Discussió:Renaixença

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Renaixença vs Renaixença valenciana[modifica]

Haríem de fer alguna cosa amb aquests dos articles (Renaixença i Renaixença valenciana) o bé els refem en un de sol, o bé col·loque un adjectiu en cadascun dels articles, és a dir, "Renaixença catalana" i "Renaixença valenciana". El que no està clar és que la "Renaixença" sense adjectiu, i per tant, la "Renaixença" per excel·lència siga la del Principat. El País Valencià existeix! fa l'ullet --Cullerot (discussió) 18:28, 6 abr 2009 (CEST)

per mi d'acord a posar renaixença catalana --barcelona (discussió) 18:30, 6 abr 2009 (CEST)
Una altra solució és afegir en aquest article les etapes del País Valencià i de les Balears. No sé qui ha de prendre la decisió...el comentari anterior sense signar és fet per Cullerot (disc.contr.) 20:39, 6 abr 2009 (CEST)

Entenc que el fenomen que es donà al principat fou molt més cohesionat que el que va succeir a València i a Mallorca, políticament i socialment. Alhora entenc que pel comentari que es fa, a València per Renaixença s'entenia quelcom que succeïa primordialment a València i no com una conseqüència del que esdevingué a Catalunya. Si és aquest el cas hi ha una altra solució anomenar els dos articles Renaixença i posar valenciana o catalana entre parèntesi i fer una plana de desambiguació. --Allman (discussió) 23:34, 6 abr 2009 (CEST)

Em sembla la millor solucióel comentari anterior sense signar és fet per Cullerot (disc.contr.) 22:17, 7 abr 2009 (CEST)
Perquè suprimeixes els enllaços a altres llengües? El text, en els altres idiomes, fa referència a un moviment cultural català o de la llengua catalana no valencià ni de la llengua valenciana. Els enllaços a altres llengües serveixen per adreçar-se a articles equivalents. Per altra banda quan vaig redactar l'article vaig incloure: Els períodes que segueixen a continuació reflecteixen la realitat del principat. A València el fenomen de la Renaixença és més dissipat per manca d'una burgesia que el sustenti. A les illes cal destacar la figura de Marià Aguiló. No era una voluntat de menysprear el fenomen a València i a Mallorca sinó d'explicar el que les fonts bibliogràfiques de l'article reflecteixen.--Allman (discussió) 13:13, 13 abr 2009 (CEST)

Em sembla absurd que l'article "Renaixença" quedi buit. Hauria d'existir i incloure tot el relatiu a Catalunya, València i arreu on es parli català. Proposo la fussió dels articles "Renaixença valenciana" i "Renaixença catalana" sota el títol "Renaixença", al qual s'afegiran també dades sobre les illes Balears, Andorra, Rosselló i l'Alguer quan es tinguin.--Slastic (disc.) 14:23, 4 set 2009 (CEST)

D'acord. Quin desbarat i absurd deixar renaixença com pàgina de desambiguació, i si s'ha de parlar de tota, com és fa?, per molt que hi hagi intensitats territorials, el fenomen es refereix al conjunt de la llengua. El que hi podria haver és Renaixença a Catalunya, a Valencia i a Balears, com artticles secundaris de renaixença.--Lliura (disc.) 21:54, 7 maig 2011 (CEST)

--Bestiasonica (disc.) 18:48, 27 gen 2013 (CET)

Canviar nom a Renaixença catalana[modifica]

Sempre que es pugui cal evitar els parèntesis als títols dels articles. Seria molt més natural usar Renaixença catalana com a títol desambiguat. --Jordiferrer (disc.) 12:24, 21 des 2010 (CET)

Estic d'acord.--KRLS , (disc.) 02:05, 27 des 2010 (CET)

Llibret de versos[modifica]

Sembla que ningú no ha vist que hi ha una errada grossa. Teodor Llorente no pogué escriure cap mena de llibret de versos als 8 anys (1844).--Bassilides (disc.) 14:11, 8 març 2016 (CET)