Discussió:Països Baixos (topònim)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El nom d'aquest article és inacceptable. Com a molt es podria dir d'alguna manera com nom dels Països Baixos, denominació dels Països Baixos, evolució històrica de la denominació dels Països Baixos... --83.32.65.129 23:35, 14 ag 2007 (CEST)

Aquests noms que proposes servirien per un article que parlés de com s'han anomenat els Països Baixos, mentre que aquest parla de a quins territoris s'ha aplicat el nom de Països Baixos. Potser Països Baixos (topònim) seria més encertat. Trec l'etiqueta de millorar, que ha de servir per coses evidents (viquificar, ortografia, etc.) i no per cridar l'atenció sobre els arguments de la discussió.--Pere prlpz 23:29, 16 ag 2007 (CEST)
El que hi ha ara és inacceptable perquè per una banda toponímia no és un nom propi i no pot anar en majúscules, i per una altra banda perquè l'article no parla de la toponímia. Per això vaig posar la marca de millorar. 10 minuts després de la creació de l'article vaig iniciar aquesta discussió i en un parell de dies ningú no n'havia dit res, i tenir la sensació que, o bé hi posava la marca, o bé es passaria tota la vida amb el nom erroni.
Després, sí que els noms que proposo potser són erronis perquè no em vaig llegir bé l'article, i em pensava que parlava dels noms que havien tingut els Països Baixos, no de a on s'havia aplicat aquest terme. Sent així, el teu nom és millor, però aleshores el problema és que és l'article sencer el que està en qüestió. Se suposa que s'han de fer articles per concepte, no per paraula o terme. I justament aquest article seria sobre el terme "Països Baixos", no sobre el concepte. Caldria mirar-s'ho bé.
Però bé, repeteixo, el nom actual és inacceptable i erroni. --81.38.179.81 14:15, 17 ag 2007 (CEST)

Després del reanomenament continuem amb un nom erroni. Topònim no és cap nom propi. No pot anar en majúscules. A part, continua la qüestió de si es poden escriure article sobre termes, i no sobre conceptes. --81.38.179.81 17:09, 17 ag 2007 (CEST)

L'article caldria desplaçar-lo al Viccionari. És allà on es parla a fons sobre l'ús dels termes al llarg del temps. Llull · (vostè dirà) 17:19, 17 ag 2007 (CEST)

Ja en fa un mes. Algú s'hi hauria de posar. --81.38.187.118 00:07, 21 set 2007 (CEST)[respon]

L'ús del topònim i els diferents topònims és informació enciclopèdica, que podria estar als articles Bèlgica i Països Baixos si fos més curta. No crec que un article així sobri a la Viquipèdia. De fet, tenim l'article Denominacions del País Valencià que va força en la línia d'aquest.

La qüestió d'escriure sobre termes és només una qüestió d'estil: és millor començar un article dient Un corb és.. que dir Corb és el nom que designa..., però això no vol dir que no es pugui parlar d'etimologia; per exemple, molts articles de plantes tenen una secció d'etimologia del nom científic.

El reanomenament, si no el vols fer tu, ja el faig jo.--Pere prlpz 01:29, 21 set 2007 (CEST)[respon]