Discussió:Sil·labari cherokee

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Crec que hauria de ser adaptat al català sota la forma de txeroqui, sent que en Anlgès és cherokee i que prové de la paraula tsalagi, hi hauriem de respectar el so africat. Com s'ha dit en altra discussió el mot no està encara normalitzat, i lo correctíssim seria deixar la forma anglesa.--ludor 19:04 21 jul, 2005 (UTC)

Vaig partir de l'entrada apuntada per l'article sil·labaris. Entenc les teves raons i les trobo completament congruents i lògiques. Encara aniria més lluny, cal catalanitzar-ho o podem deixar cherokee? He consultat la GEC i allà recull cherokee. Clar que per ser correctes potser caldria fer l'entrada com sil·labari tsalagi, amb una remissió des de sil·labari cherokee i sil·labari txeroqui. Massa rebuscat?--CarlesVA 08:33 22 jul, 2005 (UTC)

tsalagi/txeroqui/cherokee[modifica]

Quant a tsalagi, crec que molt poca gent es ficaria a cercar el sil·labari per esta paraula, però si hi ha una possibilitat es podria incluir. Fins i tot pot ser una mica fastigós perque es pronuncia tsalagui, i doncs induiria a error.

Jo sóc en certa manera un anglòfob, no a nivell de persones, però sí al de invasió cultural. Tampoc em considere conservador, però m'agrada veure que una llengua siga capaç d'adaptar els mots extrangers a la seua manera. En portuguès, per exemple, per al Kirguizistan o Kazakhstan l'adapten sota les seues normes ortogràfiques, aleshores escriuen Quirguistão i Cazaquistão.

txeroqui simplement em sembla millor adaptació que xeroqui.

nova estructuració dels articles relacionat amb txeroqui[modifica]

He creat una pàgina de desambiguació anomenada Txeroqui

Ens porta a:

  • txeroqui (poble)
  • txeroqui (llengua)

I hi he afegit una pàgina relacionada: sil·labari txeroqui.

Els articles llengua cherokee i llengua tsalagi els he proposat per esborrar, però els he reanomenat sota cherokee i tsalagi.

Tots els vincles que anaven a aquest dos primers articles els he redireccionat als article més apropiat.

ludor 17:19 26 jul, 2005 (UTC)