Discussió:Setge de Lleida (1644)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hi ha un problema greu en l'explicació de la batalla. Les fonts coincideixen en que l'exèrcit castellàera superior. En canvi semblaria que 6000 h i 3000 cavalls castellans es van enfrontar a 9000 h i 2000 cavalls franco-catalans.

L'assumpte vé del llibre HM de Catalunya.

Però no hi haurà hagut un error i serien 9000 h i 3000 cavalls castellans, per exemple?

Sapiens.

Els 6000 i 3000 castellans son els que van defensar Vilanoveta (HMC vol 3, p.126) de l'atac que volia evitar la construcció d'un pont sobre el segre. El total d'homes que formaven l'exèrcit era de 15.000 (HMC vol 3, p.126). Certament, es pot explicar millor --Panotxa (disc.) 21:26, 24 nov 2009 (CET)[respon]

Segons la correspondència de Pierre de Marca amb Harcourt Fons Baluze nº 123, el Tinent coronel del regiment de Languedoc va fortificar Lleida durant 1644 a costa seva i reclamava ser pagat. Podria ser abans o després del setge, però ens inclinem a creure que aquest regiment era present a la batalla. De totes formes com que no està clar no el llisto encara.

Sapiens01

Victòria Espanyola o Victòria Castellana[modifica]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes!!! Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. No és tan difícil d'entendre!!!

Sirslayercort (disc.) 14:54, 18 oct 2017 (CEST)[respon]