblen (pista: ostres!)? Funcionen (pista: a vegades)? Perquè (pista: "arreglen" simptomes)? Aquestes malalties, són curables (pista: versio oficial ns/nc)?

PD: Ara bé, sempre es pot traduir la versió anglesa