Discussió:Poliorcètica

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He modificat les interwiquis amb els enllaços més pertinents; abans enllaçaven a articles que tractaven el setge.--Peer (discussió) 23:46, 3 jul 2008 (CEST)[respon]


DEFINICIÓ DE POLIORCÈTICA

Crec que la poliorcètica no es refereix només a la defensa de les fortificacions, sinó també a l'assetjament i assalt d'aquestes fortificacions. D'alguna manera la poliorcètica seria "la tècnica obsidional"

Per exemple, Demetri Poliorcetes crec que va rebre aquest nom pel setge infructuós a que va sotmetre Rodes, amb la maquinària d'assalt (maquinària poliorcètica o obsidional) que va abandonar, es va pagar , sembla ser, la construcció del Colós de Rodes.

El que passa és que les maquinàries poliorcètiques no han perdurat, mentre que les fortificacions defensives , de pedra, sovint monumentals com el castell que tenim aquí a Figueres, se n'han endut per a elles soles la denominació de la poliorcètica.

Crec que caldria modificar la definició de poliorcètica, ampliant-la.

el castell de Púbol (Baix Empordà), que al segle XIX fou reformat pel pintor Salvador Dalí per a la seva muller Gala[modifica]

Salvador Dalí nasqué l'any 1904 i morí el 23 de gener de 1989, visqué al segle XX.De cap manera pogué reformar el castell de Púbol al segle XIX. El va adquirir i reformar a la seva tornada a Catalunya, que va ser l'any 1949. El va adquirir l'any 1969 i posteriorment el reformà.