Discussió:Pintura

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

--Peer (disc.) 11:24, 11 jul 2009 (CEST)

Tècniques[modifica]

Pintura a l'oli, Pintura al fresc, Aquarel·la, Litografia, i altres són tècniques no mitjans.

Els suports són : Les parets naturals, les parets revestides d'enguixat, reboçat, etc. el llenç, la fusta, diverses classes de paper etc.

Els mitjans són: Els pinzells, els llapisos de color amb diverses varietats (cera, pastel, aqüarelables etc.) segons la seva composició que normalment tracta d'adequar-se a un suport o a una tènica específica.

IMATGES[modifica]

Es molt difícil explicar l'història de la pintura sense imatges. M'he passejat per les wikicommons i de moment n'hi ha molt poques (de prehistòria res).

Consulta per si algú pot ajudar-me: Disposo d'algunes imatges en color que són escaners de "hueco-gravats" en color d'un llibre d'Història de l'Art editat entre els anys 1933 al 1950 a Alemanya i Espanya, jo diria que fa més de 50 anys i per tant són lliures, en alguns cassos 70 anys. Es així ? Gràcies per l'ajuda. Vicens
Viquipedia en angles: Public Domain Xevi 23:12 19 set, 2005 (UTC)
De prehistòria nosaltres en tenim. Passat per Pintura rupestre. --Makinal 08:26 20 set, 2005 (UTC)

FORMAT DE LA PAGINA DEDICADA A PINTURA[modifica]

Aixó s'està fent molt gran i difícil de manegar això vol dir que potser hauriem de donar al conjunt Pintura altre format que suggereixo que sigui similar al de la viquipèdia en castellà, un format tipus portal al qual ja m'he acostumat. Agrairé molt que algú una mica expert en editar pàgines, amb el permís dels administradors, m'ajudés tot posant el contingut en un format similar al de l'edició castellana. Gràcies (jo segueixo redactant contingut, que és com repasar una assignatura pendent) Vicens

Voldria aclarir el significat d'una paraula que s'usa molt al parlar de pintura i és la paraula TÈCNICA. Segons queda clar en el llibre del professor Dr. Antoni Pedrola, "Materials,Procediments i Tècniques Pictóriques" la Tècnica ès la manera de tractar el PROCEDIMENT. El procediment ve donat per els material emprats per aglutinar el pigment. Pot ser oli de llinosa, caseina, goma vegetal, ou, calç en el fresc, o qualsevol material que serveixi per aglutinar el pigment i per que la pintura s'adhereixi sobre el suport. Ha de quedar clar, que la tècnica ès doncs la manera de aplicar el procediment escullit. Hi ha tantes tècniques com pintors. Elisa Queraltel comentari anterior sense signar és fet per Elisa Queralt i Galobardes (disc.contr.) 19:52, 26 maig 2009 (CEST)

Historial 2001[modifica]

Aquesta pàgina ja existia el 29 de desembre del 2001. Els registres anteriors al 2003 s'han perdut. Vegeu Viquipèdia:Versió 2001/Pintura. --V.Riullop (#keepitfree) 19:23, 31 des 2010 (CET)