Discussió:Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat als Països Catalans

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

D'acord amb la web de la UNESCO ni els castells ni la Sibil·la tenen caràcter transregional.--Lliura (disc.) 00:27, 23 nov 2010 (CET)

Jo quan ho vaig afegir a la llista del Patrimoni de la Humanitat als Països Catalans vaig col·locar els castells dins de Catalunya i el Cant de la Sibil·la dins de les Balears, perquè així constava en la declaració de la Unesco, però sí que és cert que de castells se'n fan també a la Catalunya Nord i a Mallorca, i el Cant de la Sibil·la es canta una mica pertot arreu. --Enric (discussió) 00:59, 23 nov 2010 (CET)
La Sibil·la i els castells, com a patrimoni immaterial de la humanitat que són, poden manifestar-se a Sebastopol i a Camberra, però la distinció està clarament identificada amb uns territoris, per canviar això s'hauria de modificar la declaració. Personalment me sembla lamentable no haver inclòs l'Alguer en la proposta de la Sibil·la, que l'ha preservat ininterrompudament al llarg de la història tant com Mallorca (motiu real de la declaració). Per cert el darrer lloc fora de Mallorca on es deixà de cantar fou Toledo el 1750 i en voler la poden recuperar, li haurem de posar llavors? Cenyim-nos a les fonts.--Lliura (disc.) 23:30, 30 des 2010 (CET)