Discussió:Regió d'Ístria

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

BIBLIOGRAFIA Il libro di L. Tomaz, Il confine d'Italia in Istria e Dalamzia è nella biblioteca Universitat de Barcelona. el comentari anterior sense signar és fet per Deguef (disc.contr.) 09:29, 11 des 2009 (CET)[respon]

Personalment jo no fusionaria l'article de la península d'Ístria amb el de la regió del mateix nom. En gran mesura perquè em sembla que podem caure en una confussió lingüística: és més precís el primer nom, fa referència a un fet geogràfic concret, mentre que el segon és més confús. Pot donart a entendre que parlem de la regió d'un estat, o d'una zona geogràfica molt més extensa. A més, històricament no podem oblidar que ha estat un territori de batalla: primer els autrohongaresos fins la I Guerra Mundial; després els italians; des del 1945 divida entre Itàl,iua i Iuguslàvia i, finalment, amb la desparició de l'antiga Iugoslàvia, entre Eslovènia i Croàcia. Casablanca~cawiki, 26 juliol 2015.

Realment, no s'entén el títol de l'article, que hauria d'ésser simplement Ístria. Es tracta d'una península; si es pot concebre com a regió històrico-geogràfica, és precisament en el marc exacte de la península, i perquè és una península. Caldria rebatejar l'article.Joan Rocaguinard (disc.)