Discussió:Temple Expiatori de la Sagrada Família

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

--MarisaLR (discussió) 17:16, 7 juny 2008 (CEST)

Sobre la frase:

També molts arquitectes i tècnics de tot el món, han donat suport a que la construcció d'un túnel per sota d'un edifici com aquest, posa en perill la seva estabilitat.

Tal com està escrita, és inconcreta i, a més, no aporta referències, pel que no es pot considerar neutral ni enciclopèdica. Sí que seria enciclopèdic dir que una determinada associació o col·legi d'arquitectes s'hi ha manifestat en contra (amb referències), com seria enciclopèdic explicar els recursos que està plantejant el patronat contra el projecte. Trec la frase.--Pere prlpz 19:25, 9 juny 2007 (CEST)

Molts articles relacionats amb la Sagrada Família, com AVE pel litoral o Antoni Gaudí ja estan enllaçats al text de l'article, pel que no cal repetir-los al final amb una secció Vegeu també, que serviria per posar els enllaços relacionats que no surten al text o, en articles força més llargs que aquest, els enllaços importants que costen de trobar dintre del text (que aquí no és el cas, perquè és un article curt amb pocs enllaços i en que queda claríssim a quin paràgraf cal buscar el tema de l'AVE).--Pere prlpz 21:35, 12 juny 2007 (CEST)

Articles nous a partir del Temple Expiatori de la Sagrada Familia[modifica]

S'hauria de reanomenar la pàgina?[modifica]

No domino la tema però, hauriem de reanomenar-ho a "Basílica expiatòria de la ..." com diu la introducció? Tamé he vist que a l'anglesa parlen de "Basílica i temple expiatori de ..."--RR (Què n'has de dir?) 19:11, 8 nov 2010 (CET)

Jo crec que si ho deixem així ja està bé. Tradicionalment i popularment s'ha anomenat així i, de fet una basílica és un temple. --Davidpar (disc.) 21:40, 8 nov 2010 (CET)
Primer cal alguna referència sobre el nom nou. De moment, a la web del temple http://www.sagradafamilia.cat/ no han canviat el nom.--Pere prlpz (disc.) 17:40, 9 nov 2010 (CET)
Durant moltíssims anys s'ha usat en nom "temple expiatori", que crec que s'hauria de mantenir d'alguna forma. Certament ara es una basilica, a més de ser un temple, però aixo de combinar les paraules "basilica expiatoria" no em sona gens be. Crec que una bona introducció seria:
"El Temple Expiatori de la Sagrada Família, basílica coneguda habitualment com la Sagrada Família, és ..." . Respecte al nom de l'article, jo no crec necessari canviar-lo --Jordiferrer (disc.) 18:34, 9 nov 2010 (CET)

Fa uns mesos, quan es va saber que rebria la nova categoria de basílica, vaig contactar amb la web oficial de la Sagrada Família, i em van confirmar que el nom oficial continuaria essent Temple Expiatori de la Sagrada Família (confirmat per Carme de Miguel, del Servei Educatiu de la Sagrada Família).--Canaan (disc.) 14:03, 10 nov 2010 (CET)

Nom a l'infobox[modifica]

A l'infobox apareix com a Basílica Expiatòria de la Sagrada Família, que no és correcte: o Temple Expiatori o Basílica Menor, però no aquesta barreja.--Canaan (disc.) 17:58, 8 des 2012 (CET)

Discussió:Sagrada Família (oficial)[modifica]

He fet algunes propostes sobre la fusió proposada a Discussió:Sagrada Família (oficial).--Pere prlpz (disc.) 12:04, 26 feb 2014 (CET)

Hem tornat l'article duplicat a l'espai d'usuari. Ara és a Usuari:SecondNews/proves/Sagrada Família (oficial) i hi pot ser que hi hagi textos que es puguin aprofitar, en aquest article o en articles més detallats sobre parts del temple.--Pere prlpz (disc.) 12:29, 27 feb 2014 (CET)

Intervenció arqueològica[modifica]

Us faig arribar un informe d'una intervenció arqueològica que es va fer a la sagrada família i on es va trobar un cos humà. [1] no sé si considereu que es podria afegir a l'article com a anècdota. ho deixo aquí pq ho considereu vosaltres.--Kippelboy (disc.) 07:28, 3 oct 2014 (CEST)

No em sembla rellevant, és una tomba del segle XV de la que gairebé no queden restes. En aquella època allò era descampat, així que ves a saber.--Canaan (disc.) 17:12, 3 oct 2014 (CEST)