Discussió:Plaça d'Espanya (Barcelona)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Fitxer:Plaça espanya barcelona gu.JPG
Aquesta foto no és de la plaça d'Espanya, sinó de l'avinguda de Maria Cristina, que és al costat. La trec de l'article.--Pere prlpz (discussió) 18:21, 25 març 2008 (CET)

Els monuments que es diu a l'article no són a la plaça sinó repartits per Montjuïc, excepte la Monumental que és a l'altra punta de Barcelona (suposo que el que ho va escriure pensava en les Arenes).--Pere prlpz (discussió) 18:24, 25 març 2008 (CET)

he tret els edificis que dius. veges si ha quedat millor...--espencat (discussió) 21:44, 25 març 2008 (CET)

Ha quedat millor, però les quatre columnes tampoc eren a la plaça. Eren força més amunt, al final de l'avinguda, aproximadament on ara hi ha la font lluminosa.--Pere prlpz (discussió) 23:24, 25 març 2008 (CET)

Home, jo no sóc de Barcelona i si tu sí ets d'allà i saps millor, em sembla bé que canvies l'article segons millor et sembla. només he intentat omplir un buit que em semblava important, encetant l'article. Pel que fa a les columnes, he llegit uns quants articles i tots diuen que eren a la plaça. És clar, tens raó, no hi eren: eren més amunt, però crec que el tema és que se'n consideren pròpies de la plaça (almenys així diuen les associacions que defensen la seua tornada). Com podríem dir que no hi són però que hi tenen certa rellevància? En tot cas, ho deixe a tu perquè ho canvies si et sembla greu. --espencat (discussió) 01:10, 26 març 2008 (CET)

Per què Barcelona?[modifica]

Per què la Plaça d'Espanya principal i sense afegitons ha de ser la de Barcelona? És potser més important que la Plaça d'Espanya de Palma, centre neuràlgic de les comunicacions a la ciutat? Joarló (parlam?) 14:41, 29 ago 2009 (CEST)

Home, sense ànims d'ofendre, és la que més catalanoparlants coneix. --espencat (disc.) 08:40, 31 ago 2009 (CEST)

Penso que hi ha dues raons: és el primer article que es va fer (qui arriba primer agafa lloc) i perquè l'article de Pça.Espanya Palma no existeix. Si mires el cas de Casa de la Ciutat (Barcelona), aquesta discussió és va saldar amb la inexistència del genèric, perquè, després de molt discutir, va resultar que no hi havia cap altre article creat. Penso que la solució a gust de tots no existeix i que lo raonable és que el nom genèric se'l quedi la de major freqüència de consulta (o sigui la més popular, no la més important ni la més maca, ni la del nostre poble). Fer servir el genèric per a desambiguar és penalitzar a que el 100% de les consultes hagin de passar per dues pàgines. --amador (disc.) 10:04, 1 set 2009 (CEST)
Mira per favor Viquipèdia:Anomenar pàgines/Carrers. Descriu la política de diu l'Amadalvarez.--espencat (disc.) 10:24, 1 set 2009 (CEST)