Discussió:Creu de Sant Jordi (distinció)

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Premi Creu de Sant Jordi)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Que us semblaria incloure un llistat anual dels premiats dins el mateix article? O si mes no, del ultims premiats? --Gend27 (disc.) 16:05, 15 jul 2012 (CEST)

Treure "Premi" del nom de l'article[modifica]

No creieu que seria millor anomenar l'article simplement "Creu de Sant Jordi"? La paraula "premi" al davant sembla redundant, i les fonts citades (incloent-hi la GEC) no hi inclouen el "premi".--Arnaugir (discussió) 12:51, 15 juny 2015 (CEST)

NO! L'article Creu de Sant Jordi ja existeix i té el contingut genèric corresponent a l'heràldica! També existeix actualment la redirecció Creu de Sant Jordi (premi), que seria una alternativa de nom principal, però ni hi veig l'avantatge. Amb tots els respectes,--FranSisPac (disc.) 13:19, 16 juny 2015 (CEST)
Correcte, la meva proposta seria moure'l a Creu de Sant Jordi (premi), Creu de Sant Jordi (guardó) o similar.--Arnaugir (discussió) 15:02, 16 juny 2015 (CEST)
Jo ho deixaria tal i com està, no m'agraden els parèntesis.--Medol (disc.) 15:45, 16 juny 2015 (CEST)
Estic d'acord amb Arnaugir. Nin guna font diu Premi Creu de Sant Jordi. No m'agraden els parèntesis no es un argument de pes, crec jo. Triplecaña (disc.) 02:06, 5 gen 2018 (CET)

Reitero la petició (@FranSisPac, Medol, Triplecaña:) de moure l'article a Creu de Sant Jordi (premi), Creu de Sant Jordi o Creu de Sant Jordi (distinció). En cap notícia s'utilitza el terme "Premi Creu de Sant Jordi", si no directament "la Creu de Sant Jordi".--Arnaugir (discussió) 13:38, 26 maig 2019 (CEST)

Tampoc es diu "Creu de Sant Jordi (premi)" enlloc. Posar parèntesis només ho fa la Viquipèdia. La meva opinió és que no, que sempre que es puguin evitar parèntesis, jo els evitaria. Una altra possibilitat seria reanomenar "Creu de Sant Jordi" a "Creu de Sant Jordi (símbol)" i l'actual "Premi Creu de Sant Jordi" a "Creu de Sant Jordi". Dit això, jo voto per no fer cap canvi, però si algú ho veu molt clar i hi ha consens, feu-ho sense problema, tampoc em sembla descabellat.--Medol (disc.) 16:04, 26 maig 2019 (CEST)
Evident que això dels parèntesis és una particularitat de la Viquipèdia per diferenciar articles de coses diferents que tenen el mateix nom, com ara (pel·lícula), (novel·la), (mitologia) i un llarg etcètera. Matisant (corregint) el meu primer comentari, ara sostinc que la qualificació més ajustada seria "(distinció)", ja que és la terminologia emprada en els textos oficials ("distinció", "distingir", ...) com es pot veure, entre altres llocs, en les referències (1) i (3) de l'article. En aquest moment la proposta que tindria el meu suport seria, doncs, Creu de Sant Jordi (distinció).--FranSisPac (disc.) 16:27, 26 maig 2019 (CEST)
Em sembla bé FranSisPac matisar-lo amb "distinció". Recordo també que la GEC anomena l'article «Creu de Sant Jordi» («Creu de Sant Jordi». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.).--Arnaugir (discussió) 17:10, 26 maig 2019 (CEST)
Gràcies @Arnaugir: Sobre la teva referència a la GEC, em permeto observar que jo, d'ells, no n'estaria massa orgullós: llevat de la llista de "guardonats" (que, per cert, fa un parell d'anys vaig haver d'avisar-los que estava mal editada, repetia noms i en faltaven), al tema sols hi dediquen una imatge i un curt paràgraf de 30 paraules, i si vas a l'entrada de l'apartat d'heràldica, «creu de Sant Jordi». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. (amb minúscula inicial), la tenen enllestida amb 8 paraules! Me n'oblidaria.--FranSisPac (disc.) 18:57, 26 maig 2019 (CEST)
He fet el reanomenament, cal tindre clar que Premi no forma part del nom. Cal desambiguar. Triplecaña (disc.) 10:43, 8 juny 2019 (CEST)