Discussió:Sepulcre de Ramon Folc de Cardona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fusió[modifica]

S'ha fusionat amb Sepulcre de Ramon Folc de Cardona-Anglesola. Herodotptlomeu (disc.) 12:35, 12 ago 2019 (CEST)[respon]

Intervenció de millora de l'article[modifica]

Soc un estudiant universitari i realitzaré durant els propers dos mesos tasques de millora de l'article del sepulcre de Ramon Folc de Cardona en català per a la Viquipèdia, en el marc d'un seguiment curricular acadèmic de la Universitat de Lleida, per tal d'aconseguir elevar el criteri de qualitat de la pàgina.

He detectat una disposició breu i barrejada de la informació descriptiva de l'obra d'art, que no s'adequa a un model de comentari en format estructurat. També hi ha ben poques imatges de la peça en sí, quan seria interessant comptar amb més punts de vista d'alguns dels elements que conformen el conjunt funerari. Un altre punt de millora sobre el qual vull actuar és l'apartat d'Història, en què es toca poc o de manera molt superficial el pas del temps des de la confecció de la peça fins l'actualitat.

Els meus objectius de millora partiran d'una millor organització i una expansió de l'apartat dedicat a la història de la peça, acompanyat de les referències bibliogràfiques pertinents. En aquest es procurarà centrar l'atenció en expandir, cas que es pugui, la informació ja existent, així com posar llum als fets que ha viscut durant el segle XX (l'Església fou cremada durant la Guerra Civil, i el sepulcre se'n ressentí destacadament, per exemple). En segona instància, es buscarà aplicar un model de comentari més adequat per a la descripció de l'obra més emmarcat en aquell requerit per les PAU (acompanyat, també, de més d'una actualització fotogràfica pertinent, tal com la firma de l'autor o detalls d'alguns dels elements que es representen de manera simbòlica al sepulcre, com pot ser la batalla naval de Mers-el-Kebir, per tal de poder donar una millor imatge de la importància patrimonial de l'objecte tant per la vil·la de Bellpuig com a nivell nacional.

Inicialment es partirà de la següent selecció bibliogràfica esmentada, tot i que s'acceptaran suggerències i comentaris d'altres viquipedistes obertament.

  • Fité, F. (2001) El sepulcre monumental del duc Ramon III Folc de Cardona i Anglesola de Bellpuig d'Urgell, algunes anotacions per al seu estudi. Seu Vella: anuari d'història i cultura, (3), 427-438.
  • Mingorance, F. X. (1999) Un projecte de restauració del sepulcre de Ramon Folch de Cardona-Anglesola a Bellpuig. Quaderns de El Pregoner d'Urgell, (12), 7-16.
  • Riudor, N. (2023) Fent Memòria. Cost humà de la Guerra Civil i Espais de Memòria a Bellpuig. Bellpuig: Ajuntament de Bellpuig.
  • Yeguas, J. (2018) Ramon de Cardona-Anglesola: el seu testament (1522), i els seus retrats. Una nota sobre Joan Llopis al Santuari del Tallat. Quaderns de El Pregoner d'Urgell, (31), 79-98.

FreakOutCat (disc.) 16:13, 31 des 2023 (CET)[respon]